CityBee veicina atbildīgu svinēšanu un ierobežos automašīnu pieejamību Jāņu svētku naktīs

CityBee veicina atbildīgu svinēšanu un ierobežos automašīnu pieejamību Jāņu svētku naktīs

Lai veicinātu atbildīgu svētku svinēšanu un rūpētos par klientu un sabiedrības drošību, transportlīdzekļu koplietošanas uzņēmums CityBee Jāņu svētku naktīs ierobežos pieeju saviem auto.

CityBee klienti nevarēs rezervēt automašīnas un uzsākt jaunus braucienus 22. un 23. jūnija naktīs no pusnakts līdz sešiem rītā, bet pašā Jāņu naktī nomas transportlīdzekļi nebūs pieejami no 23. jūnija vienpadsmitiem vakarā līdz 24. jūnija astoņiem rītā. No 24. jūnija plkst. 8.00 automašīnas būs pieejamas kā ierasts. Šie pakalpojumu ierobežojumi neietekmēs aktīvos braucienus, kurus varēs turpināt, atsākt vai pārtraukt arī ierobežojumu laikā.

Lai gan 99% CityBee klientu savus braucienus jau tagad veic sekmīgi un droši, uzņēmums rūpējās par ceļu satiksmes drošību un turpina pieņemt lēmumus, lai turpinātu to uzlabot.

Jāņi ir bīstams laiks uz ceļiem

Līgo svētku laiks izceļas ne tikai ar gada īsākās nakts svinēšanu draugu un ģimenes lokā, bet diemžēl arī ar satiksmes negadījumiem, ko izraisa braucēji reibumā. Par spīti valsts iestāžu pūliņiem braukšanu dzērumā svētku laikā kontrolēt, CSDD statistikas dati pēdējos gados bijuši salīdzinoši nemainīgi. Jūnija mēnesī notikušo ceļa negadījumu, kuros vismaz vienam no vadītājiem konstatēts reibums, skaits pēdējos 14 gados ir svārstījies ap 60, bet 2022. gadā tādi negadījumi ir fiksēti 98 un 2023. gadā — 90.  Tas nozīmē, ka šī problēma joprojām ir aktuāla.

“Mēs novērtējam Valsts policijas pūliņus svētku laikā saglabāt drošību uz ceļiem un labprāt ar to palīdzētu. Galu galā, droša braukšana ir katra paša un arī mūsu uzņēmuma līdzatbildība,” paskaidro CityBee Latvijas reģionālais vadītājs Krištofs Hegedjušs. “Aicinām Jāņu svinēšanu plānot laicīgi un svētkus labāk baudīt ap ugunskuru, nevis pavadīt pie stūres. Arī iepriekš esam iesaistījušies dažādās informatīvajās kampaņās, lai veicinātu drošību uz ceļa, bet šī iniciatīva atšķiras ar to, ka praktiski ierobežosim mūsu pakalpojuma pieejamību.”

“Vasaras mēneši, atvaļinājuma laiks un dažādi brīvdabas pasākumi rada daudz blīvāku ceļu satiksmi, kas diemžēl rezultējas arī ceļu satiksmes negadījumu statistikā”, uzsver CSDD statistikas datu apstrādes vadītājs Juris Kreicbergs. “Uzlabot ceļu satiksmes drošību varam tikai visi kopā, līdz ar to katra iniciatīva ir apsveicama, jo tikai kopīgiem spēkiem mēs varam saknē mainīt savu un līdzcilvēku rīcību — alkohola lietošana un transportlīdzekļa vadīšana nav savienojamas lietas.”

Risinājumi, kas veicina drošas braukšanas kultūru

CityBee allaž turpina uzlabot preventīvos drošības risinājumus un, lai veicinātu atbildīgu braukšanu, rūpīgi sekot lietotāju darbībām braukšanas laikā.

Piemēram, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, nopelnītais sods vienmēr būs jāapmaksā vainīgajam, bet ievērojama pārkāpuma gadījumā turpmāka iespēja izmantot CityBee automašīnas var tikt bloķēta. Turklāt, daļu CityBee auto atļauts iznomāt tikai personām no 20 gadu vecuma, kā arī noteiktos gadījumos ir atkārtoti jāapstiprina klienta identitāte.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 29.06.2024 “Pīterdīna"Jaunmoku pilī Jaunmoku pils
Pēterdienā, 29. jūnijā, Jaunmoku pils aicina latgaliešus un latgaliskā cienītājus satikties Kurzemē “Pīterdīna jeb latgaliskuos nūtikšonys | Skatīt vairāk
no 10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.06.2024 - 30.06.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16674781sec.