Iepazīšanās tūre pa Krāslavas novada tūrisma objektiem

Iepazīšanās tūre pa Krāslavas novada tūrisma objektiem

Maijs ir aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas mēnesis, un jau ierasti sezonas sākumā Krāslavas novada tūrisma informācijas centrs (TIC) rīko pieredzes apmaiņas braucienu, apmeklējot tūrisma objektus Krāslavas novadā, un citos kaimiņu novados. Braucienā tiek aicināti piedalīties visi interesanti, kuri vēlas iepazīt savu dzimto novadu un novērtēt šeit esošās vērtības. Tā mērķis ir iepazīt tūrisma piedāvājumu, gūt pieredzi tūrisma uzņēmējdarbībā, veidot sadarbību starp jau esošiem uzņēmējiem, pilnveidot sava sniegtā pakalpojuma kvalitāti.

Aizvadītajā ceturtdienā, 2024. gada 23. maijā, pie Krāslavas novada TIC pulcējās 70 dalībnieki no Krāslavas un Augšdaugavas novadiem, lai visi kopā dotos klātienē iepazīt tūrisma objektus Krāslavas un Augšdaugavas novados.

Ceļojuma diena bija visai piesātināta, jo brauciena programmā tika iekļauti 8 objekti Krāslavas un Augšdaugavas novados. Visur mūs sirsnīgi sagaidīja objektu saimnieki.

Dienu sākām ar konceptkafejnīcas - ģimenes restorāna “Fon Bubert”, kas atrodas Krāslavas pils kompleksā, apmeklējumu. Vairākiem brauciena dalībniekiem tā bija pirmā ciemošanās reize šajā kafejnīcā, tāpēc sajūsma un atzinīgi vārdi par tās omulīgo retro interjeru izskanēja vairākkārt. Kafejnīcas koncepta pamatā ir nesteidzīgas pusdienas vai vakariņas draugu vai ģimenes lokā, baudot izcilu ēdienu, vīnus un kokteiļus, gardu Illy kafiju un vietējo kulinārijas meistaru kūkas. Sevišķi izcelta Krāslavas novada ražotāju produkcija - sieri, maize, amatalus un citi dzērieni.

Padomāts arī par autovadītājiem - piedāvājumā plašs bezalkoholisko kokteiļu klāsts. Tā ir lieliska vieta semināriem, tīklošanās pasākumiem, kā arī korporatīvām vai privātām svinībām līdz 40 personām - gan iekštelpās, gan uz mājīgās āra terases ar skatu uz pils parku. Grupu pusdienas ar speciāli saskaņotu ēdienkarti.

Adrese: Pils iela 10, Krāslava (Krāslavas pils komplekss), tālr. +371 29483996, FB: Fon Bubert.

Pēc kafejnīcas apmeklējuma un kopbildes Krāslavas pils fonā uzņemšanas tūres dalībnieki devās uz Sēliju, kur kā pirmo tūrisma objektu apmeklēja Lielbornes muižas Boutique viesnīcu, kas atrodas Augšdaugavas novadā, tikai 3 km attālumā no Krāslavas novada. Viesnīca ir  iekārtojusies 19.gs. 20-tajos gados celtajā muižas kungu mājā. Katrs viesu numurs pārsteidz ar vēsturē balstītu individuālu dizainu. Pēc rūpīgas restaurācijas viesu rīcībā ir 8 standarta numuri, kā arī Barona un Baroneses apartamenti. Pa logu paveras skats uz atjaunoto dzirnavu dīķi, Bornes upes stāvajām nogāzēm un Lielbornes muižas parku. Plašā labiekārtotā teritorija, pastaigu takas, bērnu rotaļu laukumi un trošu trase paver iespējas gan klusai dabas baudīšanai, gan aktīvai atpūtai. Organizē arī laivu braucienus pa Daugavas lokiem. Te ir lieliska vieta semināriem un korporatīviem pasākumiem, jo sezonas laikā piedāvā arī papildu ietilpību labiekārtotā kempingā. Lielbornes muižā darbojas arī restorāns “Pie īstās latvju saimnieces”, ko jau no pirmsākumiem var dēvēt par ģimenes restorānu, kur ikdienā strādā paši saimnieki Nora un Mārtiņš, rūpējoties par gardu maltīti, muižas dzērieniem un patīkamām sarunām par muižas pagātni, tagadni un nākotni. Restorāns ir Latgales kulinārā mantojuma tīkla dalībnieks.

Adrese: Lielborne, Salienas pagasts, Augšdaugavas novads, tālr. +371 29284480, www.lielbornesmuiza.lv

Tālāk devāmies uz Krāslavas novada Kaplavas pagastu, lai iepazītos ar zirgu sētas “Klajumi” plašo piedāvājumu. “Klajumi” uzsāka savu darbību 1998. gadā, bet ar katru gadu apmeklētājiem ir pieejams arvien plašāks piedāvāto pakalpojumu klāsts. “Klajumi” ir piemērota vieta zirgu un dabas mīļotājiem. Saimniecībai piešķirta goda zīme „Latviskais mantojums” par zirgkopības tradīciju saglabāšanu. Te ir 17 zirgi un Daugavas loku romantika. Ik augustu “Klajumi” dāvina sabiedrībai Zirgu un dabas izrādi “Kumeļu rotaļas". Šogad izrāde notiks 24. augustā.

