Uzstādīti pirmie publiskie interneta pieejas punkti Rīgas reģionā

Projekta Publisko interneta pieejas punktu izveide Rīgas plānošanas reģionā ietvaros jau uzstādīti pirmie 30 publiskie interneta punkti. Tie tika uzstādīti nevis reģiona lielākajās pilsētās (Rīgā, Jūrmalā vai Ogrē), bet gan mazajās pašvaldībās un pagastos, kur pieeja internetam ir ierobežota. Minēto projektu īsteno Nodibinājums Rīgas reģiona attīstības aģentūra (NRRAA) sadarbībā ar Rīgas domi, bet līdzfinansē Eiropas reģionālās attīstības fonds.

Projekta ietvaros līdz šā gada jūlija beigām Rīgas plānošanas reģiona pašvaldībās tiks izveidots vienots, kvalitatīvs un visiem pieejams tīkls ar 97 publiskajiem interneta pieejas punktiem. Rīgas plānošanas reģions ietver Rīgu, Jūrmalu, Rīgas, Tukuma, Ogres un Limbažu rajonu. Publisks interneta pieejas punkts (PIPP) ir visiem pieejams interneta centrs, kas ļauj iedzīvotājiem brīvi izmantot internetu.

"Publisko interneta pieejas punktu tīkla izveides svarīgākais mērķis Rīgas reģionā ir uzlabot ikviena iedzīvotāja iespējas bez maksas piekļūt internetam, lai meklētu nepieciešamo informāciju, izmantotu valsts un pašvaldības pakalpojumus elektroniskā formātā, internetbankas un e-pasta pakalpojumus. Tādējādi tiks mazināta arī atšķirība informācijas pakalpojumu un interneta izmantošanas pieejamībā starp iedzīvotājiem pilsētās un lauku teritorijās," atzīmēja NRRAA valdes priekšsēdētājs Dans Bērtulis.

Publiskie interneta pieejas punkti var būt dažādi, tomēr pamatā tiek izmantoti divu veidu punkti – datorizētas darba vietas un interneta kioski. Datorizēta darba vieta ir ar datoru aprīkota darba vieta, kas atrodas pašvaldību administratīvajās ēkās, sociālo dienestu telpās, tūrisma informācijas centros vai citas sabiedriskās iestādēs un citur. Interneta kioski ir aprīkoti ar monitoru, klaviatūru un sistēmbloku, kas iebūvēti speciāli aizsargātā korpusā, lai pasargātu no apkārtējās vides iedarbības. No 97 projektā paredzētajiem PIPP 65 būs kioski, bet pārējie 30 punkti būs darba vietas ar 45 datoriem.

Projekta ietvaros izveidotie publiskie interneta pieejas punkti turpinās savu darbību arī pēc projekta finansējuma beigām 2008. gadā, pašām pašvaldībām izvēloties piemērotāko interneta pieejas punktu uzturēšanas veidu. Turpmāko PIPP uzturēšanu nodrošinās attiecīgās Rīgas reģiona pašvaldības.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašais rudens/ziemas piedāvājums Nurmuižas pils
Baudiet romantisku atpūtu muižā ar Smēdes SPA apmeklējumu, prosecco, vakariņām un gardām brokastīm nākamajā rītā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.10.2024 - 12.10.2024 Raganu slotu balle Kalsnavas arborētumā Madonas TIC
LVM "Kalsnavas arborētums" jau astoto rudeni gatavojas uzņemt "Raganu slotu balles" viesus | Skatīt vairāk
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk
Piesakies pirts skolai Lielzemenēs Bauskas TIC
2024. gada 27.oktobrī savas mācības uzsāks jaunā pirtnieku un pirtsmīļu grupa. Tev ir iespēja pievienoties! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::8.972965sec.