Barkavā notiks jau 3. Kapelmeistaru mācības un 23. Tautas muzikantu svētki

Barkavā notiks jau 3. Kapelmeistaru mācības un 23. Tautas muzikantu svētki

No 2024. gada 30. jūlija līdz 2. augustam Madonas novada Barkavā jau trešo reizi notiks Kapelmeistaru mācības, kas noslēgsies ar muzicēšanu 23. Tautas muzikantu svētkos.

3. Kapelmeistaru mācībām līdz 10.  jūlijam var pieteikties tautas mūzikas grupu, kapelu vadītāji un muzikanti, kā arī individuālie interesenti (vecumā no 18 gadiem), kuri prot spēlēt vismaz vienu mūzikas instrumentu un tā spēles prasme ir apgūta pašmācības ceļā un/vai mūzikas izglītības iestādē. Iepriekšējo divu gadu pieredze liecina, ka četru dienu mācības ir noderīgas pieredzes apmaiņai, pilnveidojot gan savas muzicēšanas prasmes, gan bagātinoties no pētniekiem un citiem tautas muzikantiem. Apgūstot dažādas kopmuzicēšanas prasmes praktiskajās nodarbībās ar citiem, sadarbība turpinās arī pēc mācībām. Dalībnieki noslēgumā saņems apliecību par neformālās izglītības programmas apguvi.

3. Kapelmeistaru mācībās etnomuzikologs Valdis Muktupāvels stāstīs par instrumentālo kopmuzicēšanu, analizējot kontekstus un sastāvu, bet lektore Iveta Dukaļska stāstīs par muzicēšanu kāzās, un ko nozīmē būt kāzu muzikantam. Saksofonists un aranžētājs Artis Gāga iedziļināsies improvizācijā dažādos mūzikas žanros, apskatot tās pielietošanu gan tradicionālajā, gan klasiskajā, popmūzikā un džezā. Etnomuzikoloģe Liene Brence pievērsīsies aranžēšanas pamatiem kapelu muzicēšanā, analizējot instrumentu lomu kapelu sastāvā, saspēles paņēmienus, harmoniju, ritmizēšanu, variēšanu un improvizāciju, tāpat Liene iepazīstinās ar dažāda nošu materiāla rakstīšanu datorprogrammā “Musescore”. Latviešu horeogrāfiskās dejas eksperte Dace Smirnova analizēs Tautas dejas mūziku, bet lektore Kristīne Tjarve ieteiks labākos komunikācijas paņēmienus muzikantu grupai. Savukārt vakaros kopīgajā muzicēšanā savā pieredzē dalīsies gan kapelas “Dziga” vadītāja Dace Baltkāje, gan arī kapelas “Zeidi” vadītāja Dace Smirnova.

3. Kapelmeistaru mācībām var pieteikties, aizpildot pieteikumu tiešsaistē: https://ej.uz/kapelmeistaru-macibas-2024

Kā ierasts, kapelmeistaru mācības Barkavā noslēgsies ar kopīgu muzicēšanu 23. Tautas muzikantu svētkos, kas notiks 2. un 3. augustā. 2. augustā skanēs svētku atklāšanas koncerts, kas ritmiski pāries danču vakarā. Savukārt 3. augustā Tautas muzikantu svētki turpināsies ar etnomuzikologa Oskara Patjanko meistardarbnīcu “Ermoņikas un to loma instrumentu sastāvā”, pēc tam sekos instrumentu maiņa un izrādīšana, tāpat svētku laikā būs skatāma arī ermoņiku izstāde no muzikantu privātajām kolekcijām. Sestdienā skanēs arī individuālo muzikantu koncerts, un pirmo reizi notiks konkurss individuālajiem muzikantiem, kur labākie saņems skatītāju simpātiju un organizatoru balvas. Tautas muzikantu svētku noslēgumā izskanēs dižais koncerts, kurā muzicēs ne vien Latvijas, bet arī Lietuvas un Igaunijas tautas mūzikas grupas, individuālie muzikanti un kapelas.

Individuālie tautas muzikanti un muzikantu grupas 23. Tautas muzikantu svētkiem Barkavā vēl var pieteikties līdz 14. jūlijam, aizpildot pieteikumu tiešsaistē: https://ej.uz/tautas-muzikantu-svetki-barkava-2024

3. Kapelmeistaru mācības un 23. Tautas muzikantu svētkus organizē Tautas muzikantu biedrība sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru (LNKC), Madonas novada pašvaldību, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūties Junior Suite 304 ar skatu uz Domu Dome Hotel
Atpūties Junior Suite 304. 🗝️ ar vannu un skatu uz Doma katedrāli. ✨ | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 13.07.2024 CHRIS NOAH akustiskais koncerts Jaunpilī Tukuma TIC
Koncerts uz ezera! 13. jūlijā, plkst. 05:00 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 12.07.2024 IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54609108sec.