TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Uz Rīgas cirka valdes locekļa amatu tiks izsludināts atklāts konkurss

Uz Rīgas cirka valdes locekļa amatu 2017.gada janvārī tiks izsludināts atklāts konkurss, lai nodrošinātu iespēju cirku sagaidošo pārmaiņu vadību uzticēt darba tirgū rodamam konkurētspējīgākajam profesionālim. Līdzšinējā cirka valdes locekļa darbības pilnvaru termiņš beidzas š.g. 31.decembrī.

„Kultūras ministrija ir pateicīga Rīgas cirka valdes loceklei Lolitai Lipinskai par līdzšinējo ilggadējo ieguldījumu cirka darbības nodrošināšanā,” pauž Kultūras ministrijas valsts sekretārs Sandis Voldiņš, vēršot uzmanību uz to, ka cirka darbības vadībā tomēr konstatētas arī nepilnības, piemēram, materiālvērtību uzskaitē.

Kultūras ministrija (KM) jau iepriekš paudusi, ka Rīgas cirka turpmākai darbībai nepieciešamas pārmaiņas – tam jākļūst par daudzfunkcionālu un laikmetīgu cirka mākslas, mūzikas, dejas un citu starpdisciplināru pasākumu norises vietu. Īpaši jāattīsta cirka mākslas izglītības un rezidenču programmas, rēķinoties ar to, ka no 2018.gada būs jāatsakās no savvaļas dzīvnieku izmantošanas cirka priekšnesumos.

Arī Rīgas cirka vēsturiskajai ēkai Merķeļa ielā 4 nepieciešama renovācija, tādēļ jau šobrīd ir jāpilnveido cirka mākslas darbības modelis, lai, veicot ēkas renovācijas darbus, pēc iespējas efektīgāk tiktu izmantots nama potenciāls cirka mākslas un citām skatuves mākslas jomām.

Lai noskaidrotu Rīgas cirka ēkas tehnisko stāvokli, tika veikta objekta izpēte. 14.decembrī KM saņēma cirka ēkas tehniskās izpētes veicēja SIA „CMB” izdarīto slēdzienu, kas apliecina - ēkas Merķeļa ielā 4 turpmākai ekspluatācijai cirka mākslas izrādēm nepieciešama renovācija. Ēkas nesošās konstrukcijas kopumā ir apmierinošā stāvoklī, tomēr, lai nodrošinātu drošu tās ekspluatāciju plašizklaides pasākumu rīkošanai, ir jāveic cirka ēkas atjaunošanas un restaurācijas darbi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024  Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82961512sec.