“Klajumi” piedāvā izmitināšanas pakalpojumus četros namiņos (kopējais gultasvietu skaits – 31), 2-3 dienu pārgājienus zirga mugurā Daugavas lokos, programmas korporatīviem/ģimeņu saietiem līdz 50 personām, izjādes un braucienus pajūgos, zirgu nometnes bērniem un pieaugušajiem, fotosesijas ar zirgiem, “Klajumu Odu taku” pastaigām.

 “Klajumi” piedāvā arī ēdināšanas pakalpojumus gaumīgi iekārtotajā Klajumu ķēķī, kas darbojas no plkst. 7.00 līdz 19.00.  Klajumu ķēķis atrodas gleznainā lauku teritorijā, atjaunotajā melnā ķēķa mājā, kur skatam apkārtnē paveras mozaīkveida ainava ar pļavām, pakalniem, meža puduriem un lauku ceļu. Te galdā tiek sniegti administratīvajai Latgalei un vēsturiskajai Sēlijas zemei tradicionāli un svaigi ēdieni, kas gatavoti no vietējiem produktiem. Ēdamzālē - ap 300 zirgu suvenīru kolekcija. Klajumu ķēķis ir Latgales kulinārā mantojuma tīkla dalībnieks.

Adrese: Kaplava, Kaplavas pagasts, Krāslavas novads, tālr. +371 29472638, www.klajumi.lv

Pēc zirgu sētas “Klajumi” devāmies uz viesu māju "Arkādija", kas atrodas brīnišķīgi skaistā vietā Daugavas krastā. Izmitināšanai piedāvā divas mājas. Kopējais gultasvietu skaits vasaras periodā ir 19 vietas, bet ziemas sezonā – 9 vietas. Viesu mājā ir kamīns, TV, Wi-Fi. Viesiem ir pieejama lapene, kas atrodas Daugavas krastā, telpas svinībām līdz 30 personām, kā arī nojume ar pavardu, grilu un galdu 12 cilvēkiem.  Bērniem ir rotaļu laukums. Pieejama laiva makšķerēšanai un izbraucieniem pa Daugavu, kā arī lauku pirts ar pirtsslotām un dvieļiem. Blakus pirtij ir neliels baseins ar caurtekošu avota ūdeni. Izveidots neliels ģimenes muzejs.

Adrese: Arkādijas, Kaplavas pagasts, Krāslavas novads, tālr. +371 27006998

Tālāk nu jau izsalkusi 70 cilvēku grupa devās uz atpūtas kompleksu “Adamova”, kur bija paredzētas pusdienas jeb ugunskristības "Adamovas" saimniekiem, jo šāda veida ēdināšanas pakalpojumi un arī tik lielai grupai tika organizēti pirmo reizi. Ēdienkartē bija paredzēta Adamovas auksta zupa, liellopu bifšteks vai vista ar piedevām un mērci un kļockas ar tēju/kafiju! Sirsnīgs paldies viesmīlīgajiem saimniekiem Mārim un Annai Liscoviem, kā arī pavāram Jurim Jukna par garšīgām pusdienām. Ugunskristības ir izturētas godam! Pavisam drīz šīs gardās pusdienas būs pieejamas ikdienā “Adamovas” viesiem.

Atpūtas kompleksa “Adamova” piedāvāto pakalpojumu klāsts ir ļoti plašs. Komplekss iekārtots ainaviskā teritorijā Daugavas lokos ar pieeju upei, tai pašā laikā atrodas vien 3 km no Krāslavas centra. Plašajā teritorijā pieejami 5 mājīgi koka kempinga namiņi ar terasi un 6 guļvietām katrā, zonas treileru (kemperu) novietošanai ar iespēju pieslēgt elektrību (vienlaicīgi 18 treileriem). Kopš 2022. gada viesus uzņem 2 glempinga teltis (divvietīgā un četrvietīgā) ar terasi, bērnu rotaļu laukums, pārvietojamais kubls un mobilā pirts. Kopējais vietu skaits: 38 gultasvietas, bet tuvākajā laikā gultasvietu skaits pieaugs. Atpūtas komplekss piedāvā arī velonomu un laivu nomu.

Adrese: Strautmale, Adamova, Ūdrīšu pagasts, Krāslavas novads, tālr. +371 24844400, www.adamova.lv

Garšīgi un sātīgi paēduši devāmies uz Skaistas pagastu, lai iepazītos ar atpūtas kompleksa “Pazust Latgalē” piedāvājumu. “Pazust Latgalē” – tā ir mūsdienīga un autentiska lauku sēta. Tajā atrodas trīs vienādas vasaras mājiņas un viena unikāla mājiņa Boutique Garāža, kas pārveidota no kādreiz celtās vectēva traktora garāžas. Katrā mājā viesiem ir pieejama aprīkota virtuve un vannasistaba ar dušu. Bez Wi-Fi un TV.

