Paredz obligātu čeku izsniegšanu taksometros

Vieglo taksometru vadītājiem čeki par braucienu klientiem būs jāizsniedz obligāti, ja vien konkrētajā automobilī tas būs tehniski iespējams.

Savukārt, ja šādas iespējas taksometrā nebūs, tad, tāpat kā līdz šim, pasažieris varēs pieprasīt taksometra vadītājam izsniegt kvīti par pakalpojumu.

To paredz Satiksmes ministrijas izstrādātais projekts „Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem”, kura jaunā redakcija ceturtdien, 24. janvārī tika izsludināta Valsts sekretāru sanāksmē.

Lai potenciālajiem pasažieriem ļautu iegūt informāciju par pakalpojuma cenām pirms taksometra nolīgšanas, noteikts, ka uz vieglo taksometru virsbūves būs jāizvieto informācija par pasažieru un bagāžas pārvadājumu tarifiem. Iepriekšējā noteikumu projekta redakcijā bija noteikts, ka šīs informācijas burtu un ciparu augstums ir ne mazāks par 60 milimetriem. Tā kā uz visiem automobiļiem tik liela apjoma informācijas izvietošana nav iespējama, jaunajā noteikumu projektā šis augstums ir samazināts uz 40 milimetriem.

Šobrīd individuālās darbības veicējiem vieglo taksometru pakalpojumu sniegšanai ir nepieciešams patents. Jaunais tiesiskais regulējums to vairs neparedz – būs nepieciešama tikai pašvaldības izdota licence.

Noteikumu projekts ir izstrādāts jaunā redakcijā, jo to paredz Autopārvadājumu likums. Projekta ieviešanai papildus finansējums no valsts budžeta nav nepieciešams.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Halovīnu parks Bauskā Bauskas TIC
No 17. oktobra līdz 10. novembrim esat aicināti piedzīvot īstu Halovīna burvību katru dienu no plkst. 15:00 līdz 22:00. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.10.2024 - 18.10.2024 Kapteiņa Granta bērni Bauskā Bauskas TIC
Bauskas Kultūras centrā dodies piedzīvojumiem bagātā, bezgalīgā ceļojumā apkārt visai pasaulei! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.10.2024 - 12.10.2024 Atvērto durvju diena pie Piena aitām Bauskas TIC
Tev ir iespēja piedalīties meistarklasē un citās aktivitātēs kopā ar "Piena aitas" un Z/S "Krišjāņi" saimnieci! Pieteikšanās līdz 10.oktobrim! | Skatīt vairāk
Neparastā Neapole Madonā? Madonas TIC
Rudens beidzot ir atnācis pa īstam, bet mēs NEparasti sērijas turpinājumā dodamies uz saulaino Itāliju – picēriju “Neapole” Madonā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.97517204sec.