TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Izstrādāti jauni noteikumi speciālo caurlaižu darbībai

Ir izstrādāti jauni noteikumi par caurlaidēm, kas dod tiesības transportlīdzekļu vadītājiem darba uzdevumu pildīšanas laikā neievērot atsevišķas ceļu satiksmes noteikumu un ceļa zīmju prasības.

Izstrādātie noteikumi ceturtdien, 16.jūnijā, tika izsludināti Valsts sekretāru sanāksmē. Deleģējumu Ministru kabinetam izstrādāt attiecīgus noteikumus paredz grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas stāsies spēkā 2017.gada 1.janvārī. Likuma grozījumi dod tiesības transportlīdzekļu vadītājiem atsevišķos gadījumos neievērot apstāšanās un stāvēšanas noteikumus, kā arī ceļa zīmju “Braukt aizliegts”, “Mehāniskajiem transportlīdzekļiem braukt aizliegts” un “Kravas automobiļiem braukt aizliegts” prasības.

Noteikumi attieksies uz caurlaidēm pasta komersantu transportlīdzekļiem, kā arī transportlīdzekļiem, ar kuriem veic inkasācijas apsardzi un tādiem Saeimas, Valsts prezidenta kancelejas, Valsts kancelejas, ministriju, Augstākās tiesas un Ģenerālprokuratūras transportlīdzekļiem, ar kuriem nogādā institūciju dokumentus.

Šobrīd minētos jautājumus regulē Ministru kabineta 2008.gada 5.februāra noteikumi Nr.61 „Kārtība, kādā izsniedz caurlaides pasta pārvadātāju transportlīdzekļiem, inkasācijas apsardzes transportlīdzekļiem, Saeimas transportlīdzekļiem, Valsts prezidenta Kancelejas transportlīdzekļiem, Valsts kancelejas transportlīdzekļiem un ministriju transportlīdzekļiem, ar kuriem nogādā pasta sūtījumus”. 

Spēkā esošie noteikumi caurlaižu lietošanas nosacījumus nosaka vispārīgi un neparedz lietošanas kontroles mehānismu. Ņemot vērā iepriekš minēto, jaunais noteikumu projekts atvieglo kompetento iestāžu (Valsts policijas un pašvaldības policijas) tiesības veikt pārbaudi, vai transportlīdzekļa vadītājs nepārkāpj apstāšanās un stāvēšanas noteikumus, jo noteikumu projektā ir ietverts regulējums, kas nosaka pienākumu transportlīdzekļa vadītājam ne tikai novietot caurlaidi transportlīdzekļa priekšējā stikla kreisajā apakšējā stūrī un tai blakus nodrošināt informāciju par stāvēšanas laiku, bet nosaka arī pienākumu uzrādīt dokumentus, kas pamato transportlīdzekļa stāvēšanas noteikumu neievērošanu.

Caurlaides varēs saņemt un lietot tādam pasta komersanta transportlīdzeklim, uz kura virsmas redzamā vietā ir informācija par pasta pakalpojuma sniedzēju (nosaukums un tālrunis). Prasība norādīt informāciju par pasta komersantu uz transportlīdzekļa virsmas ir pamatota ar līdzšinējo praksi, kad policija, konstatējot ceļu satiksmes  noteikumu neievērošanu, pieprasa informāciju no iestādēm, kuras izsniedz caurlaides. Līdz ar to tiek kavēta pārkāpuma novēršana, kas var apdraudēt ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

Šobrīd Latvijā pasta pakalpojumu sniegšanai un institūciju  dokumentu nogādāšanai Satiksmes ministrija ir izsniegusi 807 caurlaides. Papildus tam šādas caurlaides inkasācijas apsardzes transportlīdzekļiem izsniedz Valsts policija.

Lai izstrādātie noteikumi stātos spēkā, tie vēl jāpieņem valdībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 30.06.2024 Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 02.07.2024 "Marta & Neftali"  Irlavā Tukuma TIC
No 5. - 7. jūlijam Irlavā tiks svinēti Irlavas pagasta svētki- Irlavas 570. jubileja! Visi tiek aicināti svinēt svētkus kopā ar Saksofonu duetu | Skatīt vairāk
Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79140496sec.