15. maijā Latvijā sākas oficiālā peldsezona

15. maijā sākas oficiālā peldsezona. Veselības inspekcija pēc pirmajām veiktajām peldvietu ūdens kvalitātes pārbaudēm apstiprina – peldēties atļauts visās 46 oficiālajās peldvietās.

Ūdens kvalitāti jūras un iekšzemes peldvietās inspekcija pārbaudīs visu peldsezonu – no 15. maija līdz 15. septembrim, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi. Nākamās plānveida analīzes tiks veiktas jūnija sākumā.

Vēlamies informēt iedzīvotājus un atgādināt peldvietu apsaimniekotājiem, ka šajā peldsezonā peldvietās jāizvieto jauna parauga informatīvās zīmes par ilglaicīgās peldvietu ūdens kvalitātes novērtējumu, ņemot vērā pēdējos četrus gadus. Tāpat jaunas informatīvās zīmes, kas ir vienotas visā Eiropas Savienībā, būs jāizvieto, ja peldvietā būs noteikts aizliegums peldēties vai būs izdots ieteikums nepeldēties.

Inspekcija ir veikusi peldvietu ūdens pirmo klasificēšanu, pamatojoties uz informāciju par konkrētas peldvietas ūdens kvalitāti pēdējos četros gados. Peldvietas īpašniekam informācija par peldvietas ūdens klasifikāciju („zema”, „pietiekama”, „laba” vai „izcila” kvalitāte) ir jānodrošina peldsezonas laikā peldvietā viegli pamanāmā vietā. Ilglaicīgās peldvietu ūdens kvalitātes novērtējumsčetru gadu ilgā laika posmā liecina, ka lielākā daļā peldvietu ir izcilas vai arī labas kvalitātes ūdens.Pēc pēdējā novērtējuma datiem riski, ka, iespējams, peldūdens kvalitāte var epizodiski pasliktināties, ir trīs peldvietās - Gauja peldvietā Siguldā, kā arī Ainažu un Vecāķu pludmalēs.

Ūdens kvalitāti peldsezonas laikā, tāpat kā līdz šim, kontrolēs Veselības inspekcija. Inspekcijas speciālisti peldvietu ūdens kvalitāti pārbauda gan laboratoriski, gan vizuāli parauga ņemšanas laikā. Laboratorijā tiek noteikti mikrobioloģiskie rādītāji– fekālā piesārņojuma indikatori zarnu nūjiņas (E.coli) un zarnu enterokoki. Novērtējot vizuāli, īpašu uzmanību Inspekcijas vides speciālisti pievērš netipiskai ūdens krāsai, noturīgām putām, peldošiem un citiem atkritumiem ūdenī, naftas produktiem, zilaļģu vai zaļaļģu savairošanās procesam (ūdens „ziedēšanai”).

Ja peldvietu ūdens paraugu analīžu rezultāti liecinās, ka ūdens neatbilst prasībām, Inspekcija noteiks peldēšanās ierobežojumus – ieteikumu nepeldēties vai aizliegumu peldēties. Par izmeklējumu rezultātiem tiks informēts peldvietas apsaimniekotājs, kā arī sabiedrība ar plašsaziņas līdzekļu un Inspekcijas interneta mājaslapas starpniecību. Peldvietas apsaimniekotājam blakus informatīvām zīmēm, uz kurām attēlots peldvietas ūdens ilglaicīgās kvalitātes novērtējums, peldēšanās ierobežojumu gadījumos būs jāizvieto informatīvā zīme - „Ieteikums nepeldēties” vai „Peldēties aizliegts". Pārējā laikā iesakām izvietot informāciju „Peldēties atļauts”.

Oficiālo peldvietu saraksts šajā peldsezonā nav mainījies – arī šogad pārbaudes tiks veiktas 46 monitoringa programmā iekļautajās peldvietās. Pilnais oficiālo peldvietu saraksts atrodas Inspekcijas mājas lapā http://www.vi.gov.lv/ sadaļā „Vides veselība” – „Peldūdens”, un tas ir arī atspoguļots kartes veidā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 25.06.2024 Jelgavas objektu darba laiks svētkos Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Vasaras saulgriežu svētku laikā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornim, Jelgavas Vecpilsētas mājai un Dzīvesziņas un arodu sētai mainīts darba | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.06.2024 - 30.06.2024 Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 26.06.2024 Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Kurshi Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80130911sec.