Vairākums rīdzinieku atbalsta Rīgas mēra ierosinājumu ieviest vienotu noformējumu taksometriem [1]

57,4% rīdzinieku atbalsta Rīgas mēra Jāņa Birka iniciatīvu ieviest vienotu noformējumu taksometriem, tā liecina sabiedriskās domes pētījuma centra „SKDS” pētījums. 19,5% respondentu piekrīt, ka visiem taksometriem Rīgā jābūt pilnīgi vienādiem (gan automašīnas marka, gan krāsa, gan atpazīšanas zīmes) un 37,9% respondentu atbalsta priekšlikumu, ka visiem taksometriem būtu jābūt vienādā krāsā, ar vienādām atpazīšanas zīmēm, bet automašīnas markas var būt dažādas.

 

28,7% respondentu atbalsta viedokli, ka taksometru noformējums ir katras taksometru firmas lēmums un pašvaldībai nav jāizvirza prasība par taksometru noformējumu. Savukārt 13,9% respondentu nav viedokļa par taksometru noformējumu.

 

Arī Rīgas domes Satiksmes un Attīstības departamenti ir apstiprinājuši, ka šāda norma var tikt ieviesta un norādījuši, ka lielākie ieguvēji būtu pakalpojuma izmantotāji – Rīgas iedzīvotāji un viesi, jo vienots taksometru noformējums nodrošinātu to atpazīstamību plašā redzamības lokā.

 

Līdz ar to oktobra sākumā Rīgas domē tiks rīkota publiska diskusija par vienota noformējuma ieviešanu taksometriem Rīgā, uz kuru tiks aicinātas visas iesaistītās puses, tostarp taksometru pārvadātāji.

 

Jau ziņots, ka Rīgas mērs Jānis Birks ierosināja ieviest vienotu vizuālo noformējumu visiem taksometriem Rīgā, norādot, ka tas nopietns jautājums, kuru būtu nepieciešams izdiskutēt sabiedrībā, uzklausot gan iedzīvotāju, gan tūristu, gan, protams, pašu taksometru firmu viedokli.

 

SKDS pētījumā aptaujāti 802 respondenti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 kārlis 09/19/2007 08:59 kā klientam man droši vien būs vieglāk atpazīt ielā taksi, kaut gan ari tagad tas nesagādā grūtības. vienīgi, tas nozīmētu stingrāku kvalitātes prasību ieviešanu, jo nav jau noslēpums, ka taksis no takša atšķiras, gan auto tīrības ziņā, gan šofera profesionalitātes ziņā.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Maizes cepšana Ribbes dzirnavās! Bauskas TIC
19.oktobrī no plkst. 15:00 līdz plkst. 19:00 Grauda Spēks Maizes cepšanas meistarklase Ribbes dzirnavās! | Skatīt vairāk
Latvija
Halovīnu parks Bauskā Bauskas TIC
No 17. oktobra līdz 10. novembrim esat aicināti piedzīvot īstu Halovīna burvību katru dienu no plkst. 15:00 līdz 22:00. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.09.2024 - 12.10.2024 Izmēģini izjādi ar zirgu Bauskas novadā Bauskas TIC
Izbaudi nesteidzīgu pastaigu zirga mugurā! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku ar autofotoorientēšanos Bauskas TIC
19.oktobrī notiks autofotoorientēšanās brauciens "Bauska 2024" | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.74296188sec.