Nākamnedēļ, no 14.08 līdz 21.08 augustam Jūrmalā norisināsies Jūrmalas restorānu nedēļa "Sajūti Latvijas garšu!", kuras ietvaros, tāpat kā Rīgas un arī Valmieras restorānu nedēļās, vairums Jūrmalas labāko restorānu piedāvās īpašu iespēju - apmeklēt viņu restorānus par fiksētu cenu, izbaudot ikdienišķas kvalitātes produktus, apkalpošanu un atmosfēru. Trīs ēdienu piedāvājums Jūrmalas restorānu nedēļas ietvaros restorānos izmaksās vai nu 20 vai 25 eiro.
Šāda veida piedāvājumi tiek veidoti, lai ar restorānu kultūru un to īpašo tur valdošo gaisotni iepazīstinātu arī cilvēkus, kas ikdienā uz restorāniem nedodas.
Reklāma
Tomēr kas tieši būs restorānu piedāvājumā?
"Orizzonte"
Uzkoda: Biešu ravioli ar makadēmijas riekstiem un kazas siera uzputeni
Pamatēdienā: Līdakas fileja ar dārzeņu ratatui un selerijas sakņu biezeni
Desertā: Lavandas Ravioli ar krējumu un pikanto plūmi
Cena - 25 eiro
"International Jūrmala"
Uzkoda: Silts gaileņu brulē, pagatavots kazas pienā ar lauku olu dzeltenumiem un "Siora" sieru
Pamatēdienā: Latvijas foreles fileja ar spinātu mērci un kaņepju eļļā ceptiem jauniem sakņaugiem
Desertā: "Satīns" - jeb baltās šokolādes uzputenis ar zemeņu starpslāni
Cena - 25 eiro
"Hotel Jūrmala & SPA" restorāns "Jūrmala"
Uzkoda: Pilngraudu kraukšķis ar pašmāju kūpinātu lasi, rabarberu-sniepju emulsiju, sarkanajiem ikriem un mārrutku krēmu
Pamatēdienā: Jaunlopa antrekots ar kūpinātu zuti. Pasniedz ar kartupeļa-zuša kroketi, rāceņu biezeni, gailenēm un tumšo alus mērci
Desertā: Smiltsērkšķu uzputenis ar vaniļas jogurtu, bezē un skāba krējuma saldējumu
Cena - 25 eiro
Restorāns "Kurshi terase"
Uzkoda: Gaileņu krēmzupa ar kūpināta laša skaidiņām un rupjmaizes garšaugu grauzdiņu
Pamatēdienā: Teļa gaļa ar kauliņu, sutināta sinepēs un kāļa dzērveņu sukādēs, pasniegta ar sīpolu gredzeniem un ceptām bietēm
Desertā: Šokolādes suflē ar ābolu-cidoniju ievārījumu, iesala krēmu un medus želejas piekodu
Cena - 25 eiro
"Lighthouse Jūrmala" restorāns
Uzkoda: Auksta skābeņu zupa ar paniņām, paipalu olām, lauku zaļumiem, redīsiem un gurķiem
VAI
Latvijas tomātu salāti ar aukstās spiešanas kaņepju eļļu un lauku biezpienu
Pamatēdienā: Cepta zandarta fileja ar zaļiem zirnīšiem, piparmētru, burkānu biezeni un citrona-sviesta mērci
VAI
Cepta vistas krūtiņa no saimniecības "Jaunliepas", ar ceptām gailenēm un jaunajiem kartupeļiem, krējuma mērcē
Desertā: Rabarbera kūka ar drumstalām un putukrējumu
VAI Lauku piens ar meža mellenēm
Cena - 25 eiro
Restorāns "Mama"
Zupa: Kūpināta zuša buljona zupa ar gailenēm (zutis, gailenes, jaunie burkāni, puravs, selerijas sakne, zaļumi)
Pamatēdienā: Lēni cepta zandarta fileja ar pākšaugiem un sviesta-safrāna mērci (zaļās pupiņas, sviesta pupiņas, cukurziņu pākstis, baltvīns, zaļumi)
Desertā: Biezpiena rullītis, panēts rudzu rīvmaizē ar dzērveņu pomādi (saldais krējums, meža ogas, piparmētra)
Cena - 20 eiro
Restorāns "Prospekts 55"
Zupa: Balto sparģeļu krēmzupa ar gailenēm un austerēm
Uzkoda: Grilēts astoņkājis ar gaileņu velutē un grilētu kukurūzu
Pamatēdienā: Sautēta brieža gaļa sarkanvīna mērcē ar burkānu-kartupeļu biezeni, sviesta apceptām cūku pupām un dzērveņu buljona mērci
Desertā: Greipfrūta "Parfait" ar melleņu-piparmētru salsu
Cena - 25 eiro
"Lielupe" restorāns, viesnīcā "SemaraH Hotel Lielupe"
Aukstā uzkoda: Aukstā gaļa želejā ar ābolu-mārrutku putām, pasniegta ar ērkšķogu-spinātu salātu buķeti
Pamatēdienā: Brieža gaļas steiks ar Latvijas ķirbju biezeni, pasniegts ar karamelizētām gailenēm un meža ogām
Desertā: Latvijas biežu braunijs ar pašgatavotu ābolu saldējumu un kazeņu ievārījumu
Bonusā: Glāze Prosecco
Cena - 25 eiro
!!! Ņem vērā, ka piedāvājums ir spēkā tikai no 14. līdz 21. augustam un ar iepriekšējo galdiņa rezervāciju. Rezervēšanas laikā ir nepieciešams norādīt, ka vēlaties izmantot Restorānu nedēļas piedāvājumu. Piedāvājumu skaits ir ierobežots.