| |||||
|
|
|||||
TŪRISMS: 13 | +
72% Eiropas tūristu vēlas pārvarēt valodu barjeru, lai ceļotu pilnvērtīgāk
Samsung veiktais pētījums “Found in Translation” (Atrasts tulkojumā) atklājis, ka 72% Eiropas tūristu uzskata, ka valodu barjera liedz viņiem pilnvērtīgi...
Speciālistu padomi tiem, kam aukstā laikā pieaug apetīte un kāre pēc našķiem
Ziemai tuvojoties, bieži vien mainās arī mūsu ēdienkarte – vairāk gribas treknākus un barojošākus ēdienus. Kāpēc tā un vai tas ir normāli?
Rīgā norisinās jauno tūrisma un viesmīlības censoņu starptautisks konkurss
No 2024. gada 5. novembra līdz 9. novembrim Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā notiek Eiropas Tūrisma un viesmīlības skolu asociācijas...
Bārmenis no Latvijas izcīna zelta godalgu pasaules bārmeņu čempionātā
No 31. oktobra līdz 3. novembrim Portugālei piederošajā Madeirā tika aizvadīts Pasaules bārmeņu čempionāts, kurā pie zelta godalgas...
Astoņi mākslīgā intelekta paņēmieni ērtākai ceļošanai
Mākslīgā intelekta (AI) tehnoloģiju straujā attīstība mainījusi vairākas jomas un arī ceļošana nav izņēmums. Pateicoties augošai AI...
Kāpēc kvalitatīvam miegam jābūt vienai no galvenajām ikdienas prioritātēm
Veselīgs miegs ir viens no būtiskākajiem aspektiem labai dzīves kvalitātei visa mūža laikā. Veselības centru apvienības...
Protesta akcijās vienojas Baltijas valstu viesmīlības nozares darbinieki
2024. gada 31. oktobrī vienotā akcijā kopā nāca trīs valstis – Lietuva, Latvija un Igaunija. Diemžēl šai vienotībai bēdīgs iemesls – pikets...
Latvijas pavāriem labi panākumi «Global chef chellenge» pasaules pavāru konkursa finālā
Latvija pirmo reizi nostartēja starptautiskās pavāru asociācijas Worldchefs organizētajā “Global chef chellenge” pasaules pavāru konkursa finālā...
Pavārs no Latvijas triumfē starptautiskajā gastronomijas konkursā «Cupi's Spoon»
Latvijas pavārs Māris Ēriksons ieguva pirmo vietu starptautiskajā gastronomijas konkursā "Cupi's Spoon", kas no 15. līdz. 20. oktobrim norisinājās Zagrebā...
Tuvojas rudens vētra – kā pasargāt savu īpašumu no vēja postījumiem?
Meteorologi prognozē, ka šajā nedēļas nogalē Latvijā gaidāms spēcīgs vējš, kas piekrastē brāzmās sasniegs 20-24 m/s...
«Paulig» Igaunijā sāk ražot jaunumu – «Tex Mex» salsu
Pēc 10 miljonu eiro ieguldījuma Paulig turpina stiprināt savu pozīciju kā Tex Mex tirgus līderis Eiropā, uzsākot salsas un mērču ražošanu uzņēmuma...
Pasaules iepazīšana vienatnē: kā ceļot droši un bez raizēm
Kad tumšie mēneši aicina latviešus meklēt siltumu Spānijā, Taizemē, Bali vai citviet pasaulē, ir svarīgi padomāt par drošību, īpaši, ja plāno ceļot vienatnē...
25 bildes. Apbalvoti labākie no labākajiem: «Michelin» ceļvedī iekļauts 31 Latvijas restorāns...
Iznācis jaunais «Michelin» ceļvedis Latvijā; pie zvaigznes ticis vēl viens Latvijas restorāns
2025. gada “Michelin” ceļvedī iekļauts 31 Latvijas restorāns, un divi ir saņēmuši vienu “Michelin” zvaigzni...
Restorāni: «Michelin» ienākšana Latvijā bijis nozīmīgs atspēriena punkts
Jau ceturtdien, 2024. gada 24. oktobrī, svinīgā ceremonijā Melngalvju namā, Rīgā, tiks izziņoti Latvijas restorāni, kuri iekļauti 2025. gada “Michelin” ceļvedī...
Ap 700 skolēnu vecāku piedalījušies «Baltic Restaurants» rīkotajās atvērto durvju dienās
Latvijas lielākais skolu ēdinātājs “Baltic Restaurants” veiksmīgi noslēdzis atvērto durvju dienas, kuru ietvaros 73 Latvijas skolu virtuves vēra vaļā savas durvis...
Pasaules ekileru čempionātā Renārs Purmalis izcīna otro vietu
“Tas bija neticams piedzīvojums!” tā pēc otrās vietas izcīnīšanas pasaules ekileru čempionātā savā Facebook kontā pauž...
