airBaltic pabeidz e-biļešu ieviešanu

Pagājušā nedēļā Latvijas nacionālā aviosabiedrība airBaltic ir pilnībā ieviesusi e-biļetes, un turpmāk visi pasažieri varēs doties lidojumā bez papīra biļetēm ne tikai uz tiešajiem airBaltic galamērķiem, bet arī iegādāties e-biļetes uz aizvien lielāku skaitu savienoto reisu.

airBaltic prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks komentē: “Pilnīga e-biļešu ieviešana nozīmē, ka mūsu pasažieri ne tikai varēs doties lidojumā bez papīra biļetēm uz visiem tiešajiem airBaltic galamērķiem, bet arī iegādāties pie mums e-biļetes uz aizvien lielāku skaitu savienoto reisu visā pasaulē. Aprēķini liecina, ka ar e-biļešu palīdzību pasaulē ik gadus tiek izglābti aptuveni 50 000 koku.”

E-biļetes ir derīgas visiem airBaltic reisiem uz visiem galamērķiem, un tuvākajā nākotnē e-biļetes sāks pieņemt arī no Odesas izejošajiem reisiem. Attiecībā uz savienotajiem reisiem jāatzīmē, ka e-biļetes sniegs pasažieriem iespēju iegādāties biļeti un uzsākt reisu ar airBaltic lidmašīnu, un turpināt to ar citas aviosabiedrības lidmašīnu. Drīzumā arī daudzas citas aviosabiedrības sāks uzņemt pasažierus bez papīra biļetēm. Tas nozīmē, ka pasažieriem tiks nodrošinātas papildus ērtības – pavisam nesen, ja cilvēks devās no Rīgas uz Reikjaviku caur Kopenhāgenu un iegādājas lidojuma biļeti internetā http://www.airbaltic.com/, viņam bija jādodas uz airBaltic biroju, lai saņemtu papīra biļeti reisam Kopenhāgena – Reikjavika. Pēc pilnīgas e-biļešu ieviešanas tas vairs nebūs nepieciešams. Tuvākajā nākotnē pasažieriem būs pieejamas daudz vairāk līdzīgu iespēju, jo pēc 2008. gada 31. maija e-biļetes obligāti jāievieš visām aviosabiedrībām.

airBaltic uzmanības centrā vienmēr ir bijusi vēlme izstrādāt ērti lietojamus elektroniskos rīkus. Pērn aviosabiedrība ieviesa reģistrāciju lidojumiem tīmeklī, kas palīdz ietaupīt pasažieru laiku un novērst rindas lidostās, kā arī vieglo automašīnu nomu, viesnīcas rezervēšanu un ceļojuma apdrošināšanu. E-biļetes ir vēl viens piemērs, kas ceļošanu padara arvien ērtāku.

2007. gadā internetā http://www.airbaltic.com/ mēneša pārdošanas apjoms sasniedza gandrīz 50% no visa kopējā airBaltic biļešu pārdošanas apjoma.

airBaltic elektronisko pakalpojumu attīstības vēsture:

2002. gada decembris – izveidota pirmā interneta biļešu pasūtīšanas sistēma. Pasažieri varēja pasūtīt biļetes mājas lapā, taču tiešsaistes režīmā nebija iespējams redzēt brīvās vietas un biļešu cenas (biļešu pārdošanas aģenti pa e-pastu nosūtīja piedāvājumu, norādot saiti uz maksājumu izdarīšanas vietu).

2003. gada janvāris – uzsākta biļešu rezervēšanas sistēma reālā laika režīmā (pasažieri redzēja brīvās vietas un reālās cenas, kā arī varēja rezervēt biļetes).

2007. gada janvāris – ieviesta jauna interneta biļešu rezervēšanas sistēma, kas atbilst strauji augošajam pieprasījumam pēc pakalpojumiem internetā.

2007. gada jūlijs – ieviesta pasažieru interneta reģistrācija lidojumiem . Kad tā būs ieviesta visās lidostās, pasažieri ik gadus kopā ietaupīs apmēram 30 miljonus minūšu (60 gadi).

2007. gada decembris – atjaunināta airBaltic mājaslapa, ieviestas iespējas rezervēt vieglās automašīnas un viesnīcas.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.10.2024 - 18.10.2024 Kapteiņa Granta bērni Bauskā Bauskas TIC
Bauskas Kultūras centrā dodies piedzīvojumiem bagātā, bezgalīgā ceļojumā apkārt visai pasaulei! | Skatīt vairāk
Latvija
Neparastā Neapole Madonā? Madonas TIC
Rudens beidzot ir atnācis pa īstam, bet mēs NEparasti sērijas turpinājumā dodamies uz saulaino Itāliju – picēriju “Neapole” Madonā! | Skatīt vairāk
Bezmaksas objekti – jā, Tu nepārlasīji! Bauskas TIC
Dodies Bauskas novadā uz objektiem, kas pieejami bezmaksas! Dabas takas un parki, vides objekti, māksla, arhitektūra, kulta vietas, pat sala, rātsnams un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.09.2024 - 18.10.2024 Piedalies īpašajā fotokonkursā! Bauskas TIC
Svinot Bauskas TIC jubileju, 13.09.-18.10. iesūti kādu Bauskas, Iecavas, Rundāles vai Vecumnieku un apkārtnes pastkartes cienīgu objektu vai ainavu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.65718794sec.