Latvija rīkos 2009.gada Eiropas žurnālistu golfa čempionātu

Balsojumā uzvarot Čehiju un Franciju, Latvija ir ieguvusi tiesības organizēt nākamo Eiropas žurnālistu golfa čempionātu 2009.gada septembrī. Latvijā viesosies vairāk nekā 100 žurnālistu no vismaz 12 valstīm, lai kopīgi izbaudītu Latvijas golfa laukumus un vairāk uzzinātu par Latviju. Savu atbalstu jau pauduši golfa laukumi Ozo un Viesturi, kā arī Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA).


TAVA direktors Uldis Vītoliņš ir ļoti gandarīts, ka Latvijā notiks šāds pasākums, jo TAVA ir ieinteresēta palielināt žurnālistu viesošanos. Šogad Latvijā TAVA plāno 45 ārvalstu žurnālistu vizītes, savukārt pērn TAVA organizēja 39 žurnālistu vizītes, kurās piedalījās 200 žurnālisti.

 


„Svarīgas ir ne tikai publikācijas par golfu Latvijā, kā arī Latviju kā interesantu tūristu galamērķi. Šādā pasākumā mēs varam iegūt daudzus ļoti vērtīgus mediju kontaktus, savukārt žurnālisti varēs iegūt ierosmes turpmākām publikācijām par Latviju,” uzskata Vītoliņš.


 

„Diemžēl, atšķirībā no daudzām Eiropas valstīm, mums vēl aizvien ir jādomā ne tikai par to, kā reklamēt Latvijas tūrisma produktus, bet arī par to, kā mazināt to cilvēku skaitu, kuriem nav nekāda priekšstata par Latviju,” piebilst Vītoliņš.

 


Vītoliņš uzskata, ka labu golfa laukuma esamība ir laba reklāma visai valsts tūrisma industrijai, jo norāda, ka Latvija sasniegusi noteiktu attīstības un brieduma līmeni. „Golfa tūrisms ir viens no izplatītākajiem tūrisma veidiem pasaulē. Turklāt golfa spēlētāji vidēji iztērē daudz vairāk naudas nekā citi tūristi,” teica Vītoliņš.


 

Nākamā čempionāta rīkotājvalsts tika noteikta 2007.gada čempionāta laikā, par to balsojot visu 12 komandu kapteiņiem, kuri pirms tam konsultējās ar savu komandu biedriem. Par Latviju nobalsoja 5 valstu pārstāvji, par Franciju 4, bet 3 atturējās.

 


Sākotnēji pieteiktais Čehijas piedāvājums neapmierināja nevienu citas valsts komandu, jo tika pieprasīts garantēts publikāciju skaits no komandu dalībniekiem, attiecīgi otrajā kārtā tika balsots par Latviju vai Franciju.

 

Atgādinām, ka šogad Eiropas žurnālistu golfa čempionāts notika Itālijas dienvidos, no 4.lidz 9.jūnijam, Vidusjūras krastā, Riva de Tessali golfa kūrortā. Piedalījās 12 komandas, tai skaitā Itālija, Lielbritānija, Francija, Vācija, Austrija, Šveice, Zviedrija, Nīderlande, Beļģija, Čehija, Spānija un Latvija.

 


Eiropas žurnālistu golfa čempionāts notiek reizi divos gados, vienkopus pulcējot dažādu žanru un jomu žurnālistus, kurus vieno golfs. Starp dalībniekiem ir gan sporta, tai skaitā golfa žurnālisti, gan arī tie, kuru darbības joma ir tālu no sporta notikumiem. Dalībnieku vidū ir arī pazīstamas TV zvaigznes, avīžu un žurnālu redaktori u.c.

 


„Man bija ļoti saistoši un izzinoši piedalīties šajā aizkulišu cīņā, līdzīgā, kādas notiek arī citās federācijas, olimpiskajā kustībā un citur. Mums izdevās pārliecināt, ka varam šādu pasākumu sarīkot, ka pie mums ir tam nepieciešamie un atbilstošie apstākļi, tai skaitā golfa laukumi, viesnīcas u.c., kā arī, ka Latvija ir ļoti interesanta, lai to apskatītu klātienē,” stāsta Latvijas Mediju golfa kluba prezidents Kristians Rozenvalds.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Halovīnu parks Bauskā Bauskas TIC
No 17. oktobra līdz 10. novembrim esat aicināti piedzīvot īstu Halovīna burvību katru dienu no plkst. 15:00 līdz 22:00. | Skatīt vairāk
Latvija
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.09.2024 - 18.10.2024 Piedalies īpašajā fotokonkursā! Bauskas TIC
Svinot Bauskas TIC jubileju, 13.09.-18.10. iesūti kādu Bauskas, Iecavas, Rundāles vai Vecumnieku un apkārtnes pastkartes cienīgu objektu vai ainavu! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku ar autofotoorientēšanos Bauskas TIC
19.oktobrī notiks autofotoorientēšanās brauciens "Bauska 2024" | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.54316592sec.