Veiksmīga ģimenes ceļojuma pamatā ir demokrātiski triki

Ģimenes ceļojuma (ar pārīti neprognozējamu 3-7gadnieku, vai kaprīzu 8-15gadnieku) veiksmes pamatā ir augstākās klases demokrātija un sabiedrības iesaiste. Pirms doties kopīgā ceļojumā sasauciet kopsapulci, nodibiniet darba un plānošanas grupas un pieņemiet lēmumus balsošanā.

Triks ar deliģēšanu

Kāda ceļojuma plānošanas etapa deliģēšana katram no ģimenes locekļiem novels atbildību no ceļojuma iniciatora pleciem. Katrs būs ieinteresēts un katrs būs atbildīgs par veiksmēm un neveiksmēm.

Jau pirms ceļojuma ar pilnīgu ģimenes kvorumu (vai vismaz to ģimenes daļu, kas dosies ceļojumā) kopīgi izpētiet, kur un kā vēlaties pavadīt laiku. Katram no ģimenes jābūt noslogotam ar kādu pirmsceļojuma izpētes jautājumu – uzdodiet bērniem internetā vai literatūrā piemeklēt viņiem saistošākās ceļojuma detaļas.

Panākumu ķīla ir jau pirms ceļojuma zināt, kas noteikti jāapskatās, kuras takas jāizstaigā, kam nedrīkst pabraukt garām un ko būtu nepiedodami atstāt neapmeklētu. Turklāt – paredziet arī plānu “B” lietainai dienai!
Gala lēmumi – maršruts un dienu plāns – protams, jāpieņem ģimenes kopsapulcē. Sadaliet ceļojuma laiku godīgi, vienlīdz daudz atvēlot katra ģimenes locekļa interesēm!

Triks ar dienu plānu

Jau pirms ceļojuma sastādīts dienu plāns palīdzēs savaldīt kaprīzāko ģimenes locekļu untumus ceļojuma laikā. Tas, kas kopīgi nolemts jau pirms došanās ceļā, katram godprātīgam pilsonim arī jāizpilda. Tāpēc katra jaunā ceļojuma diena sāksies nevis ar stihisku katra ģimenes locekļa ieceru paušanu, bet gan ar vienkāršu jautājumu: kas šodien plānā?

Ņemiet vērā, ka ir vērts sagatavot paralēli divus dienas plānus – labiem un ne tik labiem laika apstākļiem (jo īpaši, ja ceļojums paredzēts niķīgu debesu apvidos). Divas stundas, kas veltītas lietainas dienas rīcības plānam, aiztaupīs vilšanās un izmisuma stundas ceļojuma laikā!

Turklāt šādam dienu plānam piemīt arī sava daļa romantikas un estētiskas vērtības – ja būsiet mazliet pacentušies, tas noderēs kā izdales materiāls mājās paliekošajiem vecvecākiem, lai arī viņi varētu vismaz domās sekot līdzi ceļojuma gaitai, kā arī pēc ceļojuma šis tas varēs lieliski papildināt ceļojuma albumu.

Triks ar mantu sarakstu

Līdzi ņemamo mantu saraksts jāizdala katram bērnam, kurš prot lasīt. Mazākajiem bērniem tas jau laikus iemācīs neatkarības sajūtu - lai pako paši un izsvītro no saraksta, kas ielikts somā. Arī dumpīgajiem tīņiem šāds saraksts būs mazāk aizskarošs kā nebeidzamas mutiskas vecāku norādes par ceļa somā liekamo. Turklāt detaļām ir nozīme – rakstiet “7 pāri zeķu” nevis vienkārši “zeķes”, un jūs pamanīsiet atšķirību!

mizantākais ceļojuma somas saturs noteikti būs nevienam citam kā mammai, jo tajā jābūt: galda spēlēm, rotaļlietām, bērnu grāmatām un našķiem. Turklāt jāveic rūpīga komplektēšana – dažas bērnu iecienītākās lietas, kā arī dažas aizraujošas un jaunas. Tas aiztaupīs jūsu nervus vēlāk ceļojuma laikā, kad jaunākie ģimenes locekļi sāks sūroties par garā ceļa apnicīgumu.

Protams, atbilstoši katra ģimenes locekļa veselības stāvokļa iespējamām svārstībām noformējams arī līdzi ņemamais medicīnas komplekts.

Daži vārdi par pacietību

Sagatavojieties jau iepriekš šiem kaitinošajiem jautājumiem:

1) Vai mēs drīz būsim galā?
2) Vai es varu dabūt mazliet naudas?
3) Es esmu noguris!
4) Man gribas ēst!
5) Man apnika.

Vai mēs drīz būsim galā?Sāciet skaidrot jau dažas dienas pirms ceļojuma, cik garš būs ceļojums, ko būs iespējams darīt pa ceļam un kur apstāsities. Māciet mazākos bērnus sekot līdzi ceļojumam kartē!

Vai es varu dabūt mazliet naudas?Vēl viens saraksts jau iepriekš – cik naudas katru dienu kam varēs atvēlēt.

Es esmu noguris! Man gribas ēst! Man apnika.Virziet jūsu jauno nepacietīgo ceļotāju domas uz galamērķi (turklāt – viņu pašu izvēlēto galamērķi) un slavējiet par izturību ceļā!

Ja vien nebūsiet pārāk noguruši no dažādajiem pirmsceļojuma sarakstiem, plāniem, diskusijām un strīdiem, labi izplānots ceļojums būs panākumiem bagāts!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.06.2024 - 16.06.2024 Mazpilsētu un lauku koru konkurss Valmieras novada Tūrisma pārvalde
15.jūnijā plkst. 12.00 Mazsalacas Kultūras centrā norisināsies X Mazpilsētu un lauku koru konkurss! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.06.2024 - 16.06.2024 Valdemārpils pilsētas un pludmales svētki Talsu novada TIC
Aicinām uz Valdemārpils pilsētas un pludmales svētkiem 15. jūnijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.06.2024 - 14.06.2024 Saulgrieži Latgalē Latgale.travel
Vēl neesi izdomājis, kur sagaidīt gada īsāko nakti? Tad, iespējams, tavi ceļi ved uz Latgali! Ieskaties apkopojumā un brauc gostūs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54653311sec.