Pierīga piedāvā: Apgūstam zelta rudeni

Pierīga piedāvā: Apgūstam zelta rudeni

Rudens kā jau rudens atnāk katru gadu! Izmēģini, kā tas ir šogad paskatīties uz to citā leņķī   Ja ne no putna lidojuma, tad no jebkura cita punkta, kas ienāk prātā – vai tas būtu skatu tornis, kalns vai ķeblītis.

Mārupes novads

• Baudi zelta rudeni, izstaigājot Medema purva taku. Ņem vērā, ka rudens laikā takā ir mitrāks, kā arī vietām maršruts ved pāri kūdras purvam, tādēļ taku ieteicams izstaigāt ar ūdens necaurlaidīgiem apaviem.

https://www.marupe.lv/lv/turisms/gidi-un-marsruti/pastaigu-marsruti/medema-purva-taka-celojums-uz-aizspoguliju.

• Beberbeķu dabas parks – iecienīta atpūtas un pastaigu vieta dažādos gadalaikos. Parka dienvidrietumu daļā ir Beberbeķu dzirnavezers (10,3 ha), kas izveidojies, uz Beberbeķu strauta izbūvējot dzirnavas un izveidojoties dīķim.

https://www.marupe.lv/lv/turisms/ko-darit/dabas-objekti/dabas-parks-beberbeki

• Cenas tīrelis - skaists, mierpilns un noslēpumains. Lai kurā gadalaikā to apmeklētu, tā klusums un dabas skaņas pārsteidz.

https://www.marupe.lv/lv/turisms/ko-darit/dabas-objekti/cenas-tirelis

Olaines novads

Līdumu karjers – atpūtas zonas, koka pontoni, piknika vietas. Dabas taka ap Līdumu karjeru ir aptuveni 2.8 km gara un izbraucama ar bērnu ratiņiem. Uz Līdumu karjeru var atbraukt ar automašīnu, bet var arī atnākt ar kājām pa celiņu, kas savieno Olaines pilsētu un karjeru.

https://visit.olaine.lv/lv/ko-redzet-un-darit/lidumu-karjers#!

Ķekavas novads

Meža galerija ir daļa no Baldones Stāstu takas. Tās 1,5 km garumā izvietotas 34 lielformāta gleznas, ko gleznojuši Baldones glezniecības plenēra dalībnieki. Taku var apvienot ar Riekstukalna takas vai Lielā loka maršrutu.

https://turisms.kekava.lv/meza-galerija/

Stāstu takas – dažāda garuma pārgājienu maršruti rudens baudīšanai Baldonē. https://turisms.kekava.lv/baldones-stastu-takas/

Lejas ezers – neliela meža taka apkārt ezeram ievedīs klusā un mierpilnā rudens baudīšanā. Taka nav labiekārtota un vietām var būt mitrs un dubļains. Gājiens aizņems ap 40 min.

https://turisms.kekava.lv/lejas-ezers/

Titurgas ezers – miera oāze pilsētā, kur nesteidzīgi baudīt rudeni. https://turisms.kekava.lv/atputas-vieta-pie-titurgas-ezera/

Kūdras bānīša ceļš – dodies pastaigā no Baložiem līdz Ziepniekkalnam pa veco bānīša ceļu, kuru ievij skaista bērzu aleja.

https://www.facebook.com/kudrasbanitis/?locale=lv_LV

Ādažu novads

Gaujas promenāde Carnikavā – Vecgaujas kreisajā krastā no Stacijas ielas 21 līdz Jūras ielai stiepjas bruģēta seguma taka, kas ir lieliska pastaigu vieta visai ģimenei.

https://turisms.adazi.lv/uncategorized-lv/gaujas-promenade/

Zirgu stallis “Ekvi” atrodas Eimuros un ir iecienīts galamērķis visiem zirgu mīļotājiem un tiem, kas vēlas baudīt skaistos dabas skatus, dodoties izjādēs zirga mugurā.

