Ārvalstu eksperti vērtē Rīgu

Rīgai ir lieliski resursi, labs potenciāls tūrisma attīstībai un ārvalstu viesu piesaistei – tāds ir viens no ārvalstu tūrisma ekspertu atzinumiem, ar ko iepazinās Rīgas vicemērs A. Ludviks. Tieši bagātais kultūras mantojums, radoša pieeja uzņēmējdarbībai, pilsētas tuvums lidostai, tīrība un drošība esot Rīgas tūrisma stiprās puses.

Laikā no 23. līdz 30.septembrim tika uzaicināti 160 ārvalstu tūrisma eksperti no 26 valstīm – tūrisma izglītības iestāžu pasniedzēji, pētnieki, pašvaldību pārstāvji, lai izvērtētu pilsētas tūrisma produktu piedāvājuma un servisu kvalitāti mūsu pilsētā un tuvākajos reģionos.

Ārvalstu eksperti atzīst, ka, braucot uz Rīgu, tos iespaidojis stereotips, ka Rīga ir viena no Austrumeiropas pilsētām, kur ir labs alus un viegla uzdzīve. Taču, iepazīstoties ar pilsētas tūrisma produktiem, ekspertu priekšstats par Rīgu pilnībā mainījies – aizbraucot viesi jau kaluši plānus par atgriešanos.

Ludviks atzīst, ka Rīga ir kā līgava, par kuru precinieki dzirdējuši sliktas tenkas. «Nevarētu teikt, ka tā ir gluži tikumīga mātes meita, bet pieredzējusi, skaista un gudra gan,» viņš papildina, atzīstot, ka ir arī daudz trūkumu, kas‚ vēl jānovērš.

Kā viens no būtiskākajiem trūkumiem tika minēta nelaipnā apkalpošana, personāla neieinteresētā attieksme restorānos un kafejnīcās. Vizītes ietvaros eksperti apmeklēja kafejnīcas, restorānus, muzejus, galerijas, veikalus un tūrisma informācijas centrus, lai novērtētu sniegto pakalpojumu kvalitāti pēc konkrētiem kritērijiem.

«Acīmredzot cilvēkresursu trūkums veicina to, ka oficianti ēstuvēs atļaujas uzvesties augstprātīgi un pat rupji,» skanēja vērtējums. Zemā pakalpojumu kvalitāte ēdināšanas iestādēs Rīgā ir būtisks kavēklis tūrisma piesaistei. Jāatzīmē, ka septembrī Rīga iestājās «Pasaules gastronomijas pilsētu apvienībā» ar mērķi sekmēt ēdināšanas kvalitātes paaugstināšanu pilsētā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Samantas Tīnas akustiskais koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26.oktobrī plkst.19.00 aicinām uz Samantas Tīnas akustisko koncertu “Vēstule Tev” koncertzālē “Valmiera”. | Skatīt vairāk
26 EUR
Bēdziet no pelēcības un plānojiet atpūtu! 1Travel
Latvijā tuvojas garās, tumšās dienas, taču jums ir iespēja aizbēgt uz saulaino ĒĢIPTI! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.09.2024 - 16.10.2024 Esi gatavs neaizmirstamiem piedzīvojumiem? Latvia Tours
Atklāj pasauli kopā ar saviem mīļajiem – eksotiskie piedāvājumi bērniem un pieaugušajiem! Atmiņas, kas paliks uz mūžu! | Skatīt vairāk
no 999 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.10.2024 - 12.10.2024 VJETNAMA! Vietu pieejamība Latvia Tours
Vietu pieejamība oktobrī, novembrī un decembrī! Lidojumu biļete no 949 EUR/pers. Ceļojuma cena no 1225 EUR/pers.* * lidojums, transfērs, viesnīca ar | Skatīt vairāk
no 1225.0 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.63301492sec.