Četri vienkārši soļi, kā pasargāt mājokli vasaras atvaļinājumu sezonā

Četri vienkārši soļi, kā pasargāt mājokli vasaras atvaļinājumu sezonā

Mājas ir svarīgākā vieta pasaulē. Tās ir mūsu patvērums un miera osta, kur atgūt spēkus. Ikviens savā mājoklī vēlas justies droši un, dodoties atvaļinājumā, neuztraukties par mājokļa drošību. Interjera dizainers sniedz četrus vienkāršus padomus, kā padarīt mājokli drošāku it īpaši atvaļinājumu sezonā.

“Gatavojoties gaidāmajam ceļojumam, ir labi tam sagatavot arī mājokli, lieku reizi pārbaudot elektroniku, logus un jaucējkrānus. Pat ja mājokli esi rūpīgi pārbaudījis, sajūta, ka zini, kas mājās notiek tavas prombūtnes laikā, ļauj vairāk izbaudīt atpūtu un atvaļinājumu. Lielāku kontroles sajūtu var iegūt, izmantojot viedās mājas risinājumus, kas informēs mājokļa saimnieku, kad tiek atvērti logi vai durvis vai notiek ūdens noplūde. Viedie sensori veidoti tā, lai tie būtu ikvienam pieejami un viegli lietojami. Tie darbojas patstāvīgi vai, ja ir savienoti ar viedierīču staciju, iedarbinās citas viedierīces, kā arī ļaus saņemt paziņojumus mobilajā tālrunī un lietotnē pielāgot un pārvaldīt iestatījumus, arī neatrodoties mājās,” skaidro IKEA Interjera dizaina nodaļas vadītājs Dariuss Rimkus.

Viedais sensors spēj konstatēt ūdens noplūdes

Pat ja pirms došanās atvaļinājumā esi pārbaudījis visus jaucējkrānus, negadījumi nav neizbēgami. Tomēr, ja noplūde atklājas nekavējoties, tev ir iespēja rīkoties bez vilcināšanās un novērst bojājumus. Tas atpūtu var padarīt daudz mierīgāku.  

“Ūdens noplūdes sensors konstatē noplūdi un ziņo, kad tas nonācis saskarē ar ūdeni. Tas ir neliels un viegli novietojams zem izlietnes, ierīcēm vai citur, kur var rasties noplūde. Konstatējot ūdens noplūdi, nostrādās iebūvētā signalizācijas ierīce vai, ja sensors savienots ar viedierīču staciju, uz viedtālruni tiks nosūtīts paziņojums,” apgalvo D. Rimkus.

Saņem paziņojumu, ja tiek atvērtas durvis vai logi

Pirms došanās ceļā pārliecinies, ka logi un durvis ir ciet. “Lai parūpētos par mājokļa vai vasarnīcas drošību, noderēs durvju un logu sensori, kurus var diskrēti uzstādīt,” skaidro D. Rimkus.  

Askētiskais dizains tiem ļauj nevainojami iekļauties interjerā. Kad logi un durvis tiek atvērti vai aizvērti, sensori brīdina lietotāju par mēģinājumu iekļūt mājoklī. Sensoriem var pieslēgt arī viedo spuldzi, kas ieslēdzas, durvīm vai logiem atveroties, un izslēdzas, tiem aizveroties. Pieslēdzot to viedierīču stacijai, sensors šādos gadījumos nosūta paziņojumu.

Kustību sensors par dažiem eiro

Vēl viens risinājums, ar kura palīdzību rūpēties par drošību mājās, ir bezvadu kustību sensors, kas, reaģējot uz kustību, ieslēdz apgaismojumu gan telpās, gan ārā. Kustību sensoram ir askētisks dizains, un to ir viegli novietot dažādās telpās mājoklī. Vienlaikus var pieslēgt līdz pat 10 gaismas avotiem, kas darbojas saskaņoti. Kustību sensoram var iestatīt dienas vai nakts režīmu, kā arī automātisku izslēgšanos pēc vienas vai piecām minūtēm. “Savienojot sensoru ar viedierīču staciju, to ir viegli kontrolēt vienlaikus ar citām viedierīcēm,” piebilst interjera dizainers.

