TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Viesu skaits no Lietuvas un Igaunijas ir vēsturiski augstākajā līmenī

Viesu skaits no Lietuvas un Igaunijas ir vēsturiski augstākajā līmenī

Arī šajā gadā turpina pieaugt tūristu skaits no Latvijas kaimiņvalstīm – Lietuvas un Igaunijas. Salīdzinot ar 2022. gadu, pagājušajā gadā viesu skaits no abām kaimiņvalstīm pieaudzis par 20% un sasniedzis vēsturiski augstāko līmeni, tā liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Izceļot Latvijas un tās reģionu pievilcību, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) šobrīd īsteno kampaņu Igaunijā un Lietuvā, kas ietver TV raidījumu un digitālās kampaņas, kā arī sadarbību ar žurnālistiem, sociālo tīklu viedokļu līderiem un tūrisma uzņēmumiem.

“2023. gadā Latvijā visvairāk ārvalstu viesu uzņemti no Baltijas valstīm. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem mūs apmeklējuši - 257,5 tūkstoši tūristu no Lietuvas un 181,6 tūkstoši – no Igaunijas. Turklāt aizvadītajā gadā uzņemtais viesu skaits no kaimiņvalstīm bija lielāks nekā pirms pandēmijas, 2019. gadā - no Lietuvas viesu bija par 22,9% vairāk un no Igaunijas – par 6,1%. Pozitīvā tendence turpinās arī 2024. gadā. Ar dažādu kampaņu palīdzību turpinām popularizēt Latvijas reģionu tūrisma piedāvājumu un mudināt viesus no pārējām Baltijas valstīm atklāt vēl neiepazītas Latvijas kultūras, dabas un vēstures bagātības. Kaimiņvalstu tūristu piesaiste ir īpaši svarīga sarežģītajā ģeopolitiskajā situācijā, kad ceļotāji no tālākām valstīm ir piesardzīgāki attiecībā uz mūsu valsti,” uzsver LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava.

Igauņi iepazīs Latviju jaunā TV raidījumā "Kurvist Kurvi"

Atklājot gan plaši pazīstamus, gan mazāk zināmus tūrisma objektus Latvijas reģionos, no 13. jūnija Igaunijas TV3 ēterā ir skatāms vasaras ceļojumu raidījums “No stūra uz stūri” (“Kurvist Kurvi”), kuru vada divas populāras Igaunijas TV personības — mūziķis Jāgups Krēms (Jaagup Kreem) un aktieris Arlets Palmiste (Arlet Palmiste).

Raidījumam plānotas 6 epizodes, kurās tiks izcelti dažādi galamērķi Latvijas novados, viesojoties Liepājā, Pāvilostā, Jūrkalnē, Kuldīgā, Sabilē, Tukumā, Tērvetē, Bauskā, Daugavpilī, Preiļos, Ludzā, Cēsīs, Valmierā un Alūksnē.

Kampaņā tiks uzsvērts arī viens no vēsturiski nozīmīgākajiem notikumiem autosporta dzīvē Latvijā, kad no 18. līdz 21. jūlijam Kurzemē un Rīgā tiks uzņemts FIA pasaules rallija čempionāta posms (“WRC Rally World championship”). Raidījuma epizodēs būs redzams arī rallija pilots Mārtiņš Sesks.

Plānots, ka raidījumu “Kurvist Kurvi” noskatīsies vairāk nekā 200 tūkstoši skatītāju. Raidījumu varēs noskatīties arī vietnē GO3.tv.

Sadarbībā ar Delfi.lt lietuviešiem būs iespēja atklāt jaunus maršrutus Latvijā

Pēdējos gados īpaši pieaudzis uzņemto viesu skaits no Lietuvas. Lai pievērstu uzmanību Latvijas tūrisma plašajam piedāvājumam, LIAA sadarbībā ar Lietuvas mediju platformu Delfi.lt realizē plašu kampaņu, kurā divi viedokļa līderu pāri šajā vasarā apceļos visus novadus. Tā rezultātā arī Lietuvas skatītājus sasniegs 8 sēriju cikls  par Latvijas skaistākajām vietām, katram novadam veltot pat divas epizodes. Aktivitāšu ietvaros taps arī dažādas publikācijas un citi materiāli, mudinot lietuviešu ceļotājus atklāt vēl neiepazītas Latvijas vietas. Īpaši tiks izcelta Liepāja, kas izraudzīta kā Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2027.

“Lai gan varētu šķist, ka Baltijas valstu tūrisma piedāvājums ir līdzīgs, lietuvieši atzīst, ka vairāki apmeklētie objekti ir tiešām un unikāli, un Lietuvā analogus neatrast. Īpaši tiek izcelts pārdomātais tūrisma produktu piedāvājums ģimenēm ar bērniem,” atklāj I.Šīrava.

Visu reģionu piedāvājums tūrisma kompānijām un medijiem šogad tika prezentēts Latvijas tūrisma semināros Tallinā un Viļņā. Arī šogad LIAA organizē tūroperatoru vizītes uz Latviju, lai iepazīstinātu ar jaunumiem klātienē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Latvija
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 27.06.2024 "Peoniju ziedu parāde 2024" Kalsnavā  Madonas TIC
LVM Kalsnavas arborētumā sācies peoniju ziedēšanas laiks, kolekcijā ap 300 peoniju dažādības. “Peoniju ziedu parāde 2024” šogad notiks visu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Koncerts ar Valdi Atālu un Zani Bērziņu Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29.jūnijā pl.19.00 ielūdzam uz Akustikas vasaras terases atklāšanu, kurā uzstāsies Valdis Atāls un Zane Bērziņa. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::8.10267711sec.