“Smaragda sala” aicina tūristus

Tā sauc Īriju, valsti, kuras ir bagāta ar tūrisma resursiem. Īrijā ir fantastiska daba un daudz tūristu piesaistes objektu. Šeit var mācīties angļu valodu, makšķerēt zivis un atpūsties pie jūras.

 

Uzskats par Īriju kā par aukstu ziemeļu valsti ir ne visai pareizs. Īstenībā klimats šeit ir mēreni-atlantiskais, janvārī gaisa temperatūra svārstās no +5 līdz +10 С, bet jūlijā no +15 līdz +23-24 С. Kad Latvijā vēl ir sniegs, Īrijā jau zied ziedi. Īri joko, ka viņu vasara no ziemas atšķiras tikai ar lietu: vasarā tas ir silts, bet ziemā – auksts.

 

Limerika ir trešā lielākā Īrijas pilsēta, kur var apmeklēt dažādas baznīcas, karaļa Džona pili un Hanta muzeju ar dažādu laiku mākslas priekšmetu kolekciju. Netālu no Limerikas atrodas Bunratti folkloras parks, kur var iepazīties ar pagājušā gadsimta īru dzīvi, bet vakarā piedalīties vakariņās, kurās viesmīļi, tērpti tā laika drēbēs, piedāvā nogaršot bruņinieku laiku ēdienus.

 

 Īri ar lielu mīlestību un cieņu uzturas pret savu vēsturi, kultūru un dabu, veidojot nacionālos parkus, folklora ciematus, restaurējot pilis un abatijas. Viena no tiem ir Mitčella abatija.

 

Ceļojot pa Īriju tūristiem noteikti vajag apmeklēt arī valsts galvaspilsētas Dublinas Svētā Patrika katedrāli, Kristus katedrāli, Feniksa parku, Triniti koledžu (vecāko universitāti Eiropā) un Viskija muzeju. Tā ir tikai maza daļa no interesantiem objektiem, kas ir Dublinā.

 

Īpaša uzmanība ir jāpievērš īru pabiem (bāriem), kur vakaros skan oriģinālā tautu mūzika un tiek izdzerts liels daudzums Ginnes alus.

 

Aptuveni 220 kilometru attālumā no Dublinas atrodas Golveja – iecienīta tūristu pilsēta. Golveja asociējas ar daudziem bāriem un veikaliem un viduslaiku ieliņām. No pilsētas var doties ekskursijā pie Mohēras klintīm Atlantijas okeāna piekrastē. Netālu atrodas arī Lielā dolmena, ko uzcēla akmens laikmeta cilvēki. Vispār Īrija ir pilna ar dolmenām un pirmatnējo cilvēku apmešanās vietām, kas tika būvētas pirms daudziem tūkstošiem gadu, bet saglabājās labā stāvoklī.

 

Pa ceļam no Dublinas uz Golveju var ieraudzīt vēl vienu interesantu pieminekļi – Klonmaknojza – mūku apmešanās vietu Šenonas upes krastā, ko nodibināja Svētais Kirens.

 

Īrija ir pievilcīga ekskursiju un dabas tūrisma pielūdzējiem, bet tūristus, kam patīk izklaide, šeit gaida bāri, naktsklubi un veikali. Tāpēc, laipni aicināti!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mazpilsētu un lauku koru konkurss Valmieras novada Tūrisma pārvalde
15.jūnijā plkst. 12.00 Mazsalacas Kultūras centrā norisināsies X Mazpilsētu un lauku koru konkurss! | Skatīt vairāk
Līgo svētki Gotlandes salā Latvia Tours
Gotlande un tai apkārt pieguļošās mazās saliņas patiks gan vēstures mīļiem, gan dabas mīļiem, gan aktīvās atpūtas cienītājiem, iespējas | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Mistiskais Omānas sultanāts Valsts svētkos Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus interesē atklāt un izpētīt jaunas valstis citā kontinentā ārpus Eiropas, kā arī tiem, kas vēlas baudīt sauli un | Skatīt vairāk
no 1989 EUR
Sala, kas iekaros jūsu sirdi un prātu! Latvia Tours
Kipra ir trešā lielākā sala Vidusjūrā un ir populārs tūrisma galamērķis, pateicoties tās skaistajām pludmalēm, bagātajai vēsturei un | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4536171sec.