LATVIJA | Bauska

Līgo svētkos pirmo reizi notiks brīvdabas pasākums «Saulgriezis» Bauskas novadā

Līgo svētkos pirmo reizi notiks brīvdabas pasākums «Saulgriezis» Bauskas novadā

Šovasar Bauskas novada Vecsaulē, zemnieku saimniecībā "Jundas", no 22. līdz 23. jūnijam pirmo reizi norisināsies brīvdabas pasākums "Saulgriezis". Divu dienu garumā apmeklētājus sagaidīs dažāda veida aktivitātes un meistarklases, apvienojot senlatviešu tradīcijas ar moderno pasauli. Pasākuma nakts daļu papildinās divas mūzikas skatuves, kur dīdžeju un dzīvo grupu pavadījumā varēs izbaudīt īstu svētku atmosfēru.

Šis ir jauna veida vasaras saulgriežu pasākums, kura mērķis ir divu dienu garumā veidot izzinošu atpūtu vasaras saulgriežu brīvdienās, savijot senlatviešu tradīcijas ar moderno pasauli. Pasākuma laikā tiks piedāvāts plašs aktivitāšu un meistarklašu klāsts ikvienam - gan pieaugušajiem, gan bērniem -, radot neaizmirstamu vasaras saulgriežu pieredzi visiem apmeklētājiem.

Pirmajā pasākuma dienā sadarbībā ar KS "Latvijas Liellops" apmeklētājiem būs iespēja piedalīties gaļas meistarklasēs kopā ar "Grilētāju brālību". Šajās meistarklasēs tiks demonstrētas liellopa un cūkgaļas pagatavošanas metodes, parādot, kā ātri un viegli pagatavot sulīgu un garšām piesātinātu gaļas maltīti vasaras saulgriežos.

Savukārt otrās dienas meistarklases būs veltītas vasaras saulgriežu senlatviešu tradīcijām, kur pasākuma viesi visas dienas garumā varēs piedalīties vainagu pīšanā, ugunskura kraušanā un dzīpariņu siešanā. Būs arī unikāla iespēja apgūt Līgo siera siešanu kopā ar Katrīnu Jaunslavieti-Kipuri un lāpu gatavošanu ar Kristapu Kipuru.

Vakara kulminācijā apmeklētājus gaidīs arī īpašs senlatviešu uguns rituāls, kuru vadīs Una Nākuma. "Senlatviešu uguns rituāls ir saulgriežu maģijas daļa, kurā, kopīgi pavadot sauli, mēs dodam solījumu sargāt gaismu līdz pat rītausmai." Šis rituāls piedāvās unikālu iespēju piedzīvot senlatviešu tradīciju burvību, veidojot kopības sajūtu un svinot saulgriežus autentiskā veidā,” vēsta Una Nākuma.

Atraktīvākiem apmeklētājiem pasākuma organizatori būs sarūpējuši tādas aktivitātes kā grilēšanas dueli un beerpong čempionātu, ogļu maisu turēšanas sacensības un citas izklaides. Pasākuma teritorijā būs pieejama arī spēļu zona un volejbola laukums, kas būs pieejami visas dienas garumā.

Mazajiem apmeklētājiem būs īpaši sagatavota bērnu izklaides zona, kas būs piemērota dažāda vecuma grupām. Izklaides zona būs aprīkota ar drošiem un interesantiem spēļu elementiem, nodrošinot aizraujošu un prieka pilnu dienu pašiem mazākajiem pasākuma viesiem.

"Saulgriezī" vakara un nakts daļu ieskandinās latviešu mūzikas skatuve, kur gan dīdžeju, gan dzīvo grupu pavadījumā varēs kārtīgi izgriezties dejā kā īstā vasaras zaļumballē. Savukārt alternatīvās mūzikas skatuve nodrošinās pagāniskas noskaņas ar vairākiem iecienītiem elektroniskās mūzikas dīdžejiem no Rīgas. Uz skatuvēm kāps tādi dzīvās mūzikas izpildītāji kā Martini Band un Shota Adamashvili, un par elektronisko mūziku parūpēsies dīdžeji: Ieva Mits, Trashy Trax, Diablo, Holten, Kiploks un Tereza+Rolix.

Pirmā vakara ieskandināšanu nodrošinās Dārdaru muzikanti ar folkmūziku, dančiem un rotaļām, radot neaizmirstamu atmosfēru. Savukārt otrajā vakarā lustētājus izdancinās latviešu kantrī mūzikas apvienība Dēka.

Pasākuma teritorijā tiks izveidots īpašs meža atpūtas stūris, kurā hanga skaņu entuziasts Mārcis Palsiņš piedāvās relaksējošas hanga skaņu sesijas. Šī zona būs ideāls patvērums tiem, kas vēlas baudīt mierpilnu vidi un atgūt spēkus dabas vidū.

Par gardiem ēdieniem un dzērieniem rūpēsies bārs "Auss" un ēdinātājs "Latvijas Liellops", piedāvājot plašu ēdienu un dzērienu klāstu.

Lai pilnībā izbaudītu saulgriežu burvību, apmeklētājiem būs iespēja nakšņot telšu pilsētiņā, radot īpašu kopības sajūtu.

Brīvdabas pasākumu organizē pieredzējuši Latvijas vietējie uzņēmēji un entuziasti: ZS "Jundas" īpašniece un KS "Latvijas Liellops" valdes priekšsēdētāja Alma Bērziņa, sabiedrībā pazīstama personība Rojs Rodžers un zīmola "Modra Olas" dibinātājs un īpašnieks Modris Konovalovs, ko prese dēvē par "Krāsaino olu magnātu", bet draugi - par vistu karali. Šie organizatori ir apvienojuši spēkus, lai radītu unikālu un neaizmirstamu saulgriežu pieredzi. Viņu mērķis ir saglabāt un popularizēt senlatviešu tradīcijas, vienlaikus piedāvājot mūsdienīgas izklaides iespējas visiem apmeklētājiem.

“Saulgriežu festivāls, kurš caur netīšu sarunu no sapņa pārtapa par ideju un realizējamu mērķi! Lauki plūst manās vēnās! Tāpēc vēlos aicināt jūs visus uz “Saulgriezi” un sajust laukus arī savās vēnās! Izbaudīsim lauku burvību ar mūsdienu moderno piesitienu. Ieelposim kopā lauku svaigo gaisu! Aizvadīsim sauli kopā, skandināsim alus kausus un mielosimies ar gardu šašliku! Lai top!” vēsta Modris Konovalovs.

Biļetes uz pasākumu ir pieejamas vietnē aula.lv. Sīkāku informāciju par pasākuma norisi var atrast sociālo mediju lapās: Facebook lapā "Saulgriezis" un Instagram kontā @saulgriezis.ligo.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 23.06.2024 JĀŅU NAKTS MISTĒRIJA Tukumā Tukuma TIC
Dziesmu cikls “Jāņu nakts mistērija” būs 22.jūnijā pulksten 23:00 Talsu ielā 4 Tu | Skatīt vairāk
Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 23.06.2024 Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.43906808sec.