Kuri ir bīstamākie tūrisma galamērķi pasaulē?

Prom no ieilgušā rudens un neesošās ziemas, dodamies atvaļinājumā! Taču kuri tūrisma galamērķi ir ceļotājiem droši un kuri ne? Pētījums „RiskMap 2012” parāda – labāk kļūst Kolumbijā un Portugālē, bet viena Austrumeiropas valsts šobrīd ceļotāju drošības ziņā jau apsteigusi Vāciju, un tā ir Slovēnija.

Par 63procentiem mazāk cilvēku nolaupīšanas gadījumu Latīņamerikā kopš 2003. gada, toties vairāk Āfrikā: pie šāda secinājuma nonācis britu konsultāciju uzņēmuma Control Risk pētījums „RiskMap 2012”. Visbīstamākā saskaņā ar pētījumu tūristiem ir Somālija, kas ieņem pirmo vietu pasaulē cilvēku nolaupīšanas gadījumu skaita ziņā, taču arī Nigērijā, Kenijā un Sudānā riski ir pieauguši, tāpat kā vairumā citu Centrālāfrikas, Rietumāfrikas un Austrumāfrikas valstu. Otrajā vietā tūristu apdraudējuma ziņā ierindojusies Afganistāna.

Kaut gan kopumā, kā jau minēts, Latīņamerika ir kļuvusi drošāka, trešā bīstamākā valsts ceļojumiem pasaulē ir Meksika, kam arī turpmāk būs jācīnās ar nopietnām tūristu drošības problēmām. Tādas bieži sastopamas arī Gvatemalā un Hondurasā, kur ir augstākais slepkavību skaits Latīņamerikā uz simts tūkstošiem iedzīvotāju – 75 gadījumi.

Cilvēku nolaupīšana ar mērķi izspiest naudu ir populārs „bizness” arī Indijā – pretstatā citām Āzijas valstīm, jo īpaši – Ķīnai un Vjetnamai.

Visaugstāko novērtējumu „nenozīmīgs risks” saņēmusi Portugāle, tai seko Šveice, Luksemburga un Skandināvijas valstis. Drošāko valstu sarakstam šogad pievienojusies arī Slovēnija, - nekur ārpus Eiropas riski tūristiem nav tik zemi kā šajā valstī. Caurmērā visa Eiropas Savienība novērtēta kā zema riska zona, izņemot dažus atsevišķus reģionus, piemēram, Dienviditāliju un Grieķijas lielās pilsētas.

Pētījumā „RiskMap” drošība dažādās valstīs novērtēta pēc vairākiem kritērijiem, piemēram, zādzību, vieglo kriminālpārkāpumu, bruņotu uzbrukumu, nolaupīšanu skaita, katrai valstij piešķirot vienu no piecām riska pakāpēm: nenozīmīgs, zems, vidējs, augsts un ekstrēms.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 23.06.2024 Vasaras saulgrieži Ķoņu kalnā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
22.jūnijā pl.18.00 aicinām uz izrādi “Tobiass ir miris, lai dzīvo Tobiass” Ķoņu kalna estrādē. Pēc izrādes etnogrāfiskie danči ar folkloras | Skatīt vairāk
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 20.06.2024 Līgo Liepājas Jūrmalas parkā Liepājas reģiona TIB
Liepājas valstspilsētas pašvaldība aicina liepājniekus un pilsētas viesus svinēt Līgo vakaru un sagaidīt Jāņu rītu Jūrmalas parkā. | Skatīt vairāk
Neaizmirstams randiņš tumsā Neredzamā Pasaule
Izbaudiet neaizmirstamu randiņu tumsā! 90 minūšu ekskursija piecās telpās ar neredzīga gida vadību un romantiska divvientulība kafejnīcā ar uzkodām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21135807sec.