Ko slēpj vārds "hostelis"? [1]

 

Hostelis – ko tad īsti tas nozīmē? Ko šis pievienotais „s” burts maina vārdu „hotel” un kāda tad ir tā atšķirība? Viesnīcnieki ir sākuši ņemt vērā šo tirgu, un tas ir zināma iemesla vadīts pieņēmums. Būtu nepieciešams palūkoties uz hosteļu izcelšanos tāpat kā modernā hosteļa industriju mūsdienās.

 

Hostelis tika reprezentēts kā naktsmājas, kur ir pilns ar milzīgām istabām, kur varēja apmesties vairāki cilvēki reizē, līdzīgi kā kopmītnēs. Senie universitāšu hosteļi, māsiņu hosteļi, bezpajumtnieku hosteļi un pat hosteļi, kas paredzēti nesen atbrīvotiem ieslodzītajiem ir atstājuši zīmi uz šo vārdu, kas ir kļuvis pazīstams arī visā pasaulē. Bet kurš bija tas, kurš „jauniešu hosteļus” nosauca tieši tā un ne citādi?

 

1912. gadā Altenā, Vācijā, Ričards Širmanns radīja pirmo ilglaicīgo jauniešu hosteli. Tas tika izveidots Altenas pilī, tā bija slavena ar ikgadējām rokkoncerta rīkošanas tradīcijām, kas ik pa laikam tika rekonstruēta. Šis pirmais hostelis izskaidroja Vācijas Jauniešu kustības ideoloģiju, lai ļautu nabadzīgiem, jauniem cilvēkiem atpūsties laukos un izbaudīt svaigo gaisu. Jauniešiem šo hosteli bija jāvada pašiem (cik vien viņi to spēja), kā, piemēram, veidotu pasākumus.

 

Lai gan mūsdienās daudz kas ir mainījies, šie „vecmodīgie” joprojām eksistē arī šodien un pieder Hodtelling International, bezpeļņas organizācijai, kas sastāv no 90 nacionālām un internacionālām asociācijām, kurām pieder 4000 hosteļi vairāk kā 80 valstīs visā pasaulē. Noteikumi tādi paši kā komandantstundā - visi tīrīja paši savas istabas un kārtoja pēc sevis.

 

60-tajos un 70-tajos jaunu un ne tik jauni ceļotāji atgriezās mājās pēc viņu lielās pieredzes un viņiem bija kļuvis skaidrāk, kā labāk darīt lietas. Pārsvarā šie hosteļi sākās Austrālijā un Jaunzēlāndē, kur neatkarīgi vadīti hosteļi radīja pacēlumu visā apkārtnē. Hosteļa īpašnieki ņēma vērā tās lietas, kas viņiem nepatika saistībā ar to, ko viņi saskatīja savā hosteļu vadīšanas stilā un līdz ar to ieviesa arī izmaiņas tā darbībā, lai varētu strādāt ar daudz labākiem panākumiem. Nenospiedoši noteikumi, 24-stundu pieeja, bez izvēles par to, kurā istabiņā dzīvot, bet vissvarīgākais bija tas, ka tika piedāvāti noteikumi, kas regulēja drošību un veselību.

 

Neatkarīgie hosteļi mūsdienās ir ieviesuši vērā ņemamas pārmaiņas kopš hosteļu pirmsākumiem un joprojām uzlabo savu darbu. Daudzi hosteļi piedāvā vairākus pakalpojumus un nu jau vairāk līdzinās viesnīcām.

 

Pastāv divas lielākās atšķirības starp hoteli un hosteli – cena un attieksme. Hosteļi ir daudz lētāki un atgādinās ceļu, kā viņi piesaista, lai nodrošinātu savu budžetu. Pastāv arī tāds jēdziens kā aura un draudzība, kas tiek noteikta darbiniekiem un viesiem, kuri satiek cilvēkus no visas pasaules. Visi hosteļi iedrošina viesus, mijiedarboties pazīstamās nozarēs, dalīties ceļojumu stāstos, sniegt padomu un vissvarīgāk – izbaudīt prieku...pat tajos hosteļos, kas tiek uzskatīti par jauniem, lieliem un profesionāliem.

 

Par piemēru var ņemt Eiro Viesnīcu Glāzgovā, Skotijā. Tajā ir vairāk kā 360 gultu ar visām labierīcībām, kas paredzētas istabiņā, WiFI interneta pieeja, divi lieli TV ekrāni, divas spēļu vietas, milzīga ēdamistaba, komerciāli kvalitatīva virtuve, viesu drēbju mazgātuve. Ņemot vērā jaunās hosteļa paražas, jūs varat dalīties ar istabiņu, ja jūs vēlaties, savukārt, ja jūs to nevēlaties, tad vienmēr pastāv izvēle. Neskatoties uz to, viņu darbinieki ir profesionāli apmācīti, ikdienā jūs varat sastapties ar priecīgiem un jautriem cilvēkiem, ar ikdienišķu attieksmi pret visiem viesiem. Darbinieki tiek iedrošināti socializēties ar viesiem. Šī attieksmes atšķirība ir tik pamanāma visos hosteļos.

 

Tādēļ nākošreiz, kad jūs tiešsaistes režīmā izvēlēsieties jūsu viesnīcas akomodāciju, neierobežojiet sevi tikai un vienīgi ar tradicionālo viesnīcu interneta adresēm. Pamēģiniet veikt pētījumu par hosteļiem, piemēram, tādas mājas lapas kā hostelworld.com vai arī hostelbookers.com. Tas ir domāts ne tikai, lai saglabātu ierastos noteikumus, bet arī, lai varētu radīt prieku un atpūsties. Un ko par to domājat jūs? Vai tad brīvdienas jautrā kompānijā ir tas, kas raksturo Jūsu Brīvdienas?

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Jolanta 03/08/2009 15:45 loti noderiga informacija, paldies, jo neko daudz interneta nevar atrast.. :)

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77402592sec.