Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki

Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki

Sabraucot viesiem no visas Kurzemes 2024. gada 31. maija vakarā pirmo reizi tika svinēti mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki.

Apvienojoties aktīvajiem vietējiem un apkaimes iedzīvotājiem, kas ziemas sezonā apmeklēja biedrības “Kurzemes NVO centra”  mācību ciklu “Līderu akadēmiju Kurzemē”, tika realizēta kopīga iniciatīva - popularizēt stāstu par Valdgales–Rojas šaursliežu dzelzceļa staciju VALDEMĀRPILS, kas atrodas Stacijas ielā 6 un ko atklāja 1930. gadā. Tā darbojās līdz pat sešdesmito gadu sākumam. Kravas vilciens pamatā pārvadāja kokmateriālus, piegādāja arī laikrakstus un preces veikaliem un kalpoja arī kā sabiedriskais transports vietējiem iedzīvotājiem.

Pasākums tika atklāts svinīgā un sirsnīgā noskaņojumā ar iedzīvotāju atmiņu stāstiem. Par senatnīgo atmosfēru parūpējās amatierteātra “Pļavas” aktieri, kas iejutās dažādos mazbānīša pasažieru tēlos.

Pie stacijas ēkas darbojās Lailas Ditmanes improvizētā foto studija “Tiekamies mazbānīša stacijā”, kur ikviens pasākuma apmeklētājs varēja nofotografēties un iegūt skaistas fotogrāfijas savam atmiņu albūmam.

Vietējie iedzīvotāji bija noorganizējuši gardumu un labumu tirdziņu, kur  svētku galdā cēla pīrāgus, pašu audzētās zemenes, medus produktus, kūpinātas vistiņas, saldējumu, desertus un pat laimīgās pankūciņas. Bija iespēja iegādāties arī apģērbu, rotaslietas un stādus saviem košumdārziem.

Darbojās arī mazpulcēnu tirdziņš un ikviens pasākuma apmeklētājs tika aicināts atbalstīt Paulas aktivitāti ar ziedojumu Talsu novada pašvaldības Dzīvnieku patversmei “Ausma”.

Ar īpašu koncertu uzstājās vietējā muzikālā apvienība ZUM, kas pēc vairākiem gadiem bija apvienojušies speciāli šiem svētkiem.

Bērni varēja darboties radošajās darbnīcās, tikt pie svētku baloniem vai apgleznot sejiņu, kā arī visiem bija iespēja piedalīties lustīgā un košā velo braucienā, kas pulcēja princeses, supervaroņus un dažādu populāru multfilmu varoņu tēlus.

Svētku turpinājumā ar visiem zināmām dziesmām uz zaļumballi pulcēja pūtēji no Ugāles.

Pasākums ir Līderu akadēmijas grupas realizētā iniciatīva un atbalstīts ar Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 21.06.2024 Grupas DUCELE saulgriežu koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
20. jūnijā plkst. 20.00 Jērcēnmuižas parkā aicinām uz latviešu ekoloģiskās mūzikas grupas “Ducele” vasaras saulgriežu ieskaņas koncertu. Ieeja | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 23.06.2024 Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 21.06.2024 Saulgriežu koncerts Mežotnes baznīcā Bauskas TIC
Esi aicināts baudīt vēl nebijušas vasaras ziedu smaržu, krāsu un skaņu kaislības kultūrtelpā Mežotnes baznīcā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 24.06.2024 Apskati Līgo pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Apskati, cik daudzveidīgs Līgo pasākumu piedāvājums ir Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62657905sec.