Latvijas un Baltijas autošosejas čempionātā ar 2015. gadu gaidāmas būtiskas izmaiņas

Sākot ar nākamo gadu, Baltic Touring Car Championship (BaTCC) ietvaros tiek plānotas būtiskas izmaiņas. Sacīkšu seriālam, kura ietvaros notiks arī Latvijas autošosejas čempionāts, turpmāk būs viens organizators. Kopā čempionātā plānoti pieci posmi, kuri norisināsies Rīgā, Pērnavā un Kauņā. Būtiskas izmaiņas skars esošās klases, kā arī  plānota jaunu klašu izveide.

Līdz šim katram "BaTCC" posmam katrā no Baltijas valstīm ir bijis savs organizators. Sākot ar 2015. gadu sacīkšu seriāla organizēšana pāries "Venta Event" organizācijas rokās, padarot sacīkstes kvalitatīvākas un saprotamākas gan dalībniekiem, gan skatītājiem. Paredzēts, ka trīs no čempionāta posmiem norisināsies Rīgā, viens Pērnavā un viens Kauņā.

"Līdz šim lielākā problēma ir bijusi lielā organizatoru daudzveidība. Katram posmam ir cits organizators, līdz ar to rodas problēmas ar savstarpējo vienošanos gan par norises laikiem, gan tehniskajiem noteikumiem. Mēs vēlamies, lai Baltijas seriālam ir viens organizators, kā tas ir līdzīgām sacīkstēm citur pasaulē. Tikai šādā veidā ir iespējams nodrošināt sacīkšu kvalitāti un tālāku attīstību," stāsta Andis Meilands, SIA "Venta Event" pārstāvis.

Šobrīd "BaTCC" čempionāta ietvaros ir divas klases (Kumho Challenge un Baltic Open), taču ar nākamo gadu plānots ieskaites klases palielināt līdz četrām. Klašu ietvaros tiks veiktas atsevišķas izmaiņas tehniskajos noteikumos. Tāpat kā līdz šim, reizē ar Baltijas čempionāta sacīkstēm atsevišķos posmos norisināsies arī nacionālo čempionātu sacīkstes.

Izmaiņas Latvijas čempionātā skars Nacionālo klasi, kura 2015. gadā svinēs desmito pastāvēšanas gadskārtu. Lai padarītu cīņas šajā klasē interesantākas, paredzēts, ka  2 L motoram varēs būt brīvs vārstu skaits. Šādas izmaiņas dos iespēju stipri samazināt dzinēju būvēšanas izmaksas. Tiks paaugstināts arī minimālais automobiļa svars par 150 kilogramiem, ja tam ir 24 vārstu motors, vai par 75 kilogramiem, ja tam ir 16 vārstu motors.

Baltijas un Latvijas čempionātu līdzšinējā Kumho Challenge ieskaites klase turpmāk dalīsies divās -  Kumho Challenge Nacionālajā klasē un Kumho Challenge Super1600 klasē. Lai cīņa arī turpmāk būtu līdzvērtīga, automobiļi abās klasēs drīkstēs braukt tikai ar viena veida (mono) riepām. Abām klasēm, līdzšinējās kvalifikācijas vietā,  paredzēta starta vietas izloze, un, tāpat kā Latvijas ieskaites Nacionālajai klasei, tiks ieviesta handikapa svaru sistēma. Abu Kumho Challenge klašu braucēji tiks laisti trasē kopā ar Nacionālo klasi.

"BaTCC" čempionāta ietvaros tiks mainīti arī noteikumi, kas paredz uzvarētāja noteikšanu. Tiek plānots ieviest izmaiņas, izveidojot godīgāku vērtēšanas sistēmu.

Vēl viens no jaunumiem, kas papildinās nākamajā gadā gaidāmās izmaiņas Baltijas čempionātā, ir pilnīgi jaunas klases izveide, kāda līdz šim Baltijā nav bijusi - Legends Trophy. Šajā klasē sacentīsies pilnīgi vienādas automašīnas, kuras darbina motocikla motors. Legends ir automašīnas, kas īpaši būvētas autošosejas sacīkstēm, un sver vien nepilnus 600 kilogramus, attīstot aptuveni 130 ZS lielu jaudu. Automašīnu virsbūve ir maza versija no trīsdesmito gadu amerikāņu automašīnām, kas padara tās īpaši iecienītas skatītāju vidū.

"Legends automašīnu sacīkstes ir ļoti populāras tādās Eiropas valstīs kā Spānija, Francija, Italija, Anglija, Īrija un Somija. Vēl nesen Biķernieku trasē, "Riga Summer Race" sacensību ietvaros, bija iespējams vērot šo automašīnu paraugdemonstrējumus. Šādas klases izveide ir pilnīgs jaunums Baltijas autošosejas vēsturē un padarīs sacīkstes vēl interesantākas un skatāmākas," sola A.Meilans.

Visiem, kurus ir uzrunājusi šī jaunā klase, var interesēties LAF Šosejas komisijā (Andis Meilands), jo jau septembrī būs iespēja pieteikties uz testa braucieniem ar šobrīd Latvijā vienīgo Legends automašīnu.

Četros no pieciem Baltijas autošosejas čempionāta posmiem norisināsies arī Baltijas čempionāts izturības sacīkstēs - Baltic Endurance Championship (BEC), kas šobrīd zināmas kā "555 km" sacīkstes.

Par BaTCC

Baltijas autošosejas čempionāts (BaTCC) norisinās kopš 1997. gada. Čempionāta ietvaros sezonā tiek aizvadīti vidējo četri posmi un uzvarētāji tiek noskaidroti divās ieskaites klasēs – Kumho Challenge, kurā sportisti brauc ar vienāda modeļa "Kumho Tyre" riepām, un Baltic Open.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024 Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 17.06.2024 Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.16140294sec.