Tas Jums noteikti ir jāpiedzīvo

Grandiozais FIFA 2006 World Cup sāksies šodien, 9. jūnijā Minhenē un, ja Jūs esat veiksmīgi ieguvuši biļetes uz šo pasākumu, tad laiks posties ceļam uz Vāciju.

Pasaules labākie futbolisti tiksies, lai uzzinātu, kuri būs šī gada pasaules čempioni. Vācijas pilsētas un stadioni kļūs par vietu, kur satiksies 3 miljoni fanu no visas pasaules, lai kopīgi atzīmētu grandiozo futbola turnīru.

Vēlamies Jums sniegt ieskatu top 10 spēlēs, kas noteikti jāredz, kā arī nedaudz zemāk atradīsiet informāciju par visiem 12 stadioniem Vācijā ar to oficiālo mājas lapu saitēm.

10 topa futbola spēles, kuras vērts noskatīties

Katrs futbola fans vēlas redzēt ik mirkli no World Cup 2006 spēlēm, bet, tā kā 15 dienās notiks 48 spēles, būs diezgan grūti izdarīt izvēli.


Šīs ir Pasaules Futbola čempionāta 10 top spēles, kuras būtu vērts noskatīties pirmajā čempionāta posmā. Tās ir sakārtotas grupu secībā (A - D), bet ne pēc datumiem.

 

#1 Turnīra atklāšanas spēle. A grupa.
Vācija pret Kostariku
Allianz Arēna, Minhene
Piektdien, 9. jūnijā. Spēles sākums: 18:00 pēc CET

Lai gan spēle starp Vāciju un Kostariku varbūt nav pats kārdinošākais piedāvājums, tomēr neviens īsts futbola līdzjutējs nevēlētos palaist garām Atklāšanas spēli.

Vācija ir gandrīz pārliecināta, ka uzvarēs, tomēr futbola veterāni noteikti atceras, kā Kostarika uzvarēja Skotiju un Zviedriju 1990. gada World Cup.

FIFA World reitingos Vācija atrodas 19. vietā, Kostarika – 26. vietā.

 

#2 A grupa - Vācija pret Poliju
Vestfālenes Stadions, Dortmunda
Trešdien, 14. jūnijā. Spēles sākums: 21:00 CET

Spraiga spēle starp divām kaimiņvalstīm ar senu vēsturi un savstarpējām mīlošām-naidīgām attiecībām. Šis būs kaislību pārpilns notikums.

Polija visticamāk A grupā atradīsies otrajā vietā aiz Vācijas, tomēr varētu būt arī pārsteigumi. Valstīm, kas uzņem World Cup dalībniekus, parasti veicas, un, lai gan Vācija varbūt nav pati spēcīgākā komanda, tomēr mājas sajūta radīs īpašu pacēluma sajūtu.

FIFA World reitingos Polija pašlaik ir 29. vietā.

 

#3 B grupa - Zviedrija pret Lielbritāniju
Stadt Koln - Ķelnes Stadions
Otrdien, 20. jūnijā. Spēles sākums: 21:00 CET

Zviedrija un Lielbritānija ir divas valstis, kuras visticamāk cīnīsies par pirmo vietu B grupā, līdz ar to šī spēle var būt izšķiroša.

Zviedrija ir parādījusi lielisku sniegumu World Cup, iegūstot trešo vietu World Cup ASV 1994. gadā un iekļūstot starp 16 labākajām komandām Korejā/Japānā 2002. gadā. Lielbritānija ir viena no spēcīgākajām pēdējā laika komandām, līdz ar to cerības uz iekļūšanu finālā ir lielas.

FIFA World reitingos Lielbritānija pašlaik ir 10. vietā, Zviedrija – 16. vietā.

 

#4 C grupa - Holande pret Argentīnu
Waldstadions, Frankfurte
Trešdien, 21. jūnijā Spēles sākums: 21:00 CET

Tikšanās starp divkārtējiem pasaules čempioniem Argentīnu un Holandi, kuras pārstāvēs vieni no pasaules lieliskākajiem futbola spēlētājiem, nodrošinās elpu aizraujošu spēli. Abas komandas iekļūs vismaz pusfinālā.

Argentīna ieņem 9. vietu un Holande (Nīderlande) 3. vietu FIFA World tabulā.

 

#5 D grupa - Portugāle pret Meksiku
Aufschalke Arēna, Gelsenkirchen
Trešdien, 21. jūnijā. Spēles sākums: 21:00 CET

Šī spēle norisināsies vienlaicīgi ar iepriekšminēto maču, tāpēc vienu spēli ierakstiet video, kamēr otru baudiet tiešraidē. Vēl viena iespēja – skatīties divus televizorus vienlaicīgi.

