Zvaigžņu cīņas jeb kā atšķirās Eiropas viesnīcu kategorijas

Eiropas Savienības (ES) viesnīcu klasificēšanai nav vienotu standartu . Kas vienā ES valstī ir 4 zvaigžņu (*) viesnīca, citā- tiktu novērtēts tikai ar 3 vai 2*.  Nezinātājam grūti, lai orientētos, kas ir kas un vai rezervētā viesnīca tiešām atbilst norādīto zvaigžņu kategorijai.

Vispārīgi. Viesnīcas ir sagrupētas 1-5 zvaigžņu kategorijās. Piedāvāto pakalpojumu daudzums un kvalitāte nosaka viesnīcas kategoriju. Pakalpojumi ir tādi kā fēns istabā, lifts, apģērbu tīrītavas serviss, televizors, internets utt.

Te daži salīdzinoši piemēri no Eiropas valstu viesnīcu klasifikācijas kritērijiem.

Dānijas viesnīcās 3 zvaigžņu miteklī celotājs atradīs privāto vannas istabu un tualeti. Bet 4 zvaigznes tiek viesnīcām ar restorānu un TV ar starptautiskiem kanāliem. 5 zvaigžņu kategorija tiek piešķirta naktsmītnēm ar profesionālo fitnesa centru, internetu visās istabās un peldbaseinu.

Francijas viesnīcu numuriņi ir šauri, bet ar šiku. Pat 5 zvaigžņu naktsmītnēs, kas ir retums lielo nodokļu dēļ ceļotājs var atrast 12m2 istabas. Toties pastāv kategorija ****L vai citiem vārdiem “Palace”.

Grieķijas viesnīcu klasificēšanas sistēmā valda haoss, ar laiku notiek pāreja no vecās burtu kategoriju noteikšanas uz Rietumeiropai raksturīgo ciparu kategoriju.

Lielbritānijā par viesnīcu zvaigžņu piešķiršanu rūpējas 2 auto klubi. Jau 2 zvaigžņu viesnīcās nakšņotāju lielākoties gaida privāta vannas istaba. 5 zvaigznes tiek piešķirtas namiem ar luksus pakalpojumiem. Ļoti īpašas viesnīcām zvaigžņu kategorijai seko silver vai gold uzraksts.

Itālijā nav noteiktas klasifikācijas sistēmas, pēc kuras viesnīcām tiek piešķirtas zvaigznes. Tāpat kā Francijā arī Itālijā luksus naktsmājām ir speciāla kategorija ****L.

Nīderlandes 3 zvaigžņu viesnīcas piedāvā vismaz 17 kvadrātmetrus platību katrai divvietīgajai istabai, tāpat arī vannas istabu, rakstāmgaldu un telefonu katrā istabā. Kritēriji 4 zvaigžņu iegūšanai ir gaismu necaurlaidīgi aizkari, internets, peldbaseins un 24 stundu apkalpošanu istabā.

Portugāles pieczvaigžņu naktsmītnēm jānodrošina augstākās prasības attiecībā un viesnīcas ēku, tās iekārtojumu, mēbelēm un pakalpojumiem. Svarīgs priekšnoteikums ir tabakas veikals viesnīcā un vismaz viens darbinieks, kas bez portugāļu un angļu valodām, runā trešā svešvalodā.

Zviedrija, ja neskaita Dāniju, ir vienīgā Skandināvu valsts, kas piešķir viesnīcām zvaigznes. 3 zvaigžņu viesnīcai jāvar ceļotājam nodrošināt liftu, vannas istabu, tualeti, telefonu un tv katrā istabā, tāpat datora un faksa lietošanas iespēju. Viesnīcas recepcijai jāstrādā cauru diennakti. 4 zvaigžņu Zviedrijas naktsmītnes sola ērtas mēbeles un īpaši tīras istabas.

Par Šveices viesnīcu zvaigznēm rūpējas Šveices viesnīcu asociācijas vadība. Akcents uz īpaši tīrām istabām un luksus restorāna esamību tiek likts 5 zvaigžņu namiem.

Pilnīgi atšķirīga ir viesnīcu kategorizēšana Spānijā- katrs no 17 autonomajiem Spānijas reģioniem nosaka pats savus kritērijus. Tāpēc, ceļojot pa Spāniju jārēķinās ar atšķirīgiem 3, 4 un 5 zvaigžņu hoteļiem. Daudzi izmitināšanas nami nerūpējas par zvaigžņu piešķiršanu, bet cenšas tikt pie burta Q, kuri piešķir Spānijas tūrisma kvalitātes institūts. Q parāda ceļotājam, ka viesnīca regulāri tiek pārbaudīta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Dodies garšu ceļojumā Latgalē Latgale.travel
Rēzeknes un Ludzas Mājas kafejnīcu dienas jau šajā nedēļas nogalē! | Skatīt vairāk
Skaistākie Lietuvas dārzi Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies uz skaistakajiem Lietuvas dārziem- Babilona dārzs un Japāņu darzs! Pievienojaties! 29.06.2024, 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 08.07.2024 Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39552999sec.