Rīgā uz tiltiem pār Daugavu veiks autovadītāju aptauju [1]

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ārgalis (TP) vakar 10. septembrī vadīja kārtējo Rīgas Ziemeļu transporta koridora projekta vadības komitejas sēdi, kurā tika apspriesti aktuāli projekta attīstības jautājumi: nekustamo īpašumu atsavināšana Ziemeļu transporta koridora trasē, sadarbība ar Latvijas Republikas Satiksmes ministriju, sabiedriskās apspriešanas rezultātu apkopošana un autovadītāju aptaujas rīkošana.

 

Lai sekmīgāk plānotu pilsētas transporta infrastruktūras attīstību, no 11. līdz 22. septembrim uz visiem Daugavas tiltiem Rīgā norisināsies autovadītāju aptauja. Aptaujā tiks noskaidrots ikdienas satiksmes plūsmu sadalījums, kas ir nepieciešams, lai plānotu transporta sistēmas uzlabojumus Rīgā un tās apkārtnē. Aptauja tiks organizēta tā, lai būtiski neietekmētu transporta plūsmu.

 

Aptaujā paredzēts uzdot autovadītājiem jautājumus par brauciena mērķi, sākuma un beigu punktiem. Pilotpētījums šai aptaujai tika veikts šī gada augustā un parādīja, ka vidējais atbildes laiks ir 45 sekundes, kas neietekmē satiksmes plūsmu. Valsts policijas darbinieki rūpēsies par izpētes dalībnieku drošību un satiksmes organizāciju. Papildus vairākās pilsētas vietās tiks izdalītas arī pastkartes ar aptaujas jautājumiem.

 

Aptauju organizē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments sadarbībā ar Lielbritānijas uzņēmumu „Faber Maunsell” un Latvijas „NK Konsultāciju biroju”.

 

Šādas aptaujas tiek plaši pielietotas arī citās pasaules lielpilsētās, lai plānotu tālākās darbības un investīcijas satiksmes infrastruktūrā, tās ir pierādījušas savu efektivitāti.

 

Izpētes laikā iegūtā informācija būs konfidenciāla un tiks izmantota tikai apkopotā veidā. Informācijas aktualizācija ir nepieciešama satiksmes uzlabošanas projektu izstrādes un realizācijas vajadzībām. Iegūtie dati tiks izmantoti Rīgas Ziemeļu transporta koridora projekta izstrādes gaitā. Pētījuma provizoriskie rezultāti būs zināmi septembra beigās, bet galīgie - decembra beigās.

 

Aicinām autovadītājus būt atsaucīgiem un piedalīties aptaujā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 vaditajs 09/17/2007 10:36 aptauja uz salu tilta krietni vien sarezgija automasinu kustibu atrumu, veidojot sastregumu!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.10.2024 - 17.10.2024 Mākslas studijas atvērto durvju diena Krāslavas TIC
Mākslas studijas atvērto durvju diena Krāslavas Amatniecības centrā. | Skatīt vairāk
NBS Štāba orķestra koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29.oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā NBS Štāba orķestra koncerts. | Skatīt vairāk
Nakts Velobums Liepājas reģiona TIB
27. septembris, solās būt īpaša, jo no pulksten 20 Liepājas ielas pārņems Nakts Velobums – velorogaininga sacensības, kas noslēgs aktīvo | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.09.2024 - 14.10.2024 Žakī Molāra un Fransuā Kornelū kvartets Valmieras novada Tūrisma pārvalde
13.oktobrī plkst.17.00 Valmieras Kultūras centra Mazajā zālē norisināsies Žakī Molāra un Fransuā Kornelū kvarteta (Francija) “ENTRE LES TERRES” | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.96875sec.