Taksometros čeki būs jāizsniedz obligāti [1]

Vieglo taksometru vadītājiem čeki par braucienu klientiem būs jāizsniedz obligāti, ja vien konkrētajā automobilī tas būs tehniski iespējams.

Savukārt, ja šādas iespējas taksometrā nebūs, tad, tāpat kā līdz šim, pasažieris varēs pieprasīt taksometra vadītājam izsniegt kvīti par pakalpojumu.

Šāds tiesiskais regulējums paredzēts Satiksmes ministrijas izstrādātajā projektā „Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem”, kura jaunā redakcija otrdien, 27. maijā tika atbalstīta valdībā.

Lai potenciālajiem pasažieriem ļautu iegūt informāciju par pakalpojuma cenām pirms taksometra nolīgšanas, noteikts, ka uz vieglo taksometru virsbūves būs jāizvieto informācija par pasažieru un bagāžas pārvadājumu tarifiem. Šīs informācijas burtu un ciparu augstums noteikts 40 milimetri.

Jaunie noteikumi uzliks vadītājam par pienākumu attiecīgi pilnvarotas kontroles iestādes amatpersonai uzrādīt ar pārvadātāju noslēgtu darba līgumu vai tā kopiju, lai mazinātu pārkāpumus nodarbinātības jomā.

Telefoniski izsaucot taksometru varēs pieprasīt, lai vieglais taksometrs būtu aprīkots ar tiesību aktos par ceļu satiksmi paredzētajiem drošības līdzekļiem bērnu pārvadāšanai, vai tiktu nodrošināts ar maksimāli iespējamo (līdz 7) sēdvietu skaitu.

Noteikumu projekts ir izstrādāts jaunā redakcijā, jo to paredz Autopārvadājumu likums.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Līva 05/29/2008 17:18 Ļoti normāli noteikumi. It sevišķi par bērnu pārvadāšanu mani iepriecina.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.09.2024 - 13.10.2024 "Čikāgas piecīši" Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
Tikai viens koncerts, tikai Tukuma novadā, tikai 13.10.2024 | Skatīt vairāk
Latvija
Baudi atpūtu kādā no viesnīcām Bauskā Bauskas TIC
Baudi izsmalcinātu atpūtu kādā no 7 viesnīcām: kā Bauskā, tā arī Bauskas pievārtē, gūstot patiesu mieru Zemgalē! | Skatīt vairāk
Bezmaksas objekti – jā, Tu nepārlasīji! Bauskas TIC
Dodies Bauskas novadā uz objektiem, kas pieejami bezmaksas! Dabas takas un parki, vides objekti, māksla, arhitektūra, kulta vietas, pat sala, rātsnams un | Skatīt vairāk
Leģendu nakts 2024 Alūksnē Alūksnes TIC
Alūksnes Jaunā pils Leģendu nakts 2024 ietvaros aicina apmeklētājus 26. oktobrī no plkst. 16.00 – 20.00 uz pasākumu “Pagātnes stāsti mākslas | Skatīt vairāk
no 4 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.05693722sec.