Foto: Biedrība „Latgales kulinārā mantojuma centrs”
Autors: Biedrība „Latgales kulinārā mantojuma centrs”
Avots: Tatjana Kozačuka
Š.g. 31.janvārī norisinājās ikgadējā Latgales kulinārā mantojuma biedru sanāksme “Andrupenes lauku sētā” Dagdas novadā. Sapulces laikā, kā ierasts tika veikts atskats uz paveiktajiem darbiem, kā arī izrunāti plānotie veicamie darbi un mēŗki. Katru gadu biedri saņem diplomus, kuri apstiprina tiesības būt par pilntiesīgu Latgales kulinārā mantojuma tīkla biedru. Šobrīd biedrība “Latgales kulinārā mantojuma centrs”, kas ir nodibināta 2013.gada 6.decembrī, apvieno 35 biedrus no Latgales reģiona. Šī gada sākumā biedrībā ir iestājušies 4 jauni biedri - Šmakovkas muzejs no Daugavpils, SIA "Ariols" un viesnīca "Lucia" no Ludzas un atpūtas vieta "Skaistā Rāzna" no Rēzeknes novada. Mums ir patiess prieks, ka biedru skaits katru gadu pieaug.
Ar šo gadu Eiropas reģionālā kulinārā mantojuma tīkls paplašinās Latvijas mērogā un tajā ir iestājušies pirmie biedri no Kurzemes - RJKC "Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums" un Smiltenes tehnikums no Vidzemes.
Reklāma
Atskatoties uz pagājušo gadu, jāmin, ka Eiropas kulinārā mantojuma portālā www.culinary-heritage.com Latgales kulinārā mantojuma tīkls pēc apmeklētības starp 44 Eiropas reģioniem ieņem 6 vietu. 2 gadu laikā Latgales reģiona informāciju apskatījās 156 811 portāla apmeklētāji. Šis ir ļoti labs rādītājs, kas motivē strādāt ar vien labāk, piedalīties kopīgajos kulinārā mantojuma pasākumos – gadatirgos, festivālos, apmācībās, pieredzes apmaiņas braucienos, u.c.
Katrs kulinārā mantojuma biedrs ir unikāls un īpašs, un tajā pašā laikā jūtas kā viens vesels un vienots kopā ar kulinārā mantojuma komandu, kurā mēs viens otru uzlādējam ar savu pozitīvo enerģiju, dodam viens otram spēku turpināt strādāt un attīstīt savu uzņēmumu, savu novadu, savu reģionu un savu valsti! Katrs ar lepnumu pārstāvam vienoto Latgales kulinārā mantojuma tīklu, kura mērķis ir iesaistīt un apvienot Latgales novada ēdināšanas sektora uzņēmumus, tūrisma pakalpojumu sniedzējus, mājražotājus, amatniekus, ražotājus, pašvaldības, tādējādi veicinot Latgales kulinārā mantojuma un tradīciju saglabāšanu, kā arī sekmējot nacionālās virtuves attīstību un popularizējot reģionālo produkciju.
Šīs nedēļas nogalē no 3. līdz 5.februārim visi interesenti tiek aicināti uz ikgadējo starptautisko tūrisma izstādi „Balttour 2017”, kas notiks Rīgā. Izstādes ietvaros varēs iepazīties ar Latgales kulinārā mantojuma jauno brošūru un piedāvājumiem!
Cilvēks nevar labi domāt, labi mīlēt, labi gulēt, ja nav labi paēdis!/Virdžīnija Vulfa
Lai mums visiem labi garšo!
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.