Būs skatāmas trīs zviedru filmas Ziemeļvalstu filmu dienās

Ziemeļvalstu filmu dienu ietvaros kino ''Rīga'' Mazajā zālē tiek demonstrētas trīs spilgtas filmas no Zviedrijas – ''Ardievas Falkenbergai'', ''Konteiners'' un ''Pēc Dieva gribas''.

''Ardievas Falkenbergai'' ir spilgta debija režijā, scenārija rakstīšanā, montāžā un aktiermākslā. Filmā panākta brīnišķīga noskaņa par draudzību un pēdējo vasaru pirms lielās dzīves sākuma kādā Zviedrijas mazpilsētā. Lielisks galveno varoņu un dabas pretnostatījums, tāpēc šai filmai tiek vilktas paralēles ar tādiem noskaņas meistariem kā Gass van Sants un Cajs Minljans (Tsai Ming – Liang).

Filmas režisors Jespers Ganslands dzimis Falkenbergā, Zviedrijā un līdz šim veidojis mūzikas klipus un īsfilmas, kā arī strādājis televīzijā kā redaktors un režisors.

Ardievas Falkenbergai 2007. gadā saņēmusi 4 nominācijas Zviedrijas nacionālā kino balvai Guldbagge (Zelta vabole).

Noskaties treileri: http://www.trust-film.dk/off_vis_film.asp?id=215

Talantīgais zviedrs Lūkass Mudisons šoreiz radījis eksperimentālo filmu ''Konteiners'' – melnbaltu, graudainu ekrānu un suģestējošu monologu. Runātais teksts neatbilst precīzi attēlā notiekošajam un šajā filmā skaņa un attēls var eksistēt arī patstāvīgi. Ne velti, filma tiek raksturota kā melnbaltā mēmā filma ar skaņu.

Pats režisors par filmu saka: ''Es vēlos, lai cilvēki var tajā iekāpt, nokļūt aiz kino ekrāna.'' Filma atgādina ASV avangarda sešdesmitajos gados, īpaši Džeka Smita un Endija Vorhola darbus.

Noskaties treileri: http://www.trust-film.dk/off_vis_film.asp?id=202

''Pēc Dieva gribas'' ir daudzpusīgā mākslinieka - aktiera, dziedātāja un klipu režisora Amira Čamdina debija režijā, kā arī The Cardigans solistes Ninas Persones aktierdebija. Filmas scenārija pamatā ir avīžu izgriezums ar rakstu par 1975. gada vasaru, kad Stokholmu bija pārņēmis vēl nepieredzēts karstums.

Filma uzņemta 24 dienu laikā, tāpat kā Stenlija Kubrika filma The Killing, kas ir režisora Amira Čamdina iedvesmas avots.

Filma vizuāli nav līdzīga nevienai pēdējos gados tapušai zviedru filmai un drīzāk atgādina sešdesmito, septiņdesmito gadu franču un itāļu kino. Vienīgā krāsainā epizode filmā ir sapnis.

Pēc Dieva gribas 2007. gadā tikusi nominēta Zviedrijas nacionālā kino balvai Guldbagge (Zelta vabole) par labāko operatora darbu.

Noskaties treileri: http://www.sonetfilm.se/zino.aspx?articleID=14849

Seansi

''Ardievas Falkenbergai''

Ceturtdien, 18.10., plkst. 20:30

''Konteiners''

Ceturtdien, 18.oktobrī, plkst. 22:30

''Pēc Dieva gribas''

Trešdien, 17.oktobrī, plkst. 22:30

Sestdien, 20.oktobrī, plkst. 15:30

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pasākums, kas paliks atmiņās! Jurmala Golf Club & Hotel
Jurmala Golf Club & Hotel piedāvā īpašu vietu un programmu jūsu nākamajam korporatīvajam vai komandas saliedēšanas pasākumam! | Skatīt vairāk
no 29 EUR
Labs ēdiens saliedē cilvēkus! Kaļķu vārti
Gaidām ciemos uz gardām un izsmalcinātām vakariņām pašā Vecrīgas sirdī! | Skatīt vairāk
Vai esi gatavs ienākt rudenī? - SPA  Estravel Latvia
Dienas SPA, Ģimenes atpūta, rekalsācija, Baltija, Itālijas termālie ūdeņi... // SPA pieredze ir tik dažāda... Ienāc sasildīties! | Skatīt vairāk
no 50 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.10.2024 - 16.10.2024 Supercena!! TAIZEME! Latvia Tours
🌴🔥 Bella Express 3*, brokastis no 1035 EUR/pers. 🌴🔥 Bella Villa Metro 3*, brokastis no 1069 EUR/pers. 🌴🔥 Jomtien Plaza Residence 3*, | Skatīt vairāk
no 1035 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.39295721sec.