Neizmantotajās Londonas metro stacijās cer ierīkot viesnīcas un muzejus

Lai gan tās jau šobrīd valdzina daudzus londoniešus, mūsdienās neizmantotās Londonas metro stacijas nu iecerēts izpārdot uzņēmējiem ar nolūku pazemes tuneļos ierīkot veikalus, viesnīcas un pat muzejus.

Kā ziņo "London Evening Standard", Londonas transporta operators "Transport for London" (TFL) plāno uzņēmējiem piedāvāt iespēju pamestajās stacijās radīt tūristiem piemēroto vidi, tur izbūvējot dažādas tirdzniecības vietas, viesnīcas un muzejus.

Mūsdienās Londonas metro ir ap 40 pamestu staciju gan virszemē, gan pazemē, kā arī simtiem senu, neizmantotu tuneļu, kas vijas dziļi zem pilsētas ielām. TFL, kam pieder ap 750 šo tuneļu, patlaban lemj, vai projektu uzsākt ar būvdarbiem vienā konkrētā stacijā, vai arī tos veikt vairākās vietās vienlaicīgi.

Daļa Londonas metro jeb "The Tube" staciju mūsdienās slēgtas dažādu iemeslu dēļ, kas galvenokārt saistīti ar zemu pasažieru skaitu atsevišķos maršrutos un maršrutu pārplānošanu. Viena no pazīstamākajām stacijām ir Aldviča, kas Pirmā un Otrā pasaules kara laikā tika izmantota Nacionālās galerijas mākslas dārgumu un Britu muzeja eksponātu glabāšanai.

Ideja par neizmantoto staciju atgriešanu jaunā gaismā pirmoreiz tika apspriesta jau 2009. gadā, savukārt 2011. gadā pēc sarunām ar Londonas mēru Borisu Džonsonu kāds vietējais uzņēmējs nāca klajā ar plāniem pazemes metro stacijās ierīkot mākslas galerijas, naktsklubus un pat ugunsdzēsības muzeju. Tomēr TFL norāda, ka šī iecere un jaunais projekts ir nesaistīti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 04.07.2024 airBaltic pop-up lidojumi Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju. | Skatīt vairāk
Ģimeņu diena Sajūtu parkā  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Sestdien, 29. jūnijā, plkst. 12.00-15.00, aicinām uz piedzīvojumiem un aizraujošām nodarbēm bagātu dienu “Sajūtu parkā” Ģimeņu dienas ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72054195sec.