Lielais Orientēšanās Brauciens Latgalē noslēdzies

03.-04.07.2010 sešdesmit viens automobilis no visas Latvijas un viena ekipāža no Krievijas ieradās Gulbenē, lai piedalītos divu dienu autofoorientēšanās sacensībās „Lielais Orientēšanās Brauciens”, kas vasaras sezonā nu jau tradicionāli notiek Latgales pusē. Neskatoties uz to, ka šis Latvijas reģions ir slavens ar savām krāšņajām baznīcām un zilajiem ezeriem, dalībniekiem pēc kartes bija jāatrod arī daudzas citas, ne mazāk interesantas un ievērības cienīgas vietas. Tā kā sacensību starts tika dots Gulbenē, tad maršrutā tika iekļauti arī Gulbenes novada interesantākie apskates objekti. Pirmais īpašais uzdevums dalībniekus sagaidīja neilgi pēc starta – dalībniekiem bija jānobrauc viena pietura ar Baltijā vienīgo Gulbenes-Alūksnes bānīti, brauciena laikā nofotografējoties ar konduktoru. Jāatzīst, ka dalībnieku izdomai un drosmei nebija robežu. Labāko ideju autori tika arī pie piemiņas balvām.

Divu dienu laikā dalībniekiem bija jāatrod, jāapmeklē un jānofotografē vairāk kā 80 kontrolpunkti, kuri bija izkaisīti pa visu Ziemeļlatgales un Viduslatgales reģionu. Braucējiem tika dota iespēja uzkāpt Mākoņkalnā, no iekšpuses apskatīt Stāmerienas pili, seno lietu kolekciju “Cīrulīšos”, uzzināt ko vairāk par Latvijas Armijas likteni Litenē, ieraudzīt neparastos, dabas veidotos “mākslas darbus”, nofotografēties kopā ar zirgu “Untumos” un vienkārši izbaudīt Latgales īpašo kolorītu.

Šoreiz dalībniekiem tika dota iespēja savākt visus kontrolpunktus. To izdarīja un pirmo vietu ieguva komanda “Trusis” – Jānis Keterliņš, Pēteris Ločmelis, Maija Pūpola, Inese Austruma, kopā divās dienās nobraucot 1001 km un iegūstot 14 500 punktus. Jāpiemin, ka “Trusim” šīs bija gada jubilejas sacensības, jo pagājušā gada Latgales posmā viņi pirmo reizi piedalījās “Lielajā Orientēšanās Braucienā”.

Otrajā vietā ierindojās ilggadējā un pieredzes bagātākā Saab kluba komanda – Inesis Vimba, Ainars Mediņš, Dina Mediņa, Agate Mediņa, Rūta Mediņa, Einārs Vimba, kopā nobraucot 950 km un iegūstot 14 250 punktus.

Trešo vietu ar 14 200 punktiem un 901 km ieguva komanda “Ašie Eži” – Rolands Garonskis, Lana Garonska, Sandra Nordena, Jeļena Baranova.

Dalībnieku atsauksmes, rezultātus un citu noderīgu informāciju par autofotoorientēšanos var skatīt oficiālajā sacensību mājaslapā http://www.autofotoorientesanas.lv/

Nākamās autofotoorientēšanās sacensības norisināsies 4.septembrī Sēlijā. Reģistrācija jau ir sākusies.

MŪS ATBALSTĪJA:

“Kantes krogs” Gulbenē, Gulbenes-Alūksnes šaursliežu dzelzceļš, z/s “Rūķīši”, atpūtas komplekss “Dzerkaļi”, Stāmerienas pils, kafejnīca “Lāču Leja” Jaunviļānos, retro motociklu un senlietu kolekcija “Cīrulīši”, z/s “Untumi”, poligrāfijas uzņēmums “Digitālā Pele”, karšu izdevniecība “Jāņa Sēta”, www.iauto.lv, www.atputasbazes.lv, www.bavariancar.lv, www.reitingi.lv, www.novonews.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nomā auto Indijā! Europcar
Europcar atklājis 12 stacijas Indijā lielākajās pilsētās, piemēram, Deli, Mumbajā, Bangalorā, Haidarabadā, Čennajā. Rezervē savu auto! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.06.2024 - 16.06.2024 Valdemārpils pilsētas un pludmales svētki Talsu novada TIC
Aicinām uz Valdemārpils pilsētas un pludmales svētkiem 15. jūnijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 17.06.2024 airBaltic pop-up lidojumi Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju. | Skatīt vairāk
Līgosim Augšdaugavas novadā TAKA
Apmeklējiet Augšdaugavas novadu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Avis
,


Daugavkrasti
,


Estravel Latvia
,


Riga Islande Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51776981sec.