Noderīgs rīks gaisa kvalitātes pārbaudei mājoklī

Vasarā putekļu un cieto daļiņu daudzums gaisā palielinās, īpaši pilsētās. “Sekojot līdzi kaitīgo daļiņu, temperatūras, mitruma un gaistošo organisko savienojumu līmenim, var ietekmēt gaisa kvalitāti mājās un novērst, piemēram, pelējuma veidošanos,” atklāj D. Rimkus. Šim nolūkam noder gaisa kvalitātes sensors. Tas pārbauda gaisa kvalitāti, uzraugot kaitīgo daļiņu, temperatūras, relatīvā mitruma un kopējo gaistošo organisko savienojumu līmeni, kas var mainīties, piemēram, pēc krāsošanas, ēdiena gatavošanas vai uzkopšanas ar tīrīšanas līdzekļiem. Savienojot šo izstrādājumu ar viedierīču staciju, gaisa kvalitātes rādītājus var aplūkot lietotnē IKEA Home.

“Sensori parasti darbināmi ar baterijām, tāpēc vari izmantot uzlādējamas baterijas, kuras atkārtoti lietojamas līdz pat 1000 reižu. Pārejot uz uzlādējamām baterijām, ne tikai ietaupīsi naudu, bet arī samazināsi atkritumu daudzumu un to kaitīgo ietekmi uz vidi,” iesaka D. Rimkus.

Viedierīces – uzticams sabiedrotais ikvienam

Dizainers atzīst, ka sensorus var izmantot kā atsevišķas ierīces, taču, pievienojot tos viedierīču stacijai, rodas jaunas pārvaldības un pielāgošanas iespējas. Piemēram, ja kāds vēlas prombūtnē uzraudzīt mājokli, tā ļauj pārbaudīt, vai durvis un logi ir aizvērti, apgaismojums izslēgts un nav ūdens noplūdes. Viedierīču stacija ir viedās mājas sirds, jo tā ļauj savienot un kontrolēt viedos risinājumus mobilajā lietotnē.

“Ar viedierīču staciju pievienotās ierīces var pārvaldīt, izmantojot vairākus līdzekļus – mobilo lietotni, tālvadības pulti, īsceļa pogas, balss komandas vai kustību sensorus. Izmantojot dažādās iespējas, var bez piepūles pārvaldīt atsevišķas ierīces, to grupas, atsevišķas telpas vai visu mājokli. Veic grafika pielāgojumus vai manuāli kontrolē ierīces ar vienu pieskārienu, piemēram, izslēdz gaismas un viedierīces pirms došanās dienas gaitās. Turklāt vari ieplānot arī apgaismojuma ieslēgšanos prombūtnē, lai atvaļinājumu laikā mājoklim piešķirtu papildu drošību, radot ilūziju, ka mājas iemītnieki ir mājās,” saka D. Rimkus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.06.2024 - 24.06.2024 Jāņu vainagu vīšanas Liepājas reģiona TIB
Trešdien, 19. jūnijā, pulksten 17 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 Kurzemes tautastērpu informācijas centrs aicina uz Jāņu vainagu | Skatīt vairāk
Aviobiļetes kūrotu galamērķos Estravel Latvia
Tivata, Korfu, Burgasa... labas cenas lidojumiem uz Eiropas kūrortiem. // Vietu skaits ierobežots, cenas mainās | Skatīt vairāk
no 99 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.06.2024 - 23.06.2024 Lielizrāde “Īsa pamācība mīlēšanā”  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
22.jūnijā pl.20.00 Strenču estrādē aicinām uz lielizrādi “Īsa pamācība mīlēšanā”. Izrādē piedalīsies dažādu paaudžu aktieri no | Skatīt vairāk
10 EUR
Nomā auto Indijā! Europcar
Europcar atklājis 12 stacijas Indijā lielākajās pilsētās, piemēram, Deli, Mumbajā, Bangalorā, Haidarabadā, Čennajā. Rezervē savu auto! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43665195sec.