Rīgas Pašvaldības policijas glābēji aicina atpūsties un peldēties drošā veidā

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) glābšanas dienesta darbinieki, analizējot nelaimes gadījumus uz ūdens, secinājuši, ka liela daļa negadījumu notiek elementāru drošības jautājumu nezināšanas dēļ.

RPP Ūdenslīdēju, glābēju un civilās aizsardzības nodaļas (ŪGCA) darbinieki, peldsezonai sākoties, atpūtniekus informē, ka droša atpūta ir atpūta pilsētas labiekārtotajās peldvietās glābšanas staciju tuvumā un glābēju uzraudzībā.

Četras peldvietas Rīgā, pie kurām izvietotas Rīgas Pašvaldības policijas glābšanas stacijas - Vecāķu, Vakarbuļļu, Ķīšezera un Bābelītes - ir sagatavotas vasaras peldsezonai un ir uzsākušas drošības un sabiedriskās kārtības uzraudzīšanu peldvietās diennakts režīmā.

Glābšanas dienests nodrošināts un darbojas atbilstoši Ministru kabineta noteikumos Nr.300 un Rīgas Domes saistošajos noteikumos Nr.23 noteiktajām prasībām - nodrošināts pietiekams glābēju skaits, attiecīgais ekipējums un tehniskie līdzekļi glābšanas darbu veikšanai uz ūdens, tai skaitā peldlīdzekļi un sakaru līdzekļi. Glābšanas dienesta personāla sastāvā ir medicīnas darbinieks un glābšanas dienesta personāls ir apmācīts operatīvai rīcībai nelaimes gadījumā un pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanā.

Pagājušajā un aizpagājušā gadā peldvietās pie RPP glābšanas stacijām nav noslīcis neviens atpūtnieks, izglābti septiņi slīkstoši peldētāji, medicīniskā palīdzība sniegta 346 atpūtniekiem, atrasti 20 pludmalē nomaldījušies bērni.

RPP Ūdenslīdēju, glābēju un civilās aizsardzības nodaļas darbinieki turpina aktīvu darbu mācību iestādēs, regulāri tiekas ar skolēniem un lekcijās par drošību uz ūdens pārrunā ar bērniem svarīgus jautājumus šajā jomā. 2007.gadā notikušas 54 glābēju tikšanās ar bērniem.

Lekciju „Drošība uz ūdens” skolu un vasaras nometņu vadītāji var pieteikt, zvanot glābšanas dienesta galvenajam speciālistam Valteram Plešam pa tālruni 2 9179253.

Neriskē ar savu un bērnu dzīvību! Atpūties un peldies drošā veidā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karīna Tatarinova un Miks Akots Valmieras novada Tūrisma pārvalde
19. oktobrī, 18:00 uz dzīves svinēšanu kultūrtelpā Akustika ielūdz Liepājas teātra aktrise Karīna Tatarinova un klasiskās ģitāras virtuozs Miks | Skatīt vairāk
20 EUR
Aviobiļetes kūrortu galamērķos Estravel Latvia
Pēdējā brīža piedāvājumi. Viesnīcas jautājiet Estravel Latvia ceļojumu konsultantam | Skatīt vairāk
no 49 EUR
Izcila 3 zvaigžņu viesnīca Rīgas centrā! Viktorija
Viesnīca Viktorija atrodas atjaunotā jūgendstila ēkā, Rīgas centrā, 15 minūšu pastaigas attālumā no Vecrīgas. | Skatīt vairāk
no 30 EUR
Programma Vesela mugura Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Tava mugura jau sen to ir pelnījusi! 7 dienas un 6 naktis programmā VESELA MUGURA Kūrorta rehabilitācijas centrā pie jūras - KRC "Jaunķemeri". | Skatīt vairāk
no 427 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.35338593sec.