Mājiņas atrodas uz pussalas, Ildza ezera krastā. No katra mājas loga paveras skats uz ezeru. Mājā ērti jutīsies četri pieaugušie vai ģimene ar trijiem bērniem, ja viens no tiem ir vecumā līdz 3 gadiem. Terase, grila vieta, bērnu rotaļu laukums. Iespēja izmantot melno jeb dūmu pirti, peldvietu, pavizināties pa ezeru ar airu laivu vai SUP dēli.

Adrese: Bogdāni, Skaistas pagasts, Krāslavas novads, tālr. +371 26433363, www.pazustlatgale.lv

No Skaistas pagasta ceļš veda uz Kalniešu pagastu pie mājražotājas Ludmilas Peculevičas. Ludmila ir aktīvs, dzīvespriecīgs un enerģisks cilvēks. Viņai nav speciālās izglītības siera ražošanā, jo pilnīgi visu – no siera gatavošanas pirmsākumiem līdz gatavai produkcijai viņa apguva pati – pašmācības ceļā. Ludmilas dzīves kredo – darīt to, kas patīk, kas iedvesmo gan sevi, gan arī citus! Šobrīd Ludmilas piedāvājumā ir pieci dažāda veida sieri: puscietais siers, dažādu nogatavinātības pakāpju cietais siers, siera bumbiņas ar dažādām garšvielām un siers cepšanai Halloumi. Iepriekš piesakoties, mājražotāja piedāvā dažādu veidu siera degustāciju, bet kopš 2023. gada vasaras arī paštaisīto jogurtu, sieru Ricotta un siera kūku. Mājražotāja regulāri piedalās tirdziņos. Ir Krāslavas novada pašvaldības preču zīmes “Ražots Krāslavas novadā” lietotāja un Latgales kulinārā mantojuma tīkla dalībniece.

Adrese: Kalnieši, Kalniešu pagasts, Krāslavas novads, tālr. 27090063

Pēdējais objekts, kas tika apmeklēts tūres laikā, bija viskija darītava De Kriek distillery. Tā ir neliela, ģimenes īpašumā esoša viskija un citu stipro alkoholisko dzērienu darītava. Rūpnīcas izveidotāji, ceļojot un vērojot, kā strādā alkoholisko dzērienu vadošie ražotāji pasaulē, un paši strādājot nelielos uzņēmumos, nonāca pie secinājuma, ka labam viskijam, pirmkārt, ir nepieciešams kvalitatīvs ūdens, kā arī mīlestība pret savu darbu un ražoto produkciju. Tieši Krāslavas novada Kalniešu pagastā Krikunovu ģimene atrada avotu ar pilnīgi tīru un mīkstu ūdeni, labus partnerus sastāvdaļu piegādei un kļuva ne tikai par ģimeni, bet arī par darba partneriem. “De Kriek” apmeklētāji, iepriekš piesakoties, var doties ekskursijā pa ražotni un piedalīties dzērienu degustācijā.

5. un 6. jūlijā viskija darītavas teritorijā notiks festivāls “Izgaršo kantri Latgalē”.

Adrese: Kalniņi, Dervanišķi, Kalniešu pagasts, Krāslavas novads, tālr. +371 20294412, www.dkwhisky.com

Krāslavas novada TIC kolektīva vārdā pateicos visiem brauciena dalībniekiem, kuri aktīvi piedalījās brauciena aktivitātēs un dalījās arī savā pieredzē. Tikpat liels paldies tūrisma objektu saimniekiem, kuri mūs sagaidīja un viesmīlīgi uzņēma savās mājās.

Pateicamies par ieguldīto darbu visiem, kas strādā tūrisma nozarē, jo kopā mēs veidojam Krāslavas novada tēlu.

Lai darbīga, veiksmīga un patīkamām emocijām piepildīta tūrisma sezona!





























KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.06.2024 - 21.06.2024 Limuzīns Jāņu nakts krāsā TUMĒ Tukuma TIC
21. jūnijā, paredzēts ekskluzīvs koncertuzvedums "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", koncerts norisināsies pie Tumes kultūras nama | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 22.06.2024 IELĪGOŠANA | pie Tukuma tirgus Tukuma TIC
22.jūnijā no 9:00 pie Tukuma tirgus būs gan mājražotāju tirdziņš, gan koncerts, gan motociklu apskate, gan arī uzvedums "Jāņu nakts mistērija" | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.06.2024 - 20.06.2024 Vasaras Saulgriežu svinības TUKUMĀ  Tukuma TIC
Ar dziesmām ieskandēsies pirmā vasaras nakts 20.jūnijā pulksten 21:00 Durbes estrādē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.4038558sec.