Portugāles un Meksikas atbalstītāji izdarīs izvēli par labu šai spēlei, un viņi nebūs vīlušies. Portugāle uzvarēja 12 kvalifikācijas spēlēs. Meksika, savukārt, ir pieredzējusi komanda un parasti iekļūst FIFA World reitingu top desmitniekā.

Meksika šobrīd atrodas FIFA World reitingu 4. vietā, Portugāle – 7. vietā.

 

#6 E grupa - ASV pret Čehiju
Aufschalke Arēna, Gelsenkirhen
Pirmdien, 15. jūnijā. Spēles sākums: 18:00 CET

Rezultāts Gelsenkirhen ASV un Čehijas komandām izšķirs došanos mājās vai arī iespēju iekļūt sešpadsmit labāko skaitā. Ja ASV komandai veiksies, tad tā izcīnīs neaizmirstamu uzvaru.

ASV FIFA World reitingos atrodas 5. vietā, kamēr Čehija ieņem 2. vietu.

 

#7 E grupa - Itālija pret ASV
Fritz Walter Stadions, Kaiserslautern
Sestdien, 17. jūnijā. Spēles sākums: 21:00 CET

Šī būs ASV izšķiroša spēle. Lai kāds būtu rezultāts spēlē pret Čehiju, ASV zaudējums šajā spēlē visu ļoti sarežģītu. Vai ASV pietiks ar neizšķirtu?

Itālija FIFA World reitingos ir 13. vietā.

 

#8 F grupa - Brazīlija pret Austrāliju
Allianz Arēna, Minhene
Svētdien, 18. jūnijā. Spēles sākums: 18:00 CET

Brazīlijas futbolisti ir pašreizējie World Cup čempioni un šī gada favorīti.

Kaut vai tikai iepazīstoties ar Brazīlijas komandas sarakstu, pretiniekus varētu uzvarēt, izraisot viņos bailes. Austrālijas futbolisti, lai gan World Cup piedalās otro reizi, tomēr viņi vēl varētu pārsteigt.

Brazīlija atrodas FIFA World reitingu augšgalā. Austrālija – 42. vietā. Tomēr Brazīlijai nevajadzētu pārāk zemu novērtēt savus pretiniekus.

 

# 9 G grupa - Francija pret Šveici
Gottlieb Daimler Stadions, Štutgarte
Otrdien, 13. jūnijā. Spēles sākums: 21:00 CET

Spraiga spēle starp divām draudzīgām kaimiņvalstīm.

Francija un Šveice nospēlēja divas neizšķirtas kvalifikācijas spēles. Francija atradās grupas augšgalā, kamēr Šveicei bija jāsakauj Turciju, lai iekļūtu finālā. Šveice jau sāk kā uzvarētie pret talantīgo Francijas komandu.

FIFA World reitingi: Francijai 8.vieta, Šveicei 35.vieta.

 

#10 H grupa - Spānija pret Ukrainu
Centrālais stadions, Leipciga
Trešdien, 14. jūnijā. Spēles sākums: 15:00 CET

Šī noteikti būs fantastiska spēle. Spānijai – valstij, no kuras nāk daudz pazīstamu spēlētāju, pārsvarā veicas ne tik labi, cik varētu, kamēr Ukraina World Cup pēdējā posmā piedalīsies pirmoreiz kā neatkarīga valsts.

Spānijai vajadzētu – un Ukraina varētu – tikt līdz labākajam sešpadsmitniekam. Tomēr abām valstīm būtu jāņem vērā, ka Tunisija un Saūda Arābija arī piedalīsies šajā turnīrā.

Spānija FIFA World reitingos ieņem 5. vietu, Ukraina – 45.

FIFA World Cup 2006 stadioni

 

1. Hamburga
Hamburgas stadions ir viens no Eiropas Futbola līgas pieczvaigžņu stadioniem, kurš tika uzcelts, lai aizstātu veco Volkspark Stadionu. Šis stadions bija pirmais no divpadsmit World Cup norises vietām, kas tika pabeigta. Hamburgas stadionā futbola spēles var noskatīties 51,055 skatītāju. Šeit notiks četras grupu spēles un viens ceturtdaļfināls.

 

2. Hanovere

Hannoveres stadions, kurš var uzņemt 44,652 skatītājus, kalpo tikai kā futbola stadions.
Arēnas gaismas efektus rada jumta atbalsta struktūra ar tās ultravioleto caurlaidīgo foliju.
Hanoveres stadionā notiks četras grupu spēles un viena no 16 gala spēlēm.

