Indijas štatā pēdējā brīdī aptur «sausā likuma» ieviešanu

Plāni Keralas štatā ieviest "sauso likumu" pēdējā brīdī tikuši atlikti, jo vietējās tūrisma nozares pārstāvji pauduši bažas, ka šāds solis varētu novest pie strauja tūristu skaita krituma atpūtnieku iecienītajā Indijas štatā.

Indijas Augstākā tiesa līdz mēneša beigām atlikusi izskatīšanu iecerei par alkohola tirdzniecības un lietošanas aizliegumiem visā Keralā, izņemot pieczvaigžņu viesnīcas. To veicinājuši bāru īpašnieku un viesnīcnieku protesti – viņi uzskata, ka šāds solis atstātu graujošu iespaidu uz vietējo tūrisma nozari.

Jaunais priekšlikums paredz vairāk nekā 700 bāru un alkohola tirdzniecības vietu slēgšanu tuvāko desmit gadu laikā; tāpat iecerēts ieviest "dienas bez alkohola". Lai cīnītos pret augsto alkohola patēriņu štatā, alkoholisko dzērienu lietošana tādējādi būtu atļauta vien pieczvaigžņu viesnīcu klientiem. Tūroperatori, kas specializējas atpūtas piedāvājumos Keralā, pauduši atvieglojumu pēc tam, kad izskanēja ziņas par plāna atlikšanu. Tomēr viņi bažījas, ka apspriestie priekšlikumi jau šobrīd negatīvi ietekmējuši nozari.

Keralas štatā ir visaugstākie alkohola patēriņa rādītāji Indijā – vairāk nekā astoņi litri absolūtā alkohola gadā uz vienu iedzīvotāju. Alkohola tirdzniecība veido 22 procentus no štata ieņēmumiem. Jāpiebilst gan, ka Indijā alkohola lietošana jau šobrīd ir aizliegta vairākos štatos: Gudžarātā, Manipurā un Nāgālendā, kā arī apvienotajā teritorijā Lakšadvīpā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.09.2024 - 05.10.2024 Improvizācijas šovs “Spiediens” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
4.oktobrī plkst.19.00 acinām uz improvizācijas teātra “SPIEDIENS” šovu Valmieras Kultūras centrā! | Skatīt vairāk
no 10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.09.2024 - 02.10.2024 Eiropas Viedā tūrisma zaļais pionieris  Liepājas reģiona TIB
Liepāja iekļauta "Eiropas Viedā tūrisma zaļais pionieris 2025" sarakstā. | Skatīt vairāk
Uzbekistānas ekskursijas tūre! AL SVETS
Aicinām piedalīties Uzbekistānas ekskursijas tūrē (tiešais lidojums Rīga-Taškenta-Rīga) ar iekšējiem transferiem "Afrosiab" ātrvilcienā un | Skatīt vairāk
Jūras velšu cienītājiem ķemmīšgliemenes! Le Dome
Dažādās ķemmīšgliemenes tiek atlasītas ar rokām, lai iegūtu augstākās kvalitātes un maigu garšu. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.34172702sec.