Latvijā ievieš biometriskās pases [1]

Šomēnes Latvijā sāks izsniegt jauna parauga pases, kas atbildīs Eiropas Savienības (ES) un starptautiskajiem standartiem, informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP). PMLP Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Diāna Bogdanova uzsvēra, ka personām, kuru pase vēl ir derīga, nevajadzētu satraukties, jo jaunā dokumenta saņemšana nebūs obligāta.

Jaunā parauga pasu ieviešana neietekmēs izdoto nepilsoņu 1997.gada un visu tipu 2002.gada parauga pasu derīgumu. Patlaban lietojamās pases būs derīgas līdz tajās norādītajam termiņam. Savukārt pilsoņu 1992.gada parauga pases no 2008.gada vidus vairs nevarēs izmantot kā ceļošanas dokumentu, jo to drošības prasības neatbilst starptautiskajiem standartiem.

Jaunā parauga pasēs būs iestrādātas speciālas mikroshēmas, kas saturēs personu identificējošu informāciju, tostarp arī fotoattēlu digitālā formātā, ko paredz ES tiesību aktu prasības. Vēlāk, 2008.gadā, minētajās mikroshēmās plānots iekļaut arī pases turētāja pirkstu nospiedumu attēlus.

Jauno pasu turētājiem, izmantojot automātiskās dokumentu pārbaudes sistēmas, būs atvieglota robežšķērsošana gan ES dalībvalstīs, gan citur pasaulē. Tostarp jaunā parauga pasu ieviešana ir viens no priekšnoteikumiem bezvīzu režīmam ar ASV.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 InDigital 10/21/2008 03:41 Kaut kas par to bija teikts filmā dokumentālajā Zeitgeist. Vienīgais atliek tikai saprast, vai tas, kas tajā filmā bija teikts, ir patiess, vai arī nepaties. Un ja paties, tad tā tiešām ir Revolūcija - ceļš uz totālu pasaules kontroli.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bēdziet no pelēcības un plānojiet atpūtu! 1Travel
Latvijā tuvojas garās, tumšās dienas, taču jums ir iespēja aizbēgt uz saulaino ĒĢIPTI! | Skatīt vairāk
20-30% atlaide Deluxe kruīziem ar Ponant Estravel Latvia
Rudens un Ziemas kruīzi aizvadot 2024. gadu. Neaizmirstami pavadītam medusmēnesim vai sen kārotajām brīvdienām! | Skatīt vairāk
no 1780 EUR
Jaunagada kruīzs Tallina - Stokhoma Estravel Latvia
Ir sākusies kruīza Tallina- Stokholma - Tallina biļešu tirdzniecība ceļojumam, sagaidot Jauno gadu // 2 naktis uz prāmja, vakariņas iekļautas cenā | Skatīt vairāk
no 146 EUR
Izcila 3 zvaigžņu viesnīca Rīgas centrā! Viktorija
Viesnīca Viktorija atrodas atjaunotā jūgendstila ēkā, Rīgas centrā, 15 minūšu pastaigas attālumā no Vecrīgas. | Skatīt vairāk
no 30 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.52672982sec.