https://turisms.adazi.lv/uncategorized-lv/zirgu-stallis-ekvi/

Carnikavas promenāde viena no garākajām bruģētajām pastaigu takām Latvijā. Tā aizved līdz pat jūrai, caur ainavisku dabas parka “Piejūra” teritoriju. https://turisms.adazi.lv/uncategorized-lv/carnikavas-prome/

Kokaudzētava “Baltezers” ir īstā vieta, kur var “nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu”. Rudenī kokaudzētava skaisti iekrāsojusies sārtos un dzeltenos toņos, turklāt šis laiks ir lieliski piemērots sezonas noslēdzošajiem dārza darbiem, un augu cenas ir zemākas kā vasarā.

https://turisms.adazi.lv/uncategorized-lv/kokaudzetava-baltezers/

Ropažu novads

Zaļais dzelzceļš – baudi svaigu gaisu, aktīvi atpūties – ejot vai minot pedāļus – un izzini arhitektūras un vēstures stāstu!  

https://www.ropazi.lv/lv/marsruti-un-kartes

Dabas liegums “Lielie Kangari” – dodies nesteidzīgā pastaigā pa izbūvēto purva taku. Vissvaigākais gaiss esot purva vidū – 33 m augstajā skatu tornī!

https://www.ropazi.lv/lv/dabas-liegums-lielie-kangari, https://www.ropazi.lv/lv/dabas-takas

Diž-Ozolu dabas taka – lieliska vieta piknikam un arī mazākajiem ģimenes locekļiem takas garums būs tieši laikā! Pieejama bezmaksas piknika vieta ar nojumi un iespēju vārtīt zupu brīvā dabā (par zupas katla nomu sazinies ar Pirts-Viesu nams "Upesrūķi").

https://www.ropazi.lv/lv/dabas-takas

Baltezers – vieta, kur baudīt  rīta migliņu, dzērvju klaigas un vēlo saullēktu uz/pie ūdens. Ja nekavēsies ar šīs vietas apskati, iespējams vēl paspēsi pētīt kormorānus ar to mājvietu pašā ezera vidū!

Salaspils novads

Daugavas muzejs – vienīgais upes vēsturei veltītais muzejs Baltijā. Muzeja pamatekspozīcija ir izvietota muižā, arhitektūras piemineklī, kas atrodas gleznainā vietā Doles salā. Savukārt muižas ainaviskajā parkā – brīvdabas ekspozīcija, kā arī tajā nereti notiek dažādi pasākumi un koncerti – labākā vieta skaistām rudens pastaigām.

https://www.daugavasmuzejs.lv/lv/ekspozicijas

Aicinām apmeklēt arī rudenīgi skaisto Nacionālo Botānisko dārzu un izbaudīt krāšņo dāliju ziedēšanu. Papildus var izstaigāt vienmēr zaļo oranžēriju, kā arī iepazīt jauno vides izglītības centru Botania. https://nbd.gov.lv/apmekle/apmeklejums-gimenem/. Papildus informācija šeit : https://nbd.gov.lv/vides-izglitibas-centrs-botania/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atjauno enerģiju ceļojot! Estravel Latvia
Ieplāno savu eksotisko ceļojumu jau tagad, neļaujoties rudens melanholijai! | Skatīt vairāk
no 549 EUR
Ivo Fomina koncerts “Mans ceļš” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26.oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā ar koncertprogrammu “Mans ceļš” viesosies Ivo Fomins. | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.10.2024 - 18.10.2024 Latviešu grāmatai – 500 TAKA
Vaboles pagasta bibliotēkā 18.oktobrī Skrindu dzimtas muzejā grāmatas lasīšanas tradīcijas Latgalē | Skatīt vairāk
Aviobiļetes kūrortu galamērķos Estravel Latvia
Pēdējā brīža piedāvājumi. Viesnīcas jautājiet Estravel Latvia ceļojumu konsultantam | Skatīt vairāk
no 49 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75057387sec.