Driftā ar karstām cīņām noskaidroti labākie

Biķerniekos, 10.07.2011, notika drifta sacensības, gan Latvijas Drifta Kausa ieskaitē, gan Latvijas Drifta Čempionāta ieskaitē, tātad 3 klases - Street, ProAm un PRO, kopā sacensībās reģistrējās un uz starta kvalifikācijas izgāja vairāk nekā 60 dalībnieki. Street klasē 19, ProAm klasē 38 un PRO klasē 13 dalībnieki. Šīs sacensības bija grandiozas ar to, ka pirmo reizi Latvijā driftā bija tik liels dalībnieku skaits skaitot kopā pa klasēm, visi latvieši, bet viens braucējs tomēr bija arī no Igaunijas- Henri Puhmas, kurš viennozīmīgi izcēlās un kļuva par visu skatītāju favorītu braucot ar savu Audi Coupe auto.

Lai tiktu finālbraucienos braucējiem Street un ProAm klasēs bija jākvalificējas starp 16 labākajiem. Tātad skatītājiem, kuri ieradās jau pirms sacensību atklāšanas dienai ritot izdevās redzēt aptuveni 140 kvalifikācijas braucienus, lai noskaidrotu , kuri būs stiprākie katrā ieskaites klasē un tiks tālāk uz tandēmu cīņām.

Tandēmu braucieni sākās ar ProAm klasi, sīvas cīņas, ļoti skatāms drifts, azarts un mazliet agresijas. Cīņā par pjedestālu bija ko redzēt- Valdis Kikusts pret Ralfu Sirmaci- Ralfs ir rallija braucējs, bet tika pieaicināts pamēģināt spēkus šajās sacensībās ar organizatoru mašīnu, pirmo reizi trasē, driftā, sniegums ļoti labs un ar potenci, kā arī Ervins Žuks un Miks Golubovičs. Fināls Ralfs Sirmacis un pagājušā posma pirmās vietas ieguvējs Ervins Žuks, tomēr arī šoreiz pieredze ļāva Ervinam uzvarēt.

Tad sākās street (ielas klases) tandēmi - sīvas cīņas, prieks par braucējiem, sportistiem ir mērķis augt un attīstīties, sevi pierādīt un aizvest līdz pro klasei.

Un tad skatītājiem saldais ēdiens Pro klase. Bija vērts gaidīt, uz starta devās visi dalībnieki, kas bija reģistrējušies sacensībām PRO ieskaites klasē. Katra cīņa bija sīva, agresīva, ātrums fantastisks, daudzi pārbraucieni, sniegums ļoti augsts, mazas pastumdīšanās trasē u.t.t. Katrā ziņā bija vērts sagaidīt PRO klases finālus.

Šoreiz PRO klases finālos lielākoties visu izšķīra sīkas kļūdas. Tomēr pjedestāls sadalīts, braucējiem prieks par jauno PRO trasi, skatītāji sajūsmā. Pēc sacensībām notika izaicinājuma brauciens Ivo Cīrulis un Igauni Henri, pēc skatītāju pieprasījuma. Šis brauciens bija fantastisks pasākuma noslēgums, turpinājumā, protams, arī apbalvošana un riepu dedzināšana, Biķernieku komplekss uz vairākām minūtēm pazuda dūmu mākonī.

Tas nu arī viss, paldies visiem skatītājiem, atbalstītājiem, sportistiem, un tiekamies jau 13-14 augustā Jēkabpils lidlaukā.

Rezultāti:

Street klase
1. Raimonds Freimanis, BMW 3. sērija (E30)
2. Kristaps Sapals, BMW 3. sērija (E30)
3. Voldemārs Siliņš, BMW 3. sērija (E36)

ProAm klase
1. Ervins Žuks, BMW M3
2. Ralfs Sirmacis, BMW 3. sērija (E36)
3. Valdis Kikusts, Nissan 200SX

PRO klase
1. Jānis Eglīte, BMW E30
2. Jānis Lamberts, BMW M3
3. Ingemārs Jēkabsons, BMW 520

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pasaules rallija čempionāta KURZEMES POSMS Tukuma TIC
Piektdien, 19. jūlijā, ātrumposmi norisināsies Tukuma novadā, tai skaitā automašīnu parāde divreiz būs skatāma arī pašā pilsētā. | Skatīt vairāk
Latvija
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Svētku ieskaņas koncerts SERENĀDES Tukuma TIC
Tukuma novada svētku ieskaņas koncerts tradicionāli norisinās ceturtdienas vakarā Durbes pilī- 18.jūlijā pulksten 19:00 | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Avis
,


Jūrmalas TIC
,


Biznesa augstskola Turība
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42350984sec.