Studentu cīņa ar gravitāciju – "Red Bull Gravity Challenge"

Kompānija "Red Bull" 27. septembrī un 4. oktobrī pirmo reizi Latvijā un Baltijā rīkos studentu sacensības "Red Bull Gravity Challenge", kas iemantojušas ļoti lielu popularitāti un atsaucību daudzās Eiropas un pasaules augstskolās. Šīs sacensības ir iespēja studentiem un mācību spēkiem ne tikai cīnīties ar nepielūdzamajiem fizikas likumiem, bet arī cīnīties augstskolu starpā, lai noskaidrotu kurā augstskolā mācās paši attapīgākie un gudrākie studenti.

 

"Red Bull Gravity Challenge" – ja olas varētu lidot!

 

"Red Bull Gravity Challenge" visā pasaulē, tagad arī Latvijā, meklē augstskolu pārstāvjus, kuri būtu gatavi apiet vispasaules gravitācijas likumu, un, liekot lietā prātu, fantāziju un iztēli, uzvarēt to. Pamatuzdevums ir pavisam "vienkāršs" – aptuveni no 15 metru augstuma ola ir jānomet zemē tā, lai tā piezemētos vesela un neieplīsusi. Tādēļ Latvijas augstskolu pārstāvjiem nāksies sasprindzināt savas pelēkās šūnas, lai radītu lidojošu ierīci, kura pēc 15 metru lidojuma ar olu un piezemēšanās mērķa centrā, pasargātu olu no bojājumiem, ierēķinot to, ka pašai olai arī ir jāpieskaras zemei.

 

Gala rezultātu noteiks trīs cilvēku žūrija, kura vērtēs gan lidojošās ierīces ģenialitāti, gan trīs cilvēku komandas radošo garu, gan to, vai ir nodarīti bojājumi olai.

 

Pirmās "Red Bull Gravity Challenge" sacensības notiks 27. septembrī pulksten 15:00 Latvijas Lauksaimniecības Universitātē, Jelgavā un 4. oktobrī pulksten 15:00 Ķīpsalā pie Rīgas Tehniskās universitātes.

 

Pasākumus vadīs Aldis Kalniņš, mūziku nodrošinās īpašā DJ mašīna "Red Bull Pinzgauer" un žūrijas sastāvā būs Latvijā pazīstamas personas. Uz vietas gatavos omletes un citus ēdienus no olām.

 

Pirmās vietas ieguvēji saņem tandēma izpletņlēkšanu (visiem komandas dalībniekiem) no "Latvian Freefly Pepper team", otras vietas ieguvējiem balva – komandas lidojums "Aerodium"; trešās vietas ieguvēji saņems balvu no "Red Bull".

 

Iepazīties ar sacensību noteikumiem un pieteikt sacensībām savas komandas iespējams "Red Bull" mājas lapā www.redbull.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.10.2024 - 18.10.2024 Kapteiņa Granta bērni Bauskā Bauskas TIC
Bauskas Kultūras centrā dodies piedzīvojumiem bagātā, bezgalīgā ceļojumā apkārt visai pasaulei! | Skatīt vairāk
Latvija
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk
Neparastā Neapole Madonā? Madonas TIC
Rudens beidzot ir atnācis pa īstam, bet mēs NEparasti sērijas turpinājumā dodamies uz saulaino Itāliju – picēriju “Neapole” Madonā! | Skatīt vairāk
Piesakies pirts skolai Lielzemenēs Bauskas TIC
2024. gada 27.oktobrī savas mācības uzsāks jaunā pirtnieku un pirtsmīļu grupa. Tev ir iespēja pievienoties! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.30203605sec.