 

3. Berlīne
Berlīnes stadions, kurš sākotnēji tika būvēts 1936. gada Olimpiskajām spēlēm, šodien dižojas ar izteiksmīgu, modernu jumtu. World Cup laikā, šis pilnīgi atjaunotais Olimpiskais Stadions uzņems 74,220 skatītāju. Četras grupu spēles, viens ceturtdaļas fināls un fināls norisināsies Berlīnes stadionā.

 

4. Gelsenkirhen
Gelsenkirhen Stadions ar noņemamo laukuma virsmu, ievelkamo jumtu un piemērojamu dienvidu tribīni ir futbola Festivālu zāle. Arēna AufSchalke spēj uzņemt 53,804 skatītājus.
Gelsenkirhen stadionā notiks četri grupu mači un viens ceturtdaļfināls.

 

5. Dortmunda
Dortmundas stadions var uzņemt 82,000 skatītāju un ir vislielākais Vācijā. Šis stadions ir sasniedzis Bundeslīgas apmeklētāju rekordu, tā kā katru sezonu to apmeklē viens miljons skatītāju. Drošības apsvērumu dēļ tikai 65,982 skatītājiem būs atļauts apmeklēt World Cup spēles šajā stadionā, no kurām četras grupu spēles, viena no 16 gala spēlēm un pusfināls notiks Dortmundā.

 

6. Leipciga
Jaunais Leipcigas stadions tika izbūvēts iepriekšējā Centrālā stadiona vietā, kas kādreiz bija viens no Vācijas lielākajiem stadioniem. Šobrīd Leipcigas stadions spēj uzņemt 44,199 skatītājus un ir vienīgais World Cup stadions Austrumvācijā. Leipcigā norisināsies četras grupu spēles un viena no 16 gala spēlēm.

 


7. Ķelne

Ķelnes stadions ir viens skaistākajiem futbola laukumiem Vācijā. Augšējās rindas veido vismaz 34 grādu leņķi, un četri piloni izgaismo faniem ceļu. Jaunais Müngersdorf Stadions uzņem 46,120 skatītāji. Šajā stadionā norisināsies četri mači un viena no 16 gala spēlēm.

 

8. Frankfurte
Frankfurtes stadionam ir īpašs telts veida jumta dizains. World Cup laikā jaunais stadions uzņems 48,132 skatītāju, un šeit norisināsies četri mači un viens ceturtdaļfināls.

 
 
 

9. Kaiserslautern
Tā kā Kaiserslautern stadions spēj uzņemt tikai 41,170 skatītājus, šis ir viens no mazākajiem World Cup stadioniem. Kaiserlautern stadions nosaukts Friča Valtera, leģendārā Vācijas World Cup 1954. gada kapteiņa, vārdā. Šeit notiks četras grupu spēles un viena no 16 gala spēlēm.

 

10. Nirnberga
World Cup laikā Nirnbergas Stadions piedāvās 41,926 skatītājiem fantastisku gaisotni.
Šī stadiona raksturīgākās īpatnības ir – astoņstūru jumts un masti ar prožektoru gaismām.
Nirnbergā notiks četras grupu spēles un viena no 16 gala spēlēm.

 
 

11. Štutgarte
Ar savu izliekto jumtu, Štutgartes stadions atgādina blakus esošos vīnogu dārzus. Jumta balsta sistēmu veido horizontāls centrs un šķērskoki. Jaunais Gottlieb Daimler Stadions spēj uzņemt 53,200 skatītājus. Štutgartē norisināsies četras grupu spēles un viena no 16 gala spēlēm, kā arī spēle par trešo vietu.

 

12. Minhene

Minhenes stadions ir viens no visfantastiskākajiem stadioniem pasaulē. Rombveida caurspīdīgais eksterjers var zaigot dažādās krāsās. Stadions tika speciāli uzcelts 2006. gada World Cup čempionātam un spēj uzņemt 66,016 skatītājus. Četras grupu spēles, ieskaitot turnīra atklāšanas spēli starp Vāciju un Kostariku, kā arī viens ceturtdaļfināls norisināsies Minhenes stadionā.

 

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 17.06.2024 airBaltic pop-up lidojumi Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 22.06.2024 Vasaras Saulgrieži Kocēnos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
21.jūnijā pl.21.00 Kokmuižas promenādē notiks “Vasaras Saulgrieži Kocēnos” kopā ar postfolkloras kopu “Rikši” un pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56138706sec.