Senās uguns nakts, gongu skaņas saulrietā un kino vilcienā: septiņas idejas vasaras noslēgumam

Senās uguns nakts, gongu skaņas saulrietā un kino vilcienā: septiņas idejas vasaras noslēgumam

Vasaras izskaņā Latvijā gaidāmi dažādi pasākumi, kas iedvesmos doties piedzīvojumos un baudīt daudzveidīgas kultūras aktivitātes. Automašīnu nomas un pilna servisa līzinga uzņēmums "Avis" apkopojis septiņas idejas, kur doties, lai interesanti pavadītu pēdējās augusta dienas.

“Vasara jānoslēdz ar atpūtu, jauniem iespaidiem un lieliskām atmiņām, kas turpinās sildīt arī gada aukstajos mēnešos. Šajā nedēļas nogalē visā Latvijā norisināsies dažādi pasākumi, tāpēc aicinām doties nelielos izbraucienos, iepazīt Latvijas pilsētas no jauna un atvadīties no vasaras vēl nebijušā veidā,” iesaka “Avis” līzinga departamenta vadītājs Roberts Kovaļevskis.

Senās uguns nakts Liepājā

Liepājas pludmalē pie Roņu ielas izejas uz jūru 31. augusta plkst. 20.00 uz skatuves kāps mūziķis Shipsea un dziedātāja Una Daniela, ieskandinot jūras krastu ar saviem oriģinālskaņdarbiem. Tiks aizdegti ugunskuri un svinēta Senās uguns nakts, atgādinot piejūras tautas vienotību un vēstures mantojumu. Latvijā Senās uguns nakti atzīmē jau kopš 2010. gada.

Senās uguns nakts galvaspilsētā

Lai baudītu daudzveidīgu kultūras programmu galvaspilsētā, 31. augustā dodies uz Vecāķu vai Daugavgrīvas pludmali. Tur visas dienas garumā apmeklētājus gaidīs gan radošās darbnīcas, gan jogas un meditācijas nodarbības, gan pludmales glābēju paraugdemonstrējumi, kā arī dzejas lasījumi un citas aktivitātes. Vakarā Vecāķos uzstāsies grupa “SIGMA”, “JUUK” un folkloras kopa “Vilki”. Savukārt Daugavgrīvas pludmali ieskandinās “Iļģi”, Mārtiņš Miļevskis ar perkusijām un jauktais koris “Anima”. Daugavgrīvas apkaimes talantīgie jaunie mākslinieki veidos lielformāta gleznu “Veltījums jūrai”, kura pārtaps vides instalācijā. Glezna stalācijas formu iegūs laikā no plkst. 19.30 līdz 22.00, kad ikviens no apmeklētājiem varēs uzrakstīt vēlējumu un tas taps redzams UV staros. Sīkāka informācija par programmu šeit.

Kino vilciena bagāžas vagonā

Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejs 31. augustā svinēs savu 30. jubileju, aicinot ikvienu ciemos, lai piedalītos dažādās aktivitātēs. Pasākuma programmā ir meistarklases, muzeja ekspozīcijas apskate, braucieni ar vagoniņu ārpus muzeja teritorijas, kā arī kino vilciena bagāžas vagonā. Interesenti gaidīti Rīgā, Uzvaras bulvārī 2A no plkst. 11.00 līdz 18.00. Informācija par ieejas biļešu cenām šeit.

Gongu skaņu ceļojums virs Rīgas

30. augusta plkst. 19.00 dodies gongu skaņu ceļojumā uz daudzstāvu mājas jumta Rīgas centrā. Gongu skaņas palīdz nonākt dziļā relaksācijā, mazina nogurumu, stresu, uzlabo spēju koncentrēties, kā arī atslābina saspringušu ķermeni. Lai baudītu saulrietu šī instrumenta skaņu pavadībā, nepieciešams iepriekš pieteikties, zvanot uz tālr.nr. +37122127226. Dalības maksa – 30 EUR. Plašāka informācija šeit.

Gardēžu pastaiga Jelgavā

Sestdien, 31. augustā, no plkst. 12.00 līdz 14.30 Jelgavā tiek rīkota gardēžu pastaiga. Apmeklējot pilsētas gardākos stūrīšus un cienājoties ar vietējiem saldumiem, būs iespēja iepazīt Jelgavu no jauna. Lai piedalītos degustācijās iecienītākajās pilsētas kafejnīcās un konditorejās, nepieciešams iepriekš pieteikt savu dalību, rakstot uz e-pastu tic@tornis.jelgava.lv. Dalības maksa – 20 EUR. Pastaigas maršruts un plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

Noslēdzošais vasaras saullēkts Lielajā Baltezerā

Dodies baudīt noslēdzošo vasaras saullēktu Lielajā Baltezerā 31. augusta plkst. 5.30. Ar SUP dēli būs iespēja sasniegt ezerā esošās salas, kā arī doties pa kanālu uz Mazo Baltezeru. Brauciens piemērots arī iesācējiem. Sīkāka informācija par izbrauciena programmu un dalības maksu atrodama šeit.

Muzikāls vakars Iecavā

Iecavas kultūras nama pagalmā, atzīmējot šīs vasaras noslēgumu, 30. augusta plkst. 19.00 iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti uz bezmaksas koncertu, kurā uzstāsies “Lādezers” un “Pirmais Kurss”. Izmanto iespēju un apvieno koncertu ar Iecavas muižas parka apskati, kas ir viena no nozīmīgākajām pilsētas vērtībām. Parka kopējā plātība ir 16,6 ha, tam raksturīga liela lapu koku daudzveidība, pārstāvētas vairākas eksotisku koku sugas, un koku vecums pārsniedz pat 130 gadus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.08.2024 - 06.09.2024 Bānīša svētki Gulbenē un Stāmerienā Gulbenes novada TIC
Pirmajā septembra sestdienā, 7.septembrī, jau ierasti tiekamies Gulbenē un Stāmerienā, lai svinētu Bānīša svētkus! Bānītim šogad - jau 121! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.08.2024 - 04.09.2024 Rundāles pils aicina uz senioru trešdienu Bauskas TIC
4. septembrī no plkst. 12.00 līdz 14.00 seniorus aicinām uz kārtējo tikšanos Rundāles pils muzejā – šoreiz tuvāk tiks aplūkoti popuriji. | Skatīt vairāk
Tēva diena | Džūkstes Pasaku muzejā Tukuma TIC
Orientēšanās sacensības un radošās darbnīcas tēviem ar bērniem, kur nepieciešams tēva padoms, prasmes, iemaņas un gudrība. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.08.2024 - 04.09.2024 Šīs sezonas pēdējā tikšanās TM Open Stage  Tukuma TIC
Šīs sezonas pēdējā tikšanās TM Open Stage ciklā 4.septembrī pulksten 19:00. ​ TM Open Stage - atvērtā skatuve ikvienam | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59374118sec.