Daugavpils aicina svinēt Pilsētas svētkus

Daugavpils aicina svinēt Pilsētas svētkus

2024.gada no 31. maija līdz 2. jūnijam Daugavpils aicina kopā svinēt savu 749. dzimšanas dienu. Pilsētas svētku vadmotīvs šoreiz būs "Mana pils Daugavpils".

Trīs dienu garumā pilsētu pieskandinās koncerti, izskanēs daudz apsveikumu un gaisā virmos svētku prieks. Lielie un mazie svinību dalībnieki varēs mesties elpu aizraujošos piedzīvojumos Ģimenes parka atrakcijās. Gardēži novērtēs parka kafejnīcu sarūpētos svētku kārumus. Savukārt meklējot tradicionālas, mūsdienīgas, skaistas, praktiskas vai neparastas dāvanas, noteikti būs vērts iegriezties Rīgas ielas Svētku tirdziņā.

Pirmo reizi Daugavpils pilsētas svētku vēsturē darbosies "Tūrisma iela", kur Baltijas valstu tūrisma nozares pārstāvji sniegs labākos padomus un ieteikumus neaizmirstamai atpūtai tepat Daugavpilī, citviet Latvijā, kā arī Lietuvā un Igaunijā. Savukārt "Izglītības pilsētiņā" Daugavpils skolas aicinās iepazīt plašās izglītības iespējas un darboties radoši.

Šoreiz svētki iesāksies 31. maijā ar vasaras izstāžu sezonas atklāšanu Rotko muzejā. Jaunās izstādes uzburs krāsas un gaismu no abstraktiem laukumu salikumiem Ķīnas glezniecības meistara Taņ Pina retrospekcijā un brazīliešu izcelsmes Lielbritānijas mākslinieces Karinas Lambrehtas daiļradē līdz formai un figūrai, kas sabalsojas Ineses Brants keramikas kompozīcijās un Latvijas mākslinieku grupas izstādē "Ak, figūra, ar ko tu vakardien draudzējies?".

Piektdienas vakarā svētki sāks skanēt arī uz galvenās pilsētas svētku skatuves Vienības laukumā, kur uzstāsies mūsdienu folkmūzikas grupa "RAXTU RAXTI" un klasiskās mūzikas huligāni - grupa "DAGAMBA".

Kulmināciju Daugavpils pilsētas svētki sasniegs sestdien, 1. jūnijā, kad vairāk nekā 3000 daugavpiliešu, pārstāvot dažādas pašvaldības iestādes, skolas, kultūras iestādes, uzņēmumus, biedrības, radošos kolektīvus un citas organizācijas, dosies tradicionālajā Svētku gājienā. Vakarā uz lielās svētku skatuves Vienības laukumā kāps leģendārā latviešu deju mūzikas grupa "A-Europa" un ukraiņu popdīva Svetlana Loboda. Savukārt dienas izskaņā baudīsim krāšņo svētku uguņošanu Daugavmalā.

Lai svētku laikā būtu iespēja kārtīgi izkustēties, īpaši padomāts arī par sportiskajām aktivitātēm. 1. jūnijā Esplanādes parkā pasākumā "Iepazīsti vieglatlētiku" mazie čempioni varēs pārbaudīt savu sportisko veiklību. Savukārt 2. jūnijā pie Daugavpils Olimpiskā centra ar sacensībām un citām sportiskām aktivitātēm norisināsies Jauniešu un sporta festivāls, kas ieskandinās šīs vasaras sportisko aktivitāšu ciklu pilsētā.

Pilsētas svētki noslēgsies svētdien, 2. jūnijā, ar vēsturiskām noskaņām Daugavpils cietoksnī. Svētku apmeklētājiem būs iespēja no jauna atklāt cietokšņa vēstures lappuses, iepazīt kultūras un tūrisma objektus, piedalīties svinīgajā Nikolaja vārtu atvēršanas un cietokšņa karoga pacelšanas ceremonijā, kā arī baudīt svētku priekšnesumus un īpašo cietokšņa atmosfēru.

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldība un Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Vienības nams" sadarbībā ar citām pašvaldības iestādēm. Informācija un svētku programma: www.daugavpils.lv.

Informējam, ka svētku pasākumi tiks fotografēti un filmēti Daugavpils valstspilsētas pašvaldības publicitātes un vēsturiskām vajadzībām.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jelgavas objektu darba laiks svētkos Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Vasaras saulgriežu svētku laikā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornim, Jelgavas Vecpilsētas mājai un Dzīvesziņas un arodu sētai mainīts darba | Skatīt vairāk
Latvija
Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45181489sec.