Aivars Mackevičs: 10 atziņas par ceļošanu ar «Avis Latvia» kemperi (video)

Aivars Mackevičs: 10 atziņas par ceļošanu ar «Avis Latvia» kemperi (video)

Ļoti daudziem cilvēkiem vismaz reizi dzīvē ir bijusi vēlme doties ceļojumā ar īstu kemperi, taču daudziem tas nav izdevies, jo vienmēr ir bijis kāds iemesls, kādēļ tas atlikts uz citu reizi.

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcijas uzdevumā *Aivars Mackevičs devās trīs dienu ceļojumā uz Latgali (kempings Siveri), lai 800 km garajā maršrutā iepazītu auto nomas «Avis Latvia» kemperi - Ford LMC Tourer Lift.

Manā skatījumā kemperis ir izcila alternatīva situācijām, kad saulainās vasaras nedēļas nogalēs visas Baltijas skaistākās naktsmītnes ir izķertas vai atlikušie numuri tiek piedāvāti par milzu cenām. Tādā gadījumā kemperis piedāvā alternatīvu risinājumu, lai dotos pie dabas ar kontrolētām izmaksām un vienreizēju piedzīvojumu. Īpaši, ja tas ir pirmais ceļojums ar kemperi, tad pirmās 3-5 dienas būs īsts piedzīvojums – kamēr tiek izpētīti visi kempera stūrīši, slēdži un pogas, kā arī iegūtas pirmās iemaņas kempera apsaimniekošanā. Kemperis ir labs risinājums, lai pilnībā atslēgtos no ikdienas rutīnas un saglabātu drošu komfortu Latvijas nekurienē. Ieteiktu kempera dzīvi vispirms iepazīt Latvijas apceļošanas ietvaros un tikai tad doties kādā tālākā Eiropas vai ASV tūrē.

Skatiet ceļojuma fotogalerijas - 50 bildes un 40 bildes

Ford LMC Tourer Lift oficiālie tehniskie dati:
- Automātiskā ātrumkārba
- 2,0 litru dīzeļmotors
- Vidējais degvielas patēriņš 9-11 litri uz 100 km
- 4 sēdvietas un trīs guļvietas
- Priekšējo riteņu piedziņa
- Garums/augstums/platums: 7,06/2,83/2,32 metri
- Ūdens tvertne: 100 l
- Notekūdeņu tvertne: 90 l
- Apkure un karstais ūdens: dīzelis + elektrība
- Nomas cena vasaras sezonā no 165 eiro par 24 stundām

Aivars Mackevičs: 10 atziņas par ceļošanu ar «Avis Latvia» kemperi

1) «Avis Latvia» nomas kemperus var vadīt ar vieglās automašīnas auto tiesībām (B kategorija). Uz kredītkartes tiek iezīmēta 1000 eiro liela summa

2) Braukšana ir mazliet lēnāka, nekā ar standarta vieglo automobili, jo apdzīšanas manevram ir vajadzīga lielāka distance, apļveida krustojumos ir lēnāka gaita un brauciena noskaņojums ir mierīgāks.

3) Tā kā mūsu Ford LMC Tourer Lift nebija īpaši piekrauts, degvielas patēriņš ar 90 km/h bija zem 10 litriem dīzeļdegvielas uz 100 km, bet pie ātruma 100 km/h tas bija par vienu litru lielāks. Mūsu gadījumā 800 km vidējais degvielas patēriņš bija 10,8 litri uz 100 km.

4) Braukšanas manevros ir jāapzinās, ka kemperim ir ievērojami lielāki gabarīti, nekā standarta vieglajam automobilim, taču jau pēc pirmajiem 300 km var pierast un droši kontrolēt auto. Tikai atpakaļgaitas situācijās nezināmās vietās pasažieriem ir ieteicams palīdzēt šoferim, jo videokamera parāda tikai atpakaļgaitas ceļa posmu, bet ir jāskatās, vai kempera gabarīti neaizķer kādu jumta kori vai koka zaru.

5) Mūsu trīs dienu ceļojumā ne reizi nebijām pieslēgušies nevienam elektrotīklam, bet visas iekārtas kemperī darbojās bez problēmām. Tas nozīmē, ka kemperim ir spēcīgs akumulators, kas ļauj ilgstoši lietot gan ledusskapi, gan uzlādēt mobilos telefonus.

6) Mūzikas sistēma mūsu kemperī gan ir nedaudz pamesta novērtā, bet, lai noklausītos jaunākās radio ziņas, būs labi.

7) Gulēšana kemperī ir luksus lieta un jo sevišķi tiem, kam nepatīk teltis. Kemperī Ford LMC Tourer Lift ir trīs gultas vietas, bet lielā gulta ir tik milzīga, ka tajā mierīgi var sagulēt arī 4 mēreni slaidi cilvēki. Kemperī var atvērt logus svaigam gaisam un vienlaicīgi ar odu sietu aizsargāt kempera telpu no dažādiem knišļiem. Ja ir vēlēšanās, tad visus logus var aizvērt ar žalūzijām. Lietus laikā pilienu maigie atsitieni pret kempera jumtu viegli iemidzina arī tos, kuriem nenāk miegs.

8) Ceļojuma laikā neizmantojām virtuvi, tualeti un dušu, jo tas viss bija pieejams ārpus kempera. Tāpēc šo pieredzi kādreiz būs jāiegūst, dodoties 5-7 dienu ceļojumā.

9) Visā mūsu 3 dienu ceļojuma laikā nebija nevienas situācijas, kad nāktos nožēlot kempera izvēli. Viss bija interesanti, romantiski, komfortabli un vienreizēji. Nonācu pie slēdziena, ka nākotnē būtu forši iegādāties biroju uz riteņiem, bet tas pagaidām paliks kā sapnis. Brauciena laikā pie galda varēja droši strādāt ar datoru vai spēlēt galda spēles.

10) Ceļošana ar kemperi rada brīvības un komforta sajūtu, kad vakara sarunās ar citiem kemperu ceļotājiem var uzzināt par ieteicamām apskates vietām apkārtnē, ceļošanas pieredzi dažādās valstīs, izciliem tehniskiem risinājumiem kemperu ikdienā. Kemperu ceļotāji ir sociāli aktīvi cilvēki un šis ceļošanas veids ļauj nodibināt arī ilgstošas draudzības. Jāatzīmē, ka kemperu vadītāji braukšanas laikā savā starpā sasveicinās līdzīgi kā motociklisti. Ja uz ceļa būs notikusi kāda nelaime, liela varbūtība, ka kemperis būs pirmais, kurš sniegs palīdzīgu roku. Noderīga informācija par ceļošanu ar kemperiem - CampingBaltic.com un Lvm.lv

Vairāk par Ford LMC Tourer Lift - www.myavis.lv/campers/

*Aivars Mackevičs - pēdējo 10 gadu laikā Travelnews.lv redakcijas uzdevumā ir devies vairāku dienu ceļojumos ar vairāk nekā 150 dažādu zīmolu un modeļu spēkratiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 25.06.2024 Jelgavas objektu darba laiks svētkos Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Vasaras saulgriežu svētku laikā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornim, Jelgavas Vecpilsētas mājai un Dzīvesziņas un arodu sētai mainīts darba | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Lai skan bugi BURZMĀ Burzma
70. un 80. gadu latviešu hīti pie manis! Ieskandini saulgriežus virs Vecrīgas jumtiem, kad vēl, ja ne tagad? Gaidām Tevi 21.jūnijā jau 19.00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 23.06.2024 JĀŅU NAKTS MISTĒRIJA Tukumā Tukuma TIC
Dziesmu cikls “Jāņu nakts mistērija” būs 22.jūnijā pulksten 23:00 Talsu ielā 4 Tu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58811903sec.