D vitamīna nozīme senioriem – skaidro speciālisti
D vitamīna uzņemšana ir būtiska visos vecuma posmos, bet īpaši svarīga tā kļūst senioru vecumā, jo ir viens no būtiskākajiem osteoporozes profilakses pasākumiem...
TOP10 vēsturiskas viesnīcas Rīgā 2024. gadā «Tripadvisor» versijā
Bieži vien, meklējot informāciju par apskatēs un apmešanās vietām izvēlētajā galamērķī, rūpīgi izvērtējam ceļojumu vietnes...
Patriotisma cena jeb kā brūvēt īstu Latvijas alu
Sentēvu receptes, pašu zemes spēks, vienīgā īstā alus garša – ar šādiem un līdzīgiem saukļiem sākas ne vienas vien alus darītavas stāsts...
«Miega trūkuma epidēmija»: Vairāk nekā ceturtdaļa Latvijas iedzīvotāju pietiekami neizguļas un katrs trešais pamostas, nejūtoties atpūties
Vairāk nekā trešdaļa Latvijas iedzīvotāju bieži no rītiem nejūtas pietiekami atpūtušies, bet gandrīz piektā daļa pastāvīgi izjūt miega trūkumu...
Kā ar jaunāko ierīču palīdzību nodrošināt labsajūtu ceļojot
Ceļojumos jāpaspēj apskatīt un piedzīvot tik daudz, bet nogurums no jauniem iespaidiem un fiziskām aktivitātēm var liegt izbaudīt procesu, likt ceļotājiem kašķēties savā starpā...
50 bildes. «Coral Travel Latvia» kopā ar Latvijas tūrisma firmām viesnīcā «Pullman Riga Old Town» iepazīst Turcijas naktsmītnes...
Recepte: olimpiete Līna Mūze-Sirmā gatavo zupu no Latvijas lielākās ogas
Rudens ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijas dabas veltes – gardas, smaržīgas, pilnas zemes spēka. Un kam gan tas vēl vairāk vajadzīgs nekā mūsu sportistiem...
VID un Finanšu ministrija iestājas pret samazinātās PVN likmes piemērošanu sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem
Valsts ieņēmumu dienests (VID) atbildes vēstulē Budžeta un finanšu komisijas Ēnu apkarošanas apakškomisijai paudis, ka nesaskata nepieciešamību...
«McDonald’s» nākamgad darbiniekos investēs vairāk nekā pusmiljonu eiro
Turpinot apņemšanos veicināt darbinieku labbūtību, vadošais restorānu tīkls “McDonald's” 2025. gadā veiks ievērojamas investīcijas...
Ko pusdienās dod skolās? «Baltic Restaurants» piedāvā nogaršot skolēnu pusdienas
Vadošais Latvijas skolu ēdinātājs – “Baltic Restaurants”, ar savā pārvaldībā esošajiem ēdināšanas zīmoliem “Daily” un “Fristar”...
Latvijas un Igaunijas picērijas ielaužas Eiropas TOP50
Pica ir itāļu nacionālais ēdiens un, protams, labākās picas var nobaudīt tieši tur. Bet kur Eiropā var nobaudīt labākās picas ārpus Itālijas...
Kultūras renesanse: tradīciju apvienošana ar tehnoloģijām
Rokaspulksteņi jau gadsimtiem ilgi ir ne tikai precīza laika rādītāji, bet arī stila un statusa simboli. Pirmais rokaspulkstenis, tika uzskatīts par greznības izpausmi...
Kā ilgāk noturēt «vasaras efektu»?
Pilnvērtīga atpūta vasarā ir nozīmīgs pamats, lai arī rudens un ziemas periodā labs noskaņojums un veselība saglabātos...
2 naktis uz klāja, svētku vakariņas un izklaides programma uz kuģa | Skatīt vairāk
Ziemīgā Rēzekne vilina ar klusām gaismām, slepeniem stāstiem un negaidītu siltumu aukstumā. | Skatīt vairāk
New Year at Harper Woolf | 31.12. 8-course dinner. Two seatings: 17:00–20:00 & 21:00–01:00. €135 pp. Wine pairing €85/€125. Lobby bar with DJ till 03 | Skatīt vairāk
Trakai TIC: Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC: 10 interesanti objekti, ko vērts apskatīt Hercogs Mārupe: Jaungada sagaidīšanas ballīte Mārupē Madonas TIC: Gada nogale Cesvainē Tukuma TIC: KARNEVĀLS | "Mana pasaka" Rēzeknes pilsētas TIC: Kolektīva saliedēšanās Rēzeknē Latvijas ĀM liekulīgi stāsta visādas muļķības, it kā Latvijas iedzīvotājiem būtu ceļš uz Ko Dievs grib sodīt, tam viņš atņem prātu! Nabaga leiši, pavisam aptrakuši... vĒRTĪBA UN CENA IR DAŽĀDAS LIETAS. Līdz šim vēl nebija dzirdēts, ka Viļņas vecpilsētu sauktu par Vecrīgu ... |