Pirkstu nospiedumi pasēs – Latvija būs viena no pirmajām ES

Latvija kļūs par vienu no pirmajām Eiropas savienības (ES) dalībvalstīm, kas būs ieviesusi pases gan ar sejas fotoattēlu, gan ar pirkstu nospiedumiem mikroshēmā. Šogad, ieviešot jaunā parauga pases, Latvija pilda ES tiesību aktu prasības, kas nosaka, ka izdotajās pasēs un ceļošanas dokumentos personas pirkstu nospiedumu digitālie attēli mikroshēmā jāsāk iekļaut līdz 2009.gada 28.jūnijam.

Latvijā pirkstu nospiedumu attēli tiks iekļauti mikroshēmā ātrāk – sākot ar 2008.gada 1.jūliju, kad Eiropas Savienībā tiks līdz galam pabeigta pirkstu nospiedumu digitālo attēlu aizsardzības mehānismu standartizācija, tādejādi būsim viena no pirmajām valstīm, kas būs izpildījusi regulas prasības.

Pirkstu nospiedumu attēlu iekļaušana mikroshēmā nenozīmē to, ka Latvijā tiks ieviestas vēl cita parauga pases – pasu vizuālais izskats, kā arī personalizācijas tehnoloģijas saglabāsies nemainīgas. Lai uzsāktu iekļaut pasēs arī personas pirkstu nospiedumu attēlus, netiek plānots pieprasīt papildus finansējumu nedz paaugstināt valsts nodevas par pases izsniegšanu.

Iepriekš izsniegtās pases būs derīgas arī turpmāk – to īpašnieki baudīs tādas pašas priekšrocības kā tie, kuriem tiks izsniegtas pases ar pirkstu nospiedumiem. Visas patlaban izsniedzamās pases satur visiem ES standartiem un starptautiskajām prasībām atbilstošu informāciju un būs izmantojamas līdz derīguma termiņa beigām gan ceļošanai, gan dzīvošanai Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izcila 3 zvaigžņu viesnīca Rīgas centrā! Viktorija
Viesnīca Viktorija atrodas atjaunotā jūgendstila ēkā, Rīgas centrā, 15 minūšu pastaigas attālumā no Vecrīgas. | Skatīt vairāk
no 30 EUR
Labs ēdiens saliedē cilvēkus! Kaļķu vārti
Gaidām ciemos uz gardām un izsmalcinātām vakariņām pašā Vecrīgas sirdī! | Skatīt vairāk
Žiga ceļojumu jubilejas tūre Valmieras novada Tūrisma pārvalde
19.oktobrī plkst.12.00 Valmieras Kultūras centrā Žiga ceļojumu jubilejas tūre. Grāmatas prezentācija. | Skatīt vairāk
15 EUR
Koncertuzvedums “Drošības festivāls” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
25.oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies koncertuzvedums "Drošības festivāls”, kurā piedalīsies Arturs Gruzdiņš un “Knīpas | Skatīt vairāk
no 10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.66853309sec.