Londona, iespējams, kļuvusi par populārāko pilsētu 2013. gadā

Pateicoties rekordlielajam skaitam tūristu, kuri Londonā ieradās 2013. gada vasarā, Lielbritānijas galvaspilsētas popularitātes rādītāji nu ir augstāki nekā Parīzei. Visticamāk, Londona uzskatāma par pasaulē populārāko pilsētu 2013. gadā.

Pilsētas oficiālās tūrisma organizācijas "London & Partners" pārstāvji savulaik apgalvoja, ka investīcijas 2012. gada Londonas Olimpisko spēļu organizēšanā novedīs pie strauja ārvalstu tūristu skaita pieauguma galvaspilsētā. Šobrīd šķiet, ka tas patiešām ir noticis – skaitļi, ko 2014. gada janvāra vidū publicējis Lielbritānijas Nacionālais statistikas birojs, liecina, ka laika posmā starp 2013. gada jūliju un septembri pilsētā bija ieradušies rekordliels skaits tūristu – 4,9 miljoni, kas ir par 19,5 procentiem vairāk nekā šajā pašā periodā 2012. gadā.

Šis rādītājs ir ne vien rekords Londonai, bet arī citu tūristu vidū iecienītu pasaules pilsētu vidū. Domājams, ka nu briti varēs pilntiesīgi apgalvot, ka viņu galvaspilsēta ir populārāka par Parīzi. Lai gan dotajā brīdī statistikas dati par visu 2013. gadu vēl nav publicēti, domājams, ka ārzemju viesu skaits Londonā šajā periodā varētu būt lielāks par 16 miljoniem.

Ar nolūku neapstāties pie sasniegtā, organizācija "London & Partners" startējusi jaunu video kampaņu ar nosaukumu "The London Story" (Londonas stāsts), kurā slavenības un citi vietējie iedzīvotāji atklās, kas viņiem Londonā tīk visvairāk.

Komentējot Londonas rekordaugstos tūrisma rādītājus, pilsētas mērs Boriss Džonsons atzinis: "Pateicoties fascinējošajiem muzejiem, pasaulē labākajai teātra dzīvei, vairāk zaļajām zonām kā jebkurā citā Eiropas lielpilsētā, neskaitāmiem sporta kompleksiem, zemam noziedzības līmenim un daudziem citiem faktoriem, nav grūti saprast, kādēļ Londonā lielā skaitā ierodas ļaudis no visas pasaules. Šie neticamie rādītāji apliecina, ka Londona neapšaubāmi ir lieliskākā pilsēta pasaulē."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 20.06.2024 Sauilgrieži Gotlandē. Pēdējās vietas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 2 naktis 3* viesnīcā Visbijā, brokastis // Iekļauts velosipēda pārvadājums // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 20.06.2024 Līgo Liepājas Jūrmalas parkā Liepājas reģiona TIB
Liepājas valstspilsētas pašvaldība aicina liepājniekus un pilsētas viesus svinēt Līgo vakaru un sagaidīt Jāņu rītu Jūrmalas parkā. | Skatīt vairāk
Lote aicina ciemos! Atpūta Pērnavā Estravel Latvia
1 nakts 3* viesnīcā Pärnu ģimenei, brokastis un Lotes ciema apmeklējums // 2 + 1 vai 2 + 2 // | Skatīt vairāk
no 250 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38215685sec.