Aivars Mackevičs: 5 atziņas par jauno «Škoda Superb Combi L&K»

Aivars Mackevičs: 5 atziņas par jauno «Škoda Superb Combi L&K»

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcijas uzdevumā *Aivars Mackevičs devās trīs dienu auto ceļojumā, lai 400 km garajā maršrutā iepazītu jauno ceturtās paaudzes Škoda Superb Combi varējumu un priekšrocības, ko sniedz auto tūristu vidū iecienītais Škoda modelis. Tas ir viens no veiksmīgākajiem Škoda modeļiem, kas trīs paaudzēs tika pārdots vairāk nekā 1,5 miljonos eksemplāru. Jaunais Škoda Superb limuzīns ir paredzēts 2024.gada beigās.

40 bildes skati šeit

20240604-Skoda-Aivars Mackevics-01

Ceturtās paaudzes piedāvājumā ir trīs benzīna motori, divi dīzeļmotori un Plug-in-Hybrid. Škoda apgalvo, ka tā ir pēdējā iekšdedzes dzinēja Superb paaudze, ko autobraucēji saņems savā rīcībā. Gan VW Passat, gan Škoda Superb ir ļoti līdzīgi un tiek bāzēti uz vienas platformas un arī abi ražoti Slovākijas Bratislavā. Škoda piedāvā trīs aprīkojuma variantus – Essence, Selection un bagātīgo "Laurent & Klement" (Matrix LED priekšējie lukturi, DCC plus, ādas salons un 18 collu diski).

Eksponētā Škoda Superb Combi L&K oficiālie tehniskie dati:
- 4 cilindru dīzeļmotors 1.968 cm3
- priekšpiedziņa
- 150 zirgspēki
- griezes moments 360 Nm
- 7 pārnesumu automātiskā DSG ātrumkārba
- maksimālais ātrums 222 km/h
- līdz 100 km/h par 9,3 sekundēm
- vidējais degvielas patēriņš 4,5 - 5,7 litri uz 100 km
- CO2 130 g/km
- trokšņu līmenis 72 dB
- auto svars 1678 kg
- degvielas tvertne 66 litri
- apgriešanās aplis 11,1 metri
- klīrenss 13,9 cm
- bagāžnieks 690 litri (1920)
- auto garums 4902 mm
- auto platums 1849 mm
- auto augstums 1521 mm
- eksponētā modeļa cena 51 830 eiro
- eksponētā modeļa krāsa Ice Tea Yellow metāliska
- bāzes modeļa cena 45 840 eiro

Aivars Mackevičs: 5 atziņas par jauno Škoda Superb Combi L&K

1) Telpa. Kopš 2001.gada, kad no konveijera nonāca pirmais Škoda Superb, lielākais vairums Latvijas autobraucēju Škoda Sperb pazīst kā telpas gigantu. Otrās rindas pasažieri ar lielākiem augumiem Škoda Superb modeļos ir jutušies kā kungi, tāpēc taupīgākās valstis šos modeļus izvēlējās ministru un citu svarīgu personu transportēšanai. Līdzīgu telpas servisu otrajā pasažieru rindā varēja piedāvāt tikai premium klases spēkrati ir pagarināto bāzi. Vecāka gadagājuma pasažieri vienmēr būs priecīgi par komfortablo braukšanu un ērto iekāpšanas/izkāpšanas fāzi. Otrs svarīgs arguments auto ceļošanas mīļotājiem ir bagāžnieka ietilpība ar 690 litriem, kas lielo bagāžnieku konkurencē ir viens no līderiem. Nolaižot 2 rindas sēdekļus bagāžnieka tilpums sasniedz 1920 litru, kas ļauj ērti pārvadāt liela gabarīta priekšmetus vai arī divatā pavadīt kempinga nakti Latgales ezera krastā. Piemēram, premium klases Mercedes E-Klases T-modelim bagāžnieka tilpums ir tikai 615 litri (1830 litri).

2) Dizains un praktiskums. Jaunais Škoda Superb Combi gūst aizvien lielāku atsaucību no ''praktiskā latvieša'' skatupunkta, jo auto dizaineri ir pacentušies par daudziem tehniskiem risinājumiem, kas ir intuitīvi nolasāmi un praktiski pielietojami. Piemēram, Škoda piedāvātais ''Smart Dials'' ļauj ērti ar vienu pogu regulēt gan salona temperatūru, gaisa plūsmas stiprumu, sēdekļa apsildi vai ventilāciju. Škoda Superb jau iepriekšējās modeļa paaudzēs ir pievērsusi uzmanību ar lietussargu durvīs vai ledus skrāpi degvielas izpildes vāka nodalījumā. Tagad tiek piedāvāts elektrisks bagāžas nodalījuma pārsegs ar multifunkcionālu kabatu (Limo). Pirmās rindas braucējiem ir pieejams universālā viduskonsole ar daudzfunkcionālu 5,5 litru telpu, kuru var sakomplektēt pēc saviem ieskatiem.

