Norvēģija ir dārga zeme tikai nesagatavotiem tūristiem [3]

Norvēģija ir fantastiska ceļojumu zeme, kura ir daudzu tūristu prātos. Burvīgie fjordi, ledāji un kalni spēj uzrunāt jebkuru dabas draugu. Problēma ar Norvēģijas apceļošanu parasti sākas ar ceļojuma budžeta sastādīšanu, jo šī kalnainā fjordu zeme ir viena no dārgākajām tūrisma zemēm Eiropā.

Norvēģijas lielveikalu, degvielas staciju un restorānu cenas izsit no līdzsvara pat vidusmēra eiropieti, jo norvēģi nopelna vienā gadā ievērojami vairāk nekā vidusmēra eiropietis. Vislētāk Norvēģiju var apceļot ar personisko automašīnu un telti, jo šajā valstī ar dažiem noteikumiem var apmesties ar savu telti visburvīgākajos nostūrīšos. Norvēģijā drīkst celt telti uz vienu vai divām naktīm vienā vietā un jāievēro, lai attālums līdz dzīvojamām mājām nav pārāk tuvs. Privātos zemes īpašumus ceļojumu ceļveži neiesaka izmantot telts būvēšanai. Telts tūristiem ir aizliegts kurt atklātas liesmas ugunskuru un viens no galvenajiem priekšnoteikumiem – visi atkritumi aiz sevis ir jāsavāc līdzi.

Norvēģija pēc platības un tikai ar 4,7 miljoniem iedzīvotājiem ir ļoti liela zeme, tāpēc atrast izdevīgu telts vietu nesagādā nekādas lielas problēmas. Norvēģijā ir pieejami liels daudzums kempingu no pavisam vienkāršas zemnieka pļavas līdz luksus aprīkotām kempinga mājiņām.

Gandrīz visi Norvēģijas apceļotāji iesaka bagāžniekā iemest pāris džemperus, zābakus, siltas zeķes, cepures un lietus jakas. Arī vasaras vidū Norvēģijā gaisa temperatūras var pazemināties līdz nulles grādiem. Iegādājoties telts aprīkojumu, būtu jāseko, ka tas ir pamatīgs un izturīgs, jo Norvēģijas vēju brāzmas un lietus periodi var spēcīgi paplucināt jauni iegādāto inventāru. Tā ir lielākā kļūda, ko pieļauj Norvēģijas apceļotāji, proti, nenovērtē Norvēģijas laika apstākļus.

Braucot Norvēģijā ir jārēķinās ar dārgām degvielas cenām, tāpēc ceļojuma automašīnai būtu jābūt ekonomiskai. Arī maksa par tuneļiem, tiltiem un dažiem lielceļiem patērē ievērojamu daļu no ceļojuma budžeta.

Pārtika Norvēģija ir ievērojami dārgāka nekā Rietumeiropā, taču makšķernieki var savu noķerto lomu arī paši sagatavot un notiesāt bez papildus izdevumiem.

Gandrīz katrā augstākas klases kempingā var iznomāt velosipēdu vai laivu un apceļot tuvumā esošus tūristu objektus. Tūristiem patīk doties pārgājienos, jo visas takas ir marķētas un var izvēlēties arī pēc grūtību pakāpes.

Nu ja, ja domājat vēl šogad apceļot Norvēģiju, tad ir pēdējais laiks kravāt mantas un doties uz šo burvīgo zemi!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Daiga 08/18/2008 23:47 Par to dārdzību ir stipri diskutējams jautājums,jo noīrēt mājiņu ar divām istabām,traukiem,plīti,galdiņu ar krēsliem āra pasēdēšanai plus duša.....Latvijā 3 cilvēkiem (diennaktī)par 27 Ls reti kur sanāks!!!!!Norvēģijā tā bija plus attieksme pret ik vienu kā gaidītu viesi-super!!!!!!

2 xc90 08/18/2008 15:21 Par Šveici tiešām izrunāts, nez vai pie mums maz vairs ir iespējams dabūt naktsmājas 7 cilvēkiem par 70 euro par nakti, nemaz nerunājot par attiecību cena/baudījums

3 Illa 08/18/2008 14:30 Pēc ceļojumiem pa Eiropas dārgākajām (tāds priekšštats vismaz tiek kultivēts) zemēm - Skandināviju un Šveici - esmu secinājusi, ka nav dārgākas zemes par Latviju. Protams, salīdzinot atsevišķas pozīcijas, svaru kausi var mainīties uz vienu vai otru pusi, tomēr kopumā Latvija ir dārgāka.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 09.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Esi klātienē un vēro pasaules meistarīgākos rallija braucējus leģendārajos Kurzemes ātrumposmos cīņā par sekundēm un uzvaru! | Skatīt vairāk
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.07.2024 - 10.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56317019sec.