LATRAPS aicina apmeklēt saulespuķu laukus un ziedot Ukrainai

LATRAPS aicina apmeklēt saulespuķu laukus un ziedot Ukrainai

Jau trešo gadu Latvijas lauksaimnieku kooperatīvs LATRAPS akcijas “LATRAPS ziedo” ietvaros aicina ikvienu apmeklēt kooperatīva biedru iekoptos vairāk nekā 30 saulespuķu laukus visā Latvijā un ziedot kādam labam mērķim. Šogad LATRAPS aicina ziedot Ukrainā lielākās bērnu slimnīcas “Okhmatdyt” darbības nodrošināšanai un ēku atjaunošanai.

Saulespuķēm ir spēcīga simboliskā nozīme. Tām ir cieša saikne ar sauli, ko veido gan izplaukušo ziedu līdzība saulei, gan ziedu griešanās līdzi saules gaitai. Saulespuķe ir Ukrainas nacionālais zieds, kas, Krievijai uzsākot pilna apmēra iebrukumu Ukrainā, ieguvis arī pretošanās, vienotības un cerību simbolu. Saulespuķes simbols ir cieši savijies ar Ukrainas cīņu par savu brīvību.

Šī gada 8. jūlijā Krievija precīzi mērķētā raķetes triecienā trāpījusi Ukrainā lielākās bērnu slimnīcas “Okhmatdyt” toksikoloģijas nodaļai, kurā ārstējās onkoloģijas pacienti – bērni.  Reaģējot uz Krievijas nerimstošajiem un brutālajiem uzbrukumiem Ukrainas civiliedzīvotājiem, LATRAPS ziedo un aicina ziedot slimnīcas darbības nodrošināšanai un ēku atjaunošanai.

Šogad Latvijas lauksaimnieki īpaši izveidojuši saulespuķu laukus vairāk nekā 30 vietās visā Latvijā, kopā iesējot saulespuķes gandrīz 30 hektāru platībā. Lauki speciāli veidoti, kā vietas, kur uzņemt fotogrāfijas un kādu no košajiem ziediem arī nogriezt un paņemt līdzi. Pie tiem izvietotas norādes ar svītrkodu, kuru noskenējot iespējams ziedot Kijivas bērnu slimnīcai portālā “Ziedot.lv”.

Ikviens ir aicināts iemūžināt saulespuķu laukus foto un video, publicējot tos sociālajos tīklos ar atzīmēm #LATRAPSziedo un #SaulesSpeks, un  ziedot slimnīcai “Okhmatdyt” no 29. jūlija līdz 25. augustam. Kooperatīvs LATRAPS ziedoto summu šīs akcijas noslēgumā dubultos.

Vairāk informācijas un karte ar saulespuķu lauku atrašanās vietām latraps.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.07.2024 - 31.07.2024 Mājas kafejnīcu dienas Jelgavas novadā Zemgales Tūrisma asociācija
Ieplāno 10.-11.augustu un apmeklē Mājas kafejnīcu dienas Jelgavas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.07.2024 - 31.07.2024 31. jūlijā pl. 19.00 TUKUMĀ Edvards! Tukuma TIC
Tukumā TM Open Stage Tukku Magi pagalmā 31. jūlijā pl. 19.00 solās būt krāšņa un kolorīta pasākuma programma | Skatīt vairāk
Izbaudi vasaras sauli Skrundā! Skrundas muiža
Viena no skaistākajām Latvijas muižām – Skrundas muiža – atrodas Kurzemē, stāvā Ventas krastā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.07.2024 - 31.07.2024 Atpūties Junior Suite 304 ar skatu uz Domu Dome Hotel
Atpūties Junior Suite 304. 🗝️ ar vannu un skatu uz Doma katedrāli. ✨ | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.40433812sec.