Ātrumu pārnesumu pārslēga svira ir pārvietojusies uz stūres statni, atbrīvojot plašāku vietu viduskonsolei. Viedtālruņa uzlādes vieta ir labi noslēpta no šofera acīm, kas praktiski noslēdz viedtālruņa lietošanu braukšanas laikā. Patīkami, ka automašīna automātiski aizslēdzas un atslēdzas atkarībā no spēkrata atslēgas attāluma. Apsveicami, ka Škoda Superb ir saglabājusi un attīstījusi savas dizaina līnijas, lai gan atrodas uz vienas platformas ar VW Passat. Materiālu izvēle un apdare ir vācu stilā, bet ar čehu inovatīvo pieeju, kas rada automašīnas salonā plašu un augstvērtīgu sajūtu.

3) Braukšana. Mūsu ceļojuma 150 zirgspēku dīzeļmotors ir mierīgs un ekonomisks, lai dotos tālos Eiropas ceļojumos. 66 litru degvielas tvertne un 5-6 litru vidējais degvielas patēriņš ļauj vienā reizē pievarēt 1000 km tālus maršrutus. Uzpildi degvielu Rīgā un nākošā uzpildes stacija var būt Berlīnē. Lielas automašīnas komforts ļauj nemanāmi pievarēt arī sliktāka asfalta ceļus. "Travel Assist" arī ir pilnveidots: kad ir aktivizēta kruīza kontrole, automašīna automātiski bremzē līkumos, krustojumos un apļveida krustojumos, bet sastrēgumos automašīna bremzē un paātrina neatkarīgi līdz 60 km/h. 2024.gada beigās informācijas un izklaides sistēma tiks papildināta ar mākslīgā intelekta balstītu programmatūru ChatGPT, kas ļaus piekļūt tādām transportlīdzekļa funkcijām kā informācijas un izklaides sistēma, navigācija un klimata kontrole, kā arī atbildēt uz vispārīgiem jautājumiem. Škoda Superb virsbūves zemā gaisa pretestība (cw 0,26) mazina trokšņu līmeni un taupa degvielas patēriņu.

4) Uzmanība. Autobraucējam ir jāpierod pie automašīnas gabarītiem, kur 4.9 metru garā virsbūve apakšzemes šaurajās autostāvvietās ir meistarīgi jāvada, lai neaizķertu betona stabu vai veikli ietipinātos autostāvvietas kabatā. Škoda Connect sistēma ļauj ar tālruņa palīdzību komunicēt ar auto. Esmu ievērojis, ka Tesla braucēji vienmēr ir sajūsmā par dažādiem atjauninājumiem un jaunām iespējām. Es priecātos, ka katru nedēļu Škoda aplikācijā parādītos jauns brīvdienu maršruta piedāvājums Latvijas apceļošanai.

5) Piedāvājums. Superb iepriekšējās paaudzes varēja spēcīgi konkurēt cenas ziņā ar VW Passat, bet tagad abi modeļi ir izlīdzinājušies un smalki jāpēta cenu un aprīkojuma informāciju. Piemēram, Škoda Superb bāzes variantā piedāvā 10 collu ekrānu, bet VW Passat 13 collu ekrānu. Jāpiezīmē, ka VW Passat vairāk netiek piedāvāts kā limuzīns, bet gan tikai kombi variantā. Kopumā jaunajam Superb ir 28 dažādas ''Simply Clever'' idejas.

Īsais secinājums: čehu Škoda Superb vairs nav izteikti lētāks salīdzinājumā ar VW Passat, taču saglabā inovatīvo ''Simply Clever” līderību, kas ļoti daudziem pircējiem simpatizē un piesaista Škoda zīmolam. Škoda Superb ir sasniedzis kvalitātes līmeni, kas tieši un bez kompromisiem konkurē ar VW Passat. Piedāvātās telpas daudzums joprojām ir karalisks. Ice Tea Yellow metāliskā krāsa ļauj automašīnai iegūt vēl lielākas simpātijas Škoda zīmola fanos.

*Aivars Mackevičs - pēdējo 10 gadu laikā Travelnews.lv redakcijas uzdevumā ir devies vairāku dienu ceļojumos ar vairāk nekā 150 dažādu zīmolu un modeļu spēkratiem. 

Travelnews.lv redakcijas rīcībā līdz šim ir bijuši divi Škoda Superb modeļi:
✅ Apraksts (2014): www.Travelnews.lv/?m_id=18273&i_id=5&pub_id=86578
✅ Foto (2014): www.Travelnews.lv/?view=gallery&g_uid=5518
✅ Foto (2020): www.Travelnews.lv/?view=gallery&g_uid=9704

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 23.06.2024 Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 23.06.2024 Jāņu nakts mistēriju jampadracis Engurē Tukuma TIC
Jāņu Jampadracis – Engurē! 23.06. Engurē svētku tirdziņš, teātra izrāde Auniņparkā, koncerts un balle! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.06.2024 - 21.06.2024 Limuzīns Jāņu nakts krāsā TUMĒ Tukuma TIC
21. jūnijā, paredzēts ekskluzīvs koncertuzvedums "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", koncerts norisināsies pie Tumes kultūras nama | Skatīt vairāk
ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61937499sec.