Pirms Jāņiem iznāks jauns kompaktdisks "Vairas dziesmas"

Kultūras menedžmenta centrs „Lauska” piedāvā tautas dziesmu krājumu „Vairas dziesmas”, kuras no savas personīgās dziesmu vāceles ir atlasījusi un komentējusi bijusī Valsts prezidente un folkloras pētniece Vaira Vīķe-Freiberga. Dziesmas aranžējis Valdis Muktupāvels, ierakstā piedalījās Vaira Vīķe-Freiberga, Valdis un Rūta Muktupāveli, Gatis Gaujenieks, Zane Šmite, Imants un Kārlis Freibergi, Aiva Rozenberga un citi pieaicināti mākslinieki.

Vaira Vīķe-Freiberga par šo dziesmu krājumu saka:

„Katram cilvēkam ir savas mīļākās dziesmas, kuras ir dziedātas bērnībā, dzirdētas kādā īpašā dzīves notikumā vai radījušas neaizmirstamu noskaņu un tāpēc iesēdušās sirdī uz mūžu. Ir dziesmas, ko visi pazīst, kas dziedamas kopā draugu pulkā, bet ir arī tādas, ko mēdzam uzdziedāt vienatnē, kad neviens cits neklausās, sev pašiem par prieku. Senāk ļaudis pavisam apzināti tina katrs savu dziesmu kamoliņu. Man šķiet, tāds dziesmu kamoliņš noderētu katram. Līdz ar ierakstu mūzikas diskā šīs dziesmas ir kļuvušas pieejamas un viegli uztveramas arī plašākai sabiedrībai, un varbūt kāda no tām iesēdīsies vēl kādā sirdī.”

Otrdien, 10.jūnijā plkst. 11.30 Latvijas Radio raidījumā „Kultūras Rondo” notiks pirmatskaņojums dziesmai „Pilna upe baltu ziedu” no kompaktdiska „Vairas dziesmas”.

„Ilgus gadus bijām pieraduši Vairu Vīķi-Freibergu redzēt kā Latvijas Valsts prezidenti un sekot līdz viņas aktivitātēm gan pašu mājās, gan starptautiskajā arēnā, taču tagad mums atkal ir izdevība pārliecināties par Vairu Vīķi-Freibergu kā talantīgu folkloristi, cilvēku, kuram ir svarīgi uzturēt dzīvas un popularizēt unikālo Latvijas folkloras mantojumu, kuram ir vieta arī modernajā kultūrā. Latviešu tautasdziesmas neapšaubāmi ir viens no mūsu kultūras stūrakmeņiem, tādēļ DnB NORD Banka ar īpašu gandarījumu atbalstījusi šī diska tapšanu,” norāda DnB NORD Bankas prezidents Andris Ozoliņš.

„Vairas dziesmu” ieskandināšana notiks 1. jūlijā plkst. 12.00 Rīgā, Brīvdabas muzeja Kurzemes sētā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
2025. gada Vasaras sezona Estravel Latvia
Jaunās sezonas Vasaras ceļojumu IEPRIEKŠPĀRDOŠANA ir sākusies! // Izdevīgi nosacījumi, plaša izvēle! // Lieliskas cenas! | Skatīt vairāk
no 399 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.09.2024 - 12.10.2024 Uzbekistānas ekskursijas tūre! AL SVETS
Aicinām piedalīties Uzbekistānas ekskursijas tūrē (tiešais lidojums Rīga-Taškenta-Rīga) ar iekšējiem transferiem "Afrosiab" ātrvilcienā un | Skatīt vairāk
Jūras velšu cienītājiem ķemmīšgliemenes! Le Dome
Dažādās ķemmīšgliemenes tiek atlasītas ar rokām, lai iegūtu augstākās kvalitātes un maigu garšu. | Skatīt vairāk
Bēdziet no pelēcības un plānojiet atpūtu! 1Travel
Latvijā tuvojas garās, tumšās dienas, taču jums ir iespēja aizbēgt uz saulaino ĒĢIPTI! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.68231082sec.