AKCIJAS & SVĒTKI | Diena vēsturē | Līgo un Jāņi

Līgo svētku brīvdienas un drošība mājās pilsētā

Līgo svētku brīvdienas un drošība mājās pilsētā

Tuvojoties Līgo svētku brīvdienām, apsaimniekošanas uzņēmums Civinity Mājas aicina iedzīvotājus pievērst īpašu uzmanību drošībai mājās. Svētku laikā bieži tiek plānoti izbraukumi un atpūtas pasākumi ārpus pilsētas, tādēļ ir svarīgi rūpēties par mājas drošību gan no ugunsdrošības, gan zādzību novēršanas viedokļa. Kaut arī normatīvie akti to tieši neaizliedz, apsaimniekotāji tomēr aicina iedzīvotājus izvērtēt iespējamos ugunsdrošības riskus un nekurināt grilu uz balkoniem un terasēm daudzdzīvokļu ēkās. Tāpat riski jūsu un kaimiņiem īpašumam pieaug, ja atstājot mājokli paliek ieslēgtas sadzīves tehnikas ierīces.  

Ugunsdrošība svētku laikā:

•    Grilēšana uz balkona: Grilēšana uz balkoniem un terasēm daudzdzīvokļu mājās rada lielu ugunsdrošība risku, tāpēc pirms gaļas cepšanas uz balkona dzīvokļa īpašniekam jāizvērtē iespējamais apdraudējums savam un kaimiņu īpašumam. MK noteikumi Nr.238 "Ugunsdrošības noteikumi" nosaka, ka fizisko un juridisko personu pienākums ir nepieļaut ugunsgrēka izcelšanos. Savukārt, par ugunsdrošības noteikumu pārkāpumiem paredzēta administratīvā atbildība, un var tikt piemēroti administratīvie sodi.

Saskaņā ar Dzīvokļa īpašuma likuma 10. panta pirmās daļas 6.punkta prasībām, katram dzīvokļa īpašniekam ir pienākums saudzīgi izturēties pret kopīpašumā esošo daļu, kā arī ievērot tās lietošanas noteikumus, kā arī normatīvajos aktos noteiktās sanitārās, ugunsdrošības un citas prasības, lai neradītu aizskārumu citu cilvēku drošībai un veselībai, apkārtējā vides kvalitātei

Tāpat ir jāņem vērā, kādi ir katras mājas iekšējie kārtības noteikumi un iespējams dzīvokļu īpašnieki jūsu mājā ir vienojušies, ka kurināt grilu un cept gaļu uz balkoniem vai terasēm jūsu mājā nav atļauts.

Aicinam tomēr pareizi novērtēt riskus un uz balkoniem un terasēm neizmantot atklātu liesmu, drošāka izvēle noteikti būtu gāzes grils.  Tomēr arī šajā gadījumā jāņem vērā, lai dūmi un smarža netraucētu kaimiņiem.

Mēs aicinām vispār nelietot grillu uz balkoniem un terasēm, lai pilnībā izvairītos no nepatīkamiem starpgadījumiem.

•    Grilēšana pagalmā: Daudzstāvu ēkas pagalmā grila vai citu cepšanas iekārtu izmantošana nedrīkst radīt kaitējumu zaļajai zonai, nedrīkst traucēt citiem cilvēkiem, un tai ir jāatbilst ugunsdrošības noteikumiem.

Drošība, atstājot māju brīvdienās:

•    Pārbaudiet ūdens krānus: Pirms došanās prom pārliecinieties, ka visi ūdens krāni ir aizvērti, lai novērstu iespējamās ūdens noplūdes, kā arī, vai nav radusies kāda ūdens noplūde no caurulēm, vai kādas sadzīves tehnikas.

•    Neatstājiet ieslēgtas veļas mazgājamās mašīnas, veļas žāvētājus un trauku mazgājamās mašīnas, kā arī citu sadzīves tehniku,ja pats neatrodaties mājās,

1.    Ugunsgrēka risks: Elektroniskās ierīces var pārkarst vai izraisīt īssavienojumu, kas var izraisīt ugunsgrēku. Ja neesat mājās, jūs nevarēsiet ātri reaģēt un novērst nelaimi.

2.    Ūdens noplūdes: Veļas mašīnas un trauku mazgājamās mašīnas ir pieslēgtas ūdensvadiem, un bojājuma gadījumā var rasties ūdens noplūde. Ja esat mājās, jūs varat ātri izslēgt ūdens padevi un novērst lielākus bojājumus, bet, ja neesat, noplūde var radīt nopietnus bojājumus jūsu mājoklim un pat kaimiņu īpašumiem.

3.    Ierīces bojājumi: Bojājumi var rasties arī pašās ierīcēs. Piemēram, veļas žāvētājs var pārkarst un sabojāties, ja tas darbojas bez uzraudzības.

4.    Elektroapgādes problēmas: Ja rodas elektroapgādes pārtraukums un pēc tam atkal tiek atjaunota strāvas padeve, ierīces var sākt darboties neparedzami vai rasties īssavienojums, kas var izraisīt ugunsgrēku vai citus bojājumus.

5.    Drošība un miers: Atstājot ierīces darboties bez uzraudzības, jūs radāt nevajadzīgus riskus. Būt klāt, kad ierīces darbojas, dod jums iespēju ātri reaģēt uz jebkādām problēmām un novērst potenciāli lielus bojājumus īpašumam.

•    Piekļuve dzīvoklim: Ja plānojat būt prom ilgāku laiku, Dzīvokļa īpašumu likumā noteikts, ka jānodrošina piekļuve dzīvoklim ārkārtas situācijās. Tas nozīmē, ka jābūt personai, kura var nodrošināt piekļuvi dzīvoklim, ja nepieciešams veikt steidzamus darbus pie koplietošanas komunikācijām vai caurulēm, kas iet caur jūsu dzīvokli.

Zādzību novēršana:

•    Palielināta zagļu aktivitāte: Līgo svētku laikā daudzi rīdzinieki dodas prom no pilsētas, tādēļ var pieaugt zagļu aktivitāte. Lai pasargātu savu īpašumu, neatstājiet durvis un logus vaļā un neglabājiet atslēgas stereotipiskās vietās (piemēram, zem paklājiņa vai puķu podā).

•    Vērtīgas mantas: Uzmanieties, lai uz balkoniem un terasēm, īpaši apakšējos stāvos, nebūtu redzamas vērtīgas mantas, kuras varētu piesaistīt zagļu uzmanību.

Apstādījumu aizsardzība:

•    Līgo svētku rotājumi: Aicinām svētku rotājumu vākšanai nelauzt koku zarus un nebojāt apstādījumus. Lūdzu, cieniet dabas skaistumu un aizsargājiet apkārtējo vidi, lai mēs visi varētu baudīt svētkus tīrā un skaistā vidē.

Aicinām visus iedzīvotājus rūpēties par savu māju drošību un ievērot šos vienkāršos, bet svarīgos padomus, lai Līgo svētki paietu mierīgi un droši. Lai visiem priecīgi un bezrūpīgi svētki!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 29.06.2024 ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.06.2024 - 30.06.2024 Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.26407003sec.