Vēja un lietus radīto postījumu dēļ saņemti apmēram 1300 izsaukumi

Vēja un lietus radīto postījumu dēļ saņemti apmēram 1300 izsaukumi

2024. gada 29. jūlijā Latvijas centrālajā daļā turpinājās postošā vēja un lietus radīto postījumu novēršanas darbi. Ugunsdzēsēji glābēji nepārtraukti devās no viena izsaukuma uz otru, atbrīvojot ceļa braucamās daļas, ietves, ēkas un automašīnas no nogāztiem kokiem. Ļoti bieži ceļā uz notikuma vietu, ugunsdzēsēji glābēji bija spiesti apstāties, lai brauktuvi atbrīvotu no koka, par kuru iepriekš vēl nav ziņots. Kopumā no svētdienas vakara līdz otrdienas rītam 112 Kontaktu centrā saņemti apmēram 1300 pieteikumi par postījumiem, no kuriem lielākā daļa jau novērsti.  Visvairāk pieteikumu jeb gandrīz 600 ir no Rīgas iedzīvotājiem, savukārt par vēja postījumiem Jūrmalā un Rīgas reģionā ziņots gandrīz 500 reižu. Zemgalē pieteikti 200 postījumi, Kurzemē 25, Vidzemē 13 un Latgalē divi. Ievērojami pazeminoties ūdens līmenim ielās, šorīt noslēdzas ūdens pārsūknēšanas darbi Jelgavā Pasta un Jāņa ielas krustojumā.

Glābšanas darbu laikā Zemgalē cieta ugunsdzēsējs glābējs. Savukārt, Mātera ielā Jelgavā uz applūduša ceļa automašīnā atradās cilvēks, kuram bija palicis slikti un bija nepieciešama mediķu palīdzība. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku cauri ūdenim aiznesa līdz autocisternai, kur tika sagaidīts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD).

Dabas stihijas radīto postījumu likvidēšanas darbos iesaistījās ne tikai ugunsdzēsēji glābēji, bet arī pašvaldību un citi dienesti, zemessargi, brīvprātīgie un pašvaldību ugunsdzēsēji, nevalstiskās organizācijas un paši iedzīvotāji.

Plkst. 19.29 VUGD saņēma izsaukumu uz Smiltenes novada Drustu pagastu, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, no automašīnas atbrīvoja iespiestu cilvēku un nodeva NMPD mediķiem. Vēl trīs cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši saviem spēkiem. Notikuma vietā tika atvienotas automašīnu akumulatoru klemmes un darbs ceļu satiksmes negadījumā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega šķūnis un priede, sodrēji ēkas dūmvadā, graudu lauks, vieglā automašīna, elektrības transformators, trīs elektrolīnijas balsti, trīs elektrības stabi, elektroinstalācija, elektrības drošinātājs, elektrības vadi, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un koks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.07.2024 - 31.07.2024 IV Folkloras festivāls “Lipa kust" Balvu TIC
Ziemeļlatgalē svinēs IV starptautisko festivālu “Lipa Kust” un IX Latgales stāstnieku festivālu | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS GAISA BALONU FESTIVĀLS 2024 Tukuma TIC
Kandavas gaisa balonu festivāls būs no 9.līdz 11.augustam. Precīzāka svētku programma vēl sekos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.07.2024 - 04.08.2024 Mājas kafejnīcu dienas Dienvidkurzemē Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Jau šajā nedēļas nogalē turpinām gastronomisko ceļojumu pa Dienvidkurzemi. Šoreiz "Leišmalītē" - Priekules apkārtnē. | Skatīt vairāk
Grobiņā ātrākais moto pasākums šogad Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
“Street Race” - ātruma braucienu paraugdemonstrējumi. Tajos aicināts piedalīties ikviens motobraucējs ar savu spēkratu. Bikini Bike Wash, ballīte, | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69867396sec.