Autors: Aldis Bērziņš
Avots: Jūrmalas pilsētas dome
Šī gada 2008.gada 9. jūlijā, plkst. 12.00 Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu ielā 29) tiks sumināti konkursa „Jūrmalas labākais ēdināšanas uzņēmums 2008” dalībnieki un apbalvoti uzvarētāji.
Jau tradicionāli Jūrmalas pilsētas dome organizē konkursu „Jūrmalas labākais ēdināšanas uzņēmums”. Konkurss tiek rīkots, lai veicinātu ēdināšanas nozares kvalitātes paaugstināšanos Jūrmalas pilsētā.
Reklāma
Konkursam, kas tiek rīkots kā Latvijas Tirgotāju asociācijas konkursa „Latvijas labākais tirgotājs 2008” 1. kārta, šogad tika pieteikti 36 ēdināšanas uzņēmumi. Uzņēmumi tika iedalīti un vērtēti sešās grupās:
-
restorāni - „Aquarius”, „Cristalbar”, „Laiks”, „La Riva”, „Preatore”, „Vīnoga”;
-
kafejnīcas, bāri, ātrās apkalpošanas restorāni, picērijas -„Brown Sugar”, „Cafe 53”, „Lāčus pica”, „Pie Gabriēla”, „Raušu fabrika”, „Rudens Muiža”, „Zem burām”
-
ēdnīcas, bistro - „Dukāts”, „Fēnikss”, „Kurši”, „Trio”;
-
ēdināšanas uzņēmumi, kas piedāvā nacionālo virtuvi - „Nojan Tapan”, „IL Patio & Planeta Sushi”, „Pizza Pasta”, „Slāvu restorāns”, „Sue’s Asia”, „Zangezur”;
-
viesnīcu restorāni, bāri - „Amber Sea Hotel”, „Baltā pūce”, „Caviar Club”, „IL Sole”, „Jomas sēta”, „Pegasa Pils”, „SPA Jūrmala”;
-
izklaides iestādes (naktsklubi, diskotēkas) - „Cotton Club”, „Ķemeri”, „Releks”, „Seaside Lounge, „Vegaclub”.
Sākot no 2. aprīļa vērtēšanas komisija, kuras sastāvā darbojās ēdināšanas nozares speciālisti: restorāna „Vincents” šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, vīnzinis Raimonds Tomsons, Bulduru Dārzkopības vidusskolas ēdināšanas servisa pasniedzēja Lidija Komļakova, biedrības „Jūrmalas bārmeņu un restorānu darbinieku asociācijas” valdes priekšsēdētājs Jānis Samanovičs, Latvijas pavāru un konditoru apvienības valdes priekšsēdētāja Ieva Viesture un Sociālās integrācijas centra mācību ražošanas virtuves vadītāja Inga Asjukēviča, kā arī Jūrmalas pilsētas domes pārstāvji, vērtēja ēdināšanas iestādes estētisko noformējumu, higiēnu, apkalpošanas kultūru un, protams, ēdienu un dzērienu piedāvājumu, to garšu, daudzveidību, izvēles iespējas, dažādu gatavošanas tehnoloģiju piedāvājumu un noformējumu.
Savu vērtējumu par ēdināšanas uzņēmumiem tika aicināti izteikt arī apmeklētāji – jūrmalnieki un pilsētas viesi, kuri aizpildot anketas ir noteikuši savu simpātijas balvas ieguvēju. Izlozes kārtībā, vienam apmeklētāju anketas aizpildītājam, tiks piešķirta pārsteiguma balva.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.