Autors: Aiga Bernsone
Avots: SIA Prike Latvija
Jau pēc nedēļas, 14. un 15. jūnijā, norisināsies World Class Baltijas posma fināls, kur varēsim uzzināt, kurš no triju valstu bārmeņiem pārstāvēs Baltiju pasaules bārmeņu konkursā World Class Meksikā. Kādi būs pārbaudījumi dalībniekiem, un kas vērtēs bārmeņu sniegumu?
Seši uzdevumi pirms došanās uz Meksiku
Reklāma
Konkursa pusfinālā un finālā tiks pārbaudītas gan praktiskās, gan teorētiskās dalībnieku zināšanas.
Pirmajā pārbaudījumā Mystery Box dalībnieku uzdevums būs pagatavot kokteili, kura galvenā sastāvdaļa tiks izlozēta tikai īsi pirms uzdevuma veikšanas. Šī būs iespēja parādīt savu radošumu un inovatīvos risinājumus, gatavojot kokteiļus.
Pārbaudījumā Signature Drink bārmeņiem tiks dota iespēja paust savu raksturu un individualitāti. Dalībniekiem ir jāizvēlas viena no piecām tēmām, par kuru īsā laikā jāpagatavo visatbilstošākais dzēriens, atklājot temata iezīmes.
Pirmās dienas pēdējais uzdevums būs Quiz, kurā tiks pārbaudītas dalībnieku teorētiskās zināšanas par sacensību laikā apgūto vielu, Diageo Reserve zīmoliem, to vēsturi un Meksiku – šāgada World Class fināla norises vietu.
Balstoties uz pirmās dienas rezultātiem, tiks noskaidroti tie trīs dalībnieki no katras valsts, kuri par ceļazīmi uz Meksiku cīnīsies arī sacensību otrajā dienā – finālā.
Fināla diena sāksies ar Speed Round, kurā deviņu minūšu laikā būs jāpagatavo deviņi kokteiļi, izmantojot visas bārmenim zināmās kokteiļu pagatavošanas tehnikas.
Otrajā pārbaudījumā Punch Round dalībnieku uzdevums būs pagatavot 3l punša dzērienu un parādīt savas prezentēšanas spējas, tos pasniedzot.
Fināla pēdējais pārbaudījums būs Blind Test, kurā dalībniekiem, neredzot pudeles un paļaujoties uz savām garšas un smaržas sajūtām, būs jāatpazīst 10 single malt viskiji.
Konkursa tiesneši – pieredzes bagāti bārmeņi un šefpavāri
Pārbaudījumus vērtēs seši nozares speciālisti. Žūriju veidos trīs Baltijas labākie pavāri un trīs starptautiskie eksperti. Pusfinālā katras valsts pārstāvi vērtēs divi speciālisti – viens starptautiskās žūrijas loceklis un viens kaimiņu valsts pārstāvis –, bet finālu vērtēs visi trīs starptautiskie eksperti.
Will Thompson nozarē darbojas jau 17 gadu. Ir bijis globālais vēstnesis vairākiem pasaulē labi zināmiem dzērienu zīmoliem. Vairākus gadus strādājis un guvis pieredzi kā kokteiļu bārmenis Austrālijā, Eiropā un ASV. Kopš 2010. gada ir Diageo Reserve zīmolu pārstāvis.
Erik Lorincz ir pieredzes bagāts bārmenis no Londonas. Ieguvis vairākas prestižas balvas starptautiskā līmenī kā savas nozares speciālists. 2010. gadā piedalījās World Class bārmeņu sacensībās kā dalībnieks un ieguva Gada labākā bārmeņa titulu.
Kenji Jesse septiņus gadus ir bijis globālā zīmola Diageo vēstnesis. Pēdējos 15 gadus pavadījis, apceļojot pasauli, ieguvis zināšanas vairākās apmācību sesijās un krājis pieredzi. Divu Ginesa rekordu īpašnieks – "Pasaulē garākā kokteiļu stunda" un "Vislielākais skaits cilvēku, kuri jauc kokteili".
Liutauras Ceprackas ir šefpavārs no Lietuvas, kurš guvis pieredzi dažādās valstīs. Pašlaik – ar trim Michelin zvaigznēm godalgotā restorāna Gastronomika īpašnieks un šefpavārs. Piedalījies vairākos kulinārijas raidījumos, vada augstākās klases treniņus un seminārus.
Artūrs Taškāns ir restorāna Rocket Bean Roastery šefpavārs. Var lepoties ar 12 gadu pieredzi kulinārijas jomā. Praktiskās iemaņas guvis vairākos prestižos franču un skandināvu Michelin restorānos Anglijā, kā arī stažējies vienā no labākajiem restorāniem pasaulē Maaemo, kam ir 3 Michelin zvaigznes. Atgriezies Latvijā, lai attīstītu Latvijas restorānu un pavārmākslas kultūru.
Vladislav Djatsuk ir ieguvis vairākas prestižas balvas gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī. Guvis pieredzi vairākos prestižos Michelin restorānos Dānijā, Somijā, Zviedrijā, Francijā. Pašlaik ir godalgotu restorānu Mon Repos un Tchaikovsky īpašnieks Igaunijā.
Konkursa pusfinālā piedalās 30 dalībnieki – 10 no katras Baltijas valsts. Finālam tiks izvirzīti katras valsts trīs labākie bārmeņi, kuri cīnīsies par ceļazīmi uz